Kotiotteluiden putken päätteeksi vieraita Vaasasta
Naiset edustusJulkaistu: 25.11.2022 20.30

Kotiotteluiden putken päätteeksi vieraita Vaasasta

FC Halikko - FC Sport, lauantaina 26.11 klo 17:00 Salohalli

Naisten liiga jatkuu kotijoukkueen osalta kolmannella peräkkäisellä kotiottelulla lauantaina 26.11, kun FC Halikon vieraaksi saapuu FC Sport Vaasasta. Kotijoukkue on pelannut alkukaudella 7 ottelua, joista saldona 3 voittoa ja 4 tappiota, joten saldona 9 pistettä, jolla heltiää sarjassa seitsemäs sija. Edellisellä kierroksella joukkue pelasi tiukan taiston HIFK:n vieraillessa Salohallissa, mutta lopulta tuosta ottelusta oli tuloksena 1-3 tappio. Sport on pelannut 6 ottelua, joista saldona yksi voitto varsinaisella peliajalla, yksi voiotto rankkarikisassa sekä 4 tappiota. 5 pistettä oikeuttaa sarjassa tällä hetkellä sijaan 10. Edellisellä kierroksella joukkue otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kaatamalla kotikentällään varsin värikkäässä ottelussa Ilveksen lukemin 7-5. Joukkueiden tehokkaimpina pelaajina alkukaudella ovat häärineet kotijoukkueesta Annika Peippo (6+1), Elli Laaksonen (4+2) ja Laura Lehtonen (2+4), vastaavasti Sportin tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Maiju Kuivila ( 2+4) ja Anni Rintanen (5+0). Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti molempien voitettua kotiottelunsa, Salohallissa FC Halikko oli vahvempi luvuin 2-0 ja Vaasassa pisteet jäivät kotijoukkueelle luvuin 4-2.

FC Sport on jo pitkään kuulunut Naisten liigan runkojoukkueisiin ja neljän vuoden takaa on yksi mitalikin plakkarissa. Viime kausi oli joukkueelle todella haasteellinen useiden runkopelaajien jäätyä sivuun ja joukkue joutuikin operoimaan varsin kapealla materiaalilla. Kausi päättyi lopulta liigakarsintoihin, joissa joukkue oli selvästi KuPSia vahvempi säilyttäen liigapaikkansa. Täksi kaudeksi joukkue saanut uusien tulokkaiden myötä leveyttä rinkiinsä ja joukkue taisteleekin varmasti taas playoff-paikasta. Uusia kasvoja tällä kaudella joukkueessa ovat mm. FC Seinäjoelta tullut Kaisa Kuivila, FC OPan riveissä liigakokemusta hankkinut Jessika Karjalainen sekä välivuoden jälkeen paluun joukkueeseen tehnyt Tiialeena Hakala

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta:

- Alla on kaksi todella kovaa ottelua sarjan kärkipään joukkueita YIlvestä ja HIFKiä vastaan. Molemmissa peleissä meillä on ollut omat mahdollisuutemme, mutta molemmat pelit kääntyivät lopulta niukoiksi tappioiksi. Erityisesti maalinteon tehokkuuden kanssa on ollut haasteita ja siihen on koitettu löytää ratkaisua. Molemmat joukkueet taistelevat samoista sarjasijoituksista, joten luvassa varmasti tiukka vääntö tärkeistä pisteistä. Vaikka kaksi edellistä kotiottelua päättyikin tappioon, ne sisälsivät kuitenkin paljon positiivisia elementtejä, jotka toivottavasti saadaan vietyä tulevaan koitokseen. Lähdetään hakemaan kauden parasta ja tasapainoisinta esitystä ja sitä myötä kolmea pistettä!

Kotijoukkue toivottaa kaikki kannattajat tervetulleiksi Salohalliin seuraamaan taistelua sarjapisteistä. Mikäli et pääse paikanpäälle, ottelu nähtävissä jälleen Ruutu+ palvelusta Riku Hatakan selostamana.