Täydet 3 pistettä Espoosta huikean lopun jälkeen
Julkaistu: 07.11.2022 11.14

Naisten futsal-liigan viidennen kierroksen päättäneessä ottelussa joukkue matkasi Espooseen kohtaamaan jo harjoitusottelusta tutun EBK:n, Viime kauden päätteeksi liigaan noussut espoolaisryhmä oli kokenut ensimmäisillä kierroksilla muutaman isohkon tappion, mutta edellisellä kierroksella haettu vierasvoitto PJK:sta antoi varmasti aimo annoksen itseluottamusta nousijajoukkueelle. FC Halikolla oli voitto alla FTK-Torniosta lukemin 6-3, joten molemmat joukkueet tulivat otteluun voitto alla.

Pelisuunnitelmassa joukkue pyrki vahvan pallonhallinnan kautta saamaan kontrollia peliin ja sitä kautta murrettua EBK:n puolustusta. Espoolaisten tiedettiin pystyvän iskemään todella nopeasti vastaan, joten kenttätasapaino oli pystyttävä pitämään hallinnassa. Pelin kuva noudattelikin hyvin pitkälti oletettua kaavaa. EBK haki suoraviivaisesti vahvoja pivot-pelaajia, joiden kautta joukkue pääsikin muutamia kertoja iskemään todella vaarallisesti laidoista pystyyn. Halikko pyrki Lauran kentällisen pelillä astetta suoraviivaisempaan peliin ja vastaavasti Nellan johtaman kentällisen oli tarkoitus hakea selkeämmin pallonhallinnan kautta pelin ohjaksia. Lukuisat kerrat yritykset kuitenkin kaatuivat huonoihin viimeisiin ratkaisuihin syöttövalintojen ollessa vääriä tai vastaavasti syöttöjen karkaillessa kaverin ulottumattomiin. Lisäksi pallonhallinta useasti oli vain näennäistä ilman päämäärätietoista pyrkimystäkään päästä etenemään. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain yksi maali, joka syntyi kahdeksannella peliminuutilla. Halikon kulman jälkeen pallo ajautui takaisin omalle puoliskolle, josta Nella löysi pitkällä läpisyötöllä Ellin aivan vapaana ja kapteeni viimeisteli varmasti johtolukemat 0-1 ohi vastaantulleen maalivahti Iida Peltolan. Kun enempää maaleja ei nähty, tauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-1.

Toinen jakso noudatteli kokonaisuudessaan pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Kun omaa pallollista peliä ei saatu riittävän hyvin rullaamaan, EBK pystyi hyvin estämään murtautumiset vaarallisimmille maalintekosektoreille. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä enemmän peli meni väkisin yrittämiseksi ja EBK:lle aika ajoin tarjottiin mahdollisuutta tulla tasoihin. Aika kului vääjäämättä kohti loppua ja alkoi jo näyttämään että ensimmäisen jakson maali riittää voittoon, mutta toisin kävi. EBK lähti hakemaan tasoitusta reikäpaidalla ja vain 15s ennen summeria EBK onnistui sen ainoan kerran pelaamaan pallon Halikon puolustusmuodon lävitse ja siitä Emmi Mäkisen laukaus painui verkkoon ohi Pilvi Junnilan ottaen matkalla vielä pienen kimmokkeen omasta pelaajasta. Ikävä takaisku ei kuitenkaan lannistanut vierailijoita. Joukkue otti aikalisän ja sopi kuvion ja roolitukset, jolla lähdetään hakemaan suoraan aloituksesta vielä voittomaalia. Ja draaman kaari sai huipennuksensa kun kentälle komennettu nelikko Nella-Laura-Elli-Annika totetti tismalleen sovitun kuvion, jonka päätteeksi Annika pääsi iskemään Ellin syötöstä maalin edestä pallon lähes tyhjään verkkoon. Kelloon jäi aikaa enää 7 sekuntia, jossa ajassa EBK ei enää pystynyt tasoittamaan, joten riemukkaasti pisteet Halikkoon lukemin 2-1.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin molemmista joukkueista maalivahdit, EBK:n Iida Peltola ja Halikon Pilvi Junnila.

Tehopisteet ottelussa: Elli 1+1, Annika 1+0, Nella 0+1

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Tyytyväinen pelissä voi olla lähinnä kolmeen pisteeseen. Puolustuspelaaminen kokonaisuudessaan oli ihan hyvällä mallilla, mutta erityisesti hyökkäyspelaaminen ei tänään toiminut lainkaan halutulla tavalla. Helppoja harhasyöttöjä tuli luvattoman paljon ja aika ajoin tuntui että syöteltiin vain syöttelemisen vuoksi eikä oltu riittävän määrätietoisia murtautumisessa eteenpäin. Pivot-pelaamisen hyödyntäminen jäi nyt myös aivan liian vähäiseksi, vaikka tilaa olisi ollut vaikka kuinka paljon. Tämä yksi ottelu muiden joukossa ja kolme pistettä olivat tärkeät, katseet kuitenkin käännetty jo eteenpäin ja maanantaina jatketaan taas treenikentällä, jotta ensi viikonloppuna ollaan toivottavasti astetta valmiimpia.

Seuraavan kerran joukkue tulessa tulevana sunnuntaina 13.11 kun Salohalliin saapuu vieraaksi sarjan ainoa tappioton joukkue Ylöjärven Ilves . Ottelu alkaa klo 13:00