Otteluennakko PJK - FC Halikko 7.11
Julkaistu: 04.11.2021 21.33

Otteluennakko PJK - FC Halikko 7.11

PJK - FC Halikko, sunnuntaina 7.11 klo 14:00 Pirkkalan vapaa-ajankeskus

Naisten liiga jatkuu taas FC Halikon osalta sunnuntaina 7.11, kun joukkue matkustaa Tampereen kupeeseen Pirkkalaan kohtaamaan PJK:n. Joukkue aloitti kauden hieman kangerrellen ja koki tappion kolmessa ensimmäisessä ottelussa, mutta viimeisin ottelu Nokiaa vastaan toi vihdoin odotetun voiton, joka varmasti antaa uskoa tähänkin otteluun. PJK aloitti vastaavasti kauden kolmella peräkkäisellä voitolla ja kuuluu tätä myötä sarjan kärkikaartiin. Viikko sitten PJK kärsi kauden avaustappion, kun rivinsä kuntoon saanut FC Sport-J kävi hieman yllättäen hakemassa täydet pisteet Pirkkalasta 1-2 voitolla, joten vastaan tulee varmasti sisuuntunut pirkkalalaisryhmä.

PJK peri täksi kaudeksi pitkään liigan kärkijoukkueisiin kuuluneen ACE:n paikan liigassa ja joukkue koostuukin pitkälti ACE:ssa pitkään vaikuttaneista pelaajista. Joukkue on varsin rutinoitunut ja omaa rutkasti kokemusta liigatasolta ja ACE:n ajoilta valtaosalla pelaajista plakkarissa myös useampia mitaleja liigatasolta. Joukkueen suurimpina tähtinä tuikkivat juuri maajoukkueen kanssa EM-karsinnoissa suurta roolia kantaneet maalivahti Tiia Ropanen ja Sini Lauermaa. Näiden kahden lisäksi joukkueen kantaviin voimiin kuuluvat mm. kokenut laitapelaaja Maria Ropanen sekä todella vaarallinen maalintekijä Anette Korin.

Vierailijat matkustavat Pirkkalaan poikkeuksellisen kapealla materiaalilla niin pelaajiston kuin valmennuksenkin tiimoilta, mutta mukaan lähtevät pelaajat täydessä tikissä, joten kapeammallakaan materiaalilla pelaaminen tuskin aiheuttaa ongelmia.

Kotijoukkueen tehokkaimpana pelaajina alkukaudella ovat esiintynyt Anette Korin tehoilla 4+1 ja Maria Ropanen 3+1, Halikon riveissä eniten tehoja on puolestaan tehnyt pirteän alkukauden pelannut Katariina Marttila (2+1).

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta seuraavasti:

- Alkukaudella joukkueen pelaamisessa suurimmat ongelmat kiteytyneet terävyyden puuttumiseen molempien maalien edustoilla. Hyökkäyspäässä ollaan hieman kartettu vastuuta ja hyvistäkään paikoista ei olla pyritty suoraviivaisiin ratkaisuihin. Vastaavasti omassa päässä ollaan päästetty näennäisestä ylivoimasta huolimatta turhan monta maalia aivan oman maalin edustalta. Asioita päästiin maajoukkuetauon aikana hyvin treenaamaan ja Nokia-pelissä nähtiinkin aivan eri ilmeellä esiintynyt joukkue. Vaikka tehokkuus hyökkäyspäässä ei vielä kovin montaa kertaa realisoitunut maalien muodossa, tilanteita saatiin luotua aivan eri lailla kuin alkukaudella ja pelaajia sinne mistä maalit tehdään. Viime viikonlopun voitto oli tärkeä henkisestikin ja kun saadaan viikolla treeneissä nähty meininki vietyä sunnuntain peliin, en näe mitään syytä etteikö pystyttäisi realistisesti taistelemaan pisteistä myös PJK:ta vastaan.

Mikäli et pääse paikanpäälle sunnuntaina Pirkkalaan, ottelu nähtävissä totutusti jälleen Ruutu+ palvelusta jossa selostajana futsalin asiantuntija parhaasta päästä eli JP Penttinen