Naisten Liiga jatkuu vierailulla Espooseen
Julkaistu: 04.11.2022 00.34

Naisten Liiga jatkuu vierailulla Espooseen

EBK - FC Halikko, lauantaina 5.11 klo 17:00 Opinmäen liikuntahalli

Naisten liiga jatkuu FC Halikon osalta lauantaina 5.11, kun joukkue matkustaa ykköstietä itään kohtaamaan Espoossa sarjaan täksi kaudeksi nousseen EBK:n. FC Halikon alkukausi ollut tuloksellisesti suht odotetun kaltainen kahdella voitolla ja kahdella tappiolla, pelien sisällä kuitenkaan vielä ei ole löytynyt riittävän tasaista suorittamista mikä varmasti paranee kun pelejä tulee alle. Kotijoukkue EBK:n ensimmäiset ottelut menivät vielä liigarytmiin totutellessa ja kolmesta ensimmäsestä ottelusta oli tuloksena selkeät tappiot. Edellisellä kierroksella joukkue pääsi ensi kertaa voiton makuun hakemalla hienon vierasvoiton 0-1 PJK:n vieraana. Halikon edellinen ottelu päättyi kotivoittoon 6-3 FTK:sta, joten toinen joukkueista saa voittoputkeen toisen merkinnän. Joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoitusottelun merkeissä ja tuossa taistossa Halikko oli vahvempi lukemin 5-1.

EBK nousi täksi kaudeksi seurahistoriassaan ensi kertaa Naisten liigaan ja tavoitteena varmasti saavuttaa liigapaikka tuleviksikin kausiksi. Kotijoukkue jatkaa liigassa hyvin pitkälti samoilla pelaajilla, jotka joukkuetta olivat liigaan nostamassa höystettynä muutamalla muualta tulleella vahvistuksella, joista erityisesti PePo:sta tullut Sanni Keränen esittänyt todella pirteitä otteita alkukaudesta. Oman mielenkiintoisen mausteensa otteluun antaa se, että EBK:n päävalmentajana toimii Halikossakin muutama kausi sitten vaikuttanut Janne Laine, joka tuntee valtaosan Halikon pelaajista varsin tarkasti. FC Halikon kokoonpano lauantaiksi näyttää positiivisemmalta kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Sairastelut ja loukkaantumiset tuntuisivat nyt olevan voitettu kanta ja ainoa poissaolo luultavasti maalivahti Emma Rahkon jääminen Saloon, joten Pilvi Junnila ja Ella Suomi kantanevat vastuun tolppien välissä.

Kotijoukkueen tehokkaimpina pelaajina alkukaudella ovat esiintyneet Miia Koppanen ja Emilia Jaatinen tehoilla 1+1, Halikon riveissä eniten tehoja ovat puolestaan tehneet Annika Peippo (4+1), Elli Laaksone (3+1), Olivia Haapanen (3+1) ja Laura Lehtonen (1+3)

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta seuraavasti:

- FTK-pelistä saatiin tärkeät pisteet ja tärkeää itseluottamusta tulevia koitoksia varten. Ensimmäisellä jaksolla ei saatu peliä pyörimään lainkaan haluamallamme tavalla, mutta toiselle jaksolle saatiin tehtyä selkeä ryhtiliike ja selkeytettyä pelaamista. Tornio-peli kuvasikin hyvin koko alkukautta, pelin taso otteluiden sisällä vaihtelee vielä aivan liikaa ja hyviä jaksoja seuraa usein heikompia vaiheita pelissä. Viikolla ollaan käyty läpi niin kentällä kuin palavereissakin erityisesti hyökkäyspelillisiä asioita, jotta oma pallollinen pelaaminen saataisi taas astetta paremmalle ja varmemmalle tasolle. Ollaan saatu hyvä ja ehjä treeniviikko alle ja sitä kautta vahvalla itseluottamuksella lähdetään hakemaan kolmea pistettä Varsinais-Suomeen.

Ottelu nähtävissä totutusti jälleen Ruutu+ palvelusta, joten jos et pääse paikanpäälle Espooseen, ottelua kannattaa seurata television välityksellä.

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6