Peliään rutkasti parantanut joukkue selvään voittoon GFT:stä
Julkaistu: 03.12.2022 09.51

Futsal-liigan viikonloppukierros otti varaslähdön jo perjantai-iltana, kun FC Halikko matkasi Espooseen sarjakakkosen GFT:n vieraaksi. GFT on aloittanut sarjan todella vakuuttavasti ja joukkue onkin toistaiseksi koko sarjan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla vielä yhtään ottelua. GFT on sarjakärki Ylöjärven Ilvestä neljä pistettä perässä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena, joten rästiottelut voittamalla joukkueella olisi mahdollisuus nousta sarjakärkeen. Joukkueen iskukyvystä antoi osviittaa edellisellä kierroksella kärkiottelussa Ylöjärveltä haettu vakuuttava 0-3 voitto. FC Halikko päätti edellisellä kierroksella kolmen ottelun kotiotteluputkensa 3-2 voittoon FC Sportista ja joukkue majailee 12 pisteellä sarjassa sijalla seitsemän tukevasti pudotuspeliviivan yläpuolella.

Otteluun valmistautumisessa oli kiinnitetty erityistä huomiota edellisessä pelissä pahasti sakanneeseen pallolliseen pelaamiseen. Kun vastustajan riveistä löytyy mm. sarjan ykköstykin Emilia Jokisalon kaltaista tulivoimaa, puolustuspelin tiiveyttä ja kollektiivisuutta ei tietenkään voinut pelisuunnitelmassa sivuuttaa. Heti ensimmäisesttä vaihdosta lähtien näki, että joukkue oli tullut tosissaan haastamaan GFT:n sarjapisteistä. Vain 40s oli kulunut, kun joukkueen avauskentällinen sahasi GFT:n puolustuksen rikki ja kapteeni Elli Laaksonen pääsi laidalta puolittain läpi, mutta maalivahti Teresa Delian ohittanut laukaus painui vielä niukasti ohi takakulman. Viiden minuutin kohdalla maali roikkui jo ilmassa kun vahvan pallonhallinnan jälkeen aivan loistaviin maalipaikkoihin pääsivät vuorollaan niin Nella Saukkio, Katariina Marttila kuin Annika Peippokin, mutta jokaisen maalintekoyritykset kilpistyivät vielä joko Delian torjuntaan tai kun maalivahti onnistuttiin jo ohittamaan, GFT:n puolustus pystyi vielä maaliviivalta pelastamaan yritykset. Kentällinen kuitenkin jatkoi vahvaa painetta ja palkinto tuli lopulta ajassa 5:59. Elli haastoi tyypilliseen tapaansa laidalta vahvasti ja vaikka pallo meinasi jo hieman karata, pakotti hän GFT:n puolustajan hätäiseen purkuun, johon Annika pääsi väliin ja varma viimeistely ohi Delian numeroiksi 0-1. Edellisestä ei kulunut minuuttiakaan kun vierailijat iskivät uudelleen. Laura Lehtosen johtama kentällinen loi ensin loistopaikan Olivia Haapaselle, mutta laukaus painui vielä niukasti ohi takakulman. Seuraavasta tilanteesta tulleesta sivurajasta kentällinen iski kuitenkin vierailujat kahden maalin johtoon Lauran upean vedon painuessa tolpan kautta verkon perukoille. Maalin jälkeen molemmat joukkueet pystyivät luomaan muutamia erinomaisiia maalintekopaikkoja, mutta maalivahdit pitivät vielä maalinsa puhtaana, erinomaisimpana suorituksena Pilvi Junnilan torjunta GFT:n vahvan pivotin Sandra Lindin puhtaaseen läpiajoon. Ajassa 12:44 GFT sai lopulta hakemansa kavennuksen, kun maajoukkueessakin tehojaan osoittanut Lind sai laidasta hieman liikaa tilaa ja tulinen laukaus painui aivan riman alle ohi Pilvin. Jakson jo lähetessä loppuaan ajassa 17:42 GFT tuli lopulta vielä tasoihin, kun sivurajakuviosta Jokisalo pääsi laukomaan hyvältä paikalta. Laukauksen Pilvi onnistui vielä torjumaan, mutta kakkospalloon pääsi ensimmäisenä Heta Huhtaniska, jonka tuikkaus painui verkkoon. Näin tauolle siirryttiin tasatilanteessa 2-2

GFT tuli toiselle jaksolle todella terävästi ja jo 8 sekunnin kohdalla Sani Isokivijärvi oli aivan vapaassa maalintekotilanteessa, mutta Pilvi nollasi jälleen GFT:n yrityksen. Pikkuhiljaa vierailijatkin pääsivät paremmin peliin mukaan ja ajassa 24:43 joukkue siirtyi uudelleen johtoon. Elli katkaisi keskialueella GFT:n avauksen ja eteni kahden puolustajan välistä vapaaseen maalintekopaikkaan, siirto vielä ohi vastaantulleen maalivahti Delian ja Kata liukui pallon tyhjään verkkoon tehden kauden avausmaalinsa. Reilu minuutti edellisestä ja Halikko siirtyi toistamiseen kahden maalin johtoon. Sama kuvio toistui kuin ensimmäisellä jaksolla Ollen antaessa sivurajan Lauralle, jonka laukaus tällä kertaa vasemmalla jalalla painui jälleen alakulmaan siirtäen joukkueen 2-4 johtoon. Vain alle kaksi minuuttia edellisestä ja joukkue iski tehokkaan kolmeminuuttisen päätteeksi kolmannen kerran pallon GFT:n verkkoon. Annika taituroi itsensä laidalta vapaaksi, GFT-pelaajan estäessä vielä laukauksen pelasi alle Nellalle, jonka laukauksen Delia pystyi vielä torjumaan, mutta Annika oli terävimpänä kakkospallolla ja väänsi väkisin pallon verkkoon tilanteeksi 2-5. Maalin jälkeen GFT oli pakotettu ottamaan aikalisän ja viimeisellä kympillä lähti hakemaan kavennusta reikäpaidankin avulla Halikon antaessa suosiolla pallonhallinnan vastustajalle. Halikko puolusti kuitenkin erittäin tiiviisti ja GFT joutui hakemaan ratkaisuja kaukaa muodon ulkopuolelta laukausten painuessa usein yli tai ohi maalin ja maalia kohti tulleet laukaukset Pilvi poimi eleettönästi kerta toisensa jälkeen. Lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 37:35 Nellan riistäessä pallon Jokisalolta ja laukoen pallon tyhjään GFT-maaliin. Kun enempää maaleja ei ottelussa enää nähty, loppulukemiksi summerin pärähtäessä jäivät monet yllättäneet Halikon voittolukemat 2-6.

Vaikka hyökkäyspäässä tuli paljon onnistumisia ja joukkueen pallollinen pelaaminen ylipäätään otti tänään isoja harppauksia eteenpäin edelliseen peliin verrattuna, joukkueen onnistujista nostettava erikseen esille erityisesti puolustuspelin alimmaiset lukot. Maalilla Pilvi pelaa aivan huikeaa kautta ja onkin vaikea uskoa että kyseessä vasta 17-vuotias ensimmäistä kautta liigassa pelaava maalivahti. Perustorjuntojen lisäksi otti muutaman huiman gamesaverin ja antoi jälleen kerran joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Lisäksi molempien kentällisten pohjapelaajat Laura ja Nella ansaitsevat erityisen hatunnoston suorittamisestaan. Molemmille tuli onnistumisia myös hyökkäyssuuntaan, mutta erityisesti puolustuspäässä kerta toisensa jälkeen tilanteiden katkominen ja vetojen blokkaaminen teki myös Pilvin suorittamisen maalilla asteen helpommaksi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Halikosta Laura Lehtonen ja GFT:ltä Heta Huhtaniska.

Tehopisteet ottelussa: Laura 2+0, Annika 2+0, Nella 1+1, Olle 0+2, Kata 1+0, Elli 0+1

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Todella tyytyväinen voi olla kokonaisuutena joukkueen esitykseen, osoitettiin että pystytään haastamaan ja hyvänä päivänä voittamaankin sarjassa ihan kovimmatkin joukkueet. Saatiin tuotuja pallolliseen peliin nyt paljon niitä elementtejä, joita treeneissä haettu ja painotettu. Joukkue noudatti puolustuspelissä kirjaimellisesti sovittua taktiikkaa, prässättiin aika ajoin aktiivisesti ja vastaavasti aika ajoin vetäydyttiin hieman matalampaan puolustukseen ja haettiin nopeammilla vastaiskuilla ratkaisuja. Paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella onnistuttiin tässä pelissä hyödyntämään omia vahvuuksia ja vastaavasti onnistuttiin tylsyttämään GFT:n terävimmät syömähampaat suhteellisen aseettomiksi. Nautitaan tästä voitosta nyt vapaan viikonlopun verran, mutta maanantaina taas treenikentälle ja katseet kohti seuraavaa taistoa. Erityiskiitokset joukkueelta meidän upeille kannattajillemme, jotka aina paikalla riippumatta siitä missä pelataan, tänäänkin oli varmasti katsomossa enemmän vierasjoukkueen kannattajia kuin kotijoukkueen.

Seuraavan kerran joukkue tulessa tulevana lauantaina 10.12 kun joukkue matkustaa Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 15:00