Syyskauden päätösottelussa Ilveksen kaatoon
Julkaistu: 15.12.2022 23.50

Syyskauden päätösottelussa Ilveksen kaatoon

FC Halikko - Ilves FS, sunnuntaina 18.12 klo 13:00 Salohalli

Naisten liiga saavuttaa puolimatkan krouvin sunnuntaina 18.12, kun viimeiseen otteluun ennen joulutaukoa FC Halikon vieraaksi saapuu Tampereelta Ilves FS. Kotijoukkueen saldona kymmenestä pelatusta ottelusta on 6 voittoa ja 4 tappiota, joka oikeuttaa 18 pisteellä sarjan viidenteen sijaan ennen syyskierroksen viimeisiä otteluita. Edellisellä kierroksella joukkue vieraili Pirkkalassa PJK:n vieraana ja tuloksena oi kolmas peräkkäinen voitto lukemilla 1-4 Annika Peipon heiluttaessa tahtipuikkoa hattutempullaan. Ilves on kymmenestä ottelusta saalistanut seitsemänteen sijaan oikeuttavat 16 pistettä, joten joukkueiden eroa tasaisessa keskikastissa on ainoastaan 2 pistettä. Molemmat joukkueet ovat tässä vaiheessa tukevasti pudotuspeliviivan yläpuolella, Ilveksen ero viivan alla olevaan Sportiin on 7 ja kotijoukkueella 9 pistettä, mutta sarjasta vielä puolet pelaamatta joten paljon voi muutoksia vielä kevätkierroksella tapahtua. Ilveksen edellinen ottelu on kahden viikon takaa PJK:n vieraillessa Kaupissa Ilveksen ollessa paikallisottelussa vahvempi luvuin 5-2.

Joukkueiden tehokkaimpina pelaajina alkukaudella ovat häärineet kotijoukkueesta sarjan maalintekijätilaston jaetulle kakkossijalle noussut Annika Peippo (11+3), Elli Laaksonen (5+5), Laura Lehtonen (4+5) ja Nella Saukkio (3+4), vastaavasti Ilveksen ylivoimaisesti tehokkaimpana pelaajana on esiintynyt sarjan pistepörssin nelonen Matilda Herranen ( 8+11) ja häntä parhaiten ovat säestäneet Sanna Rautio (4+3) ja Maria Härkönen (3+4). Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti molempien voitettua kotiottelunsa, Syyskierroksella Ilves oli suvereeni voittaen Kaupissa selvästi 8-2, mutta sarjan päätöskierroksella FC Halikko pystyi kaatamaan Ilveksen 4-3 varmistaen tuolla voitolla lopullisesti suoran säilymisen liigassa myös kuluvaksi kaudeksi.

Ilves kuuluu Naisten Futsal-liigan perinteisimpiin joukkueisiin ja menestymään tottuneessa seurassa onkin viimeisen kymmenen liigavuoden aikana juhlittu mm. Suomen mestaruutta neljästi. Viime kausi päättyi jo puolivälierävaiheessa FTK:n ollessa vahvempi ja edeten mitalipeleihin. Ilveksen riveistä löytyy myös halikkolaisille tuttu hahmo, sillä FC Halikon maalia useamman vuoden vartioinut Lotta Hiihtola siirtyi täksi kaudeksi tupsukorvien riveihin ja mielenkiintoista onkin nähdäänkö Lotta tolppien välissä entisessä kotihallissaan. Ilves on kokenut täksi kaudeksi keskimääräistä enemmän vaihtuvuutta joukkueessa niin valmennuksen kuin pelaajiston osaltakin. Maajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen päätti keskittyä pelkästään maajoukkueen valmennukseen ja vastuun joukkueen peräsimessä täksi kaudeksi otti Laitisen aisaparina aiempina kausina toiminut Jussi Jusell. Merkittävimmät poislähtijät joukkueesta olivat maalivahti Lilli Sandström ( PJK), Heta Huhtaniska ( GFT) ja alasarjoihin pelaamaan siirtyneet Tiina Pöyry, Ilona Mikkelä ja Tanja Owens. Lotta siirtyi Halikosta paikkaamaan Sandströmin jättämää aukkoa, muita uusia pelaajia ryhmässä ovat mm. PJK:sta saapuneet Maria Härkönen, Minna Kivelä, Essi Koiranen ja Julia Jokiranta, KuPS:sta tullut Liisa Kuuloja ja FS Tawastiasta tullut Veera Räkköläinen.

Viime peleissä hyvään vireeseen kentällisensä johdattanut joukkueen kapteeni Elli Laaksonen odottaa innolla sunnuntain kohtaamista:

- Huomisesta ottelusta odotan laadukasta ja viihdyttävää taistelua pisteistä. Meillä on nyt alla pari peliä, joissa olemme pallollisessa pelaamisessa onnistuneet tarvittavalla tasolla. Sitä tottakai lähdetään edelleen parantamaan peli kerrallaan. Jokaiseen peliin lähdetään kuitenkin puolustuksen kautta, joten uskon, että jos puolustuspeli onnistuu saamme tehtyä tarvittavat maalit. Ainoana tavoitteena on tietysti jäädä joulutauolle 3 pisteen kanssa!

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta:

- Alla mukava kolmen voiton putki, mutta voittoputkeakin tärkeämpää on se, että nyt ollaan viime peleissä löydetty omaan pallolliseen pelaamiseen niitä elementtejä joita treeneissä haettu ja painotettu. Ilves on tässä kohtaa joukkueelle erinomainen mittari molempien joukkueiden taistellessa sijoituksista tasaisessa keskikastissa. Onnistumiset ovat lisänneet itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen, mutta samanaikaisesti joukkueesta huokuu valtava motivaatio päivittäisessä työssä pyrkiä koko ajan parempaan. Toivotaan että saadaan taas katsojia runsaslukuisesti sunnuntaina hallille seuraamaan taatusti viihdytttävää ja vauhdikasta taistelua sarjapisteistä.

Kotijoukkue toivottaa kaikki kannattajat tervetulleiksi Salohalliin seuraamaan taistelua sarjapisteistä ja kannustamaan joukkuetta entistä parempiin suorituksiin. Mikäli et pääse paikanpäälle, ottelu nähtävissä jälleen Ruutu+ palvelusta Riku Hatakan selostamana.

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6