Erinomainen taistelu hallitsevaa mestaria vastaan ei riittänyt pisteisiin
Julkaistu: 02.10.2022 00.47

Liigan toinen kierros käynnistyi lauantai-iltapäivänä, kun FC Halikko sai vieraakseen Porista kaksinkertaisen hallitsevan Suomen mestarin MusaFutsalin. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäiseltä kierrokselta takataskussa voitto Halikon hakiessa Raisiosta vierasvoiton 1-5 ja MusaFutsalin murskatessa sarjanousija EBK:n kotonaan 12-0.

Ottelu käynnistyi hyvin odotetunlaisesti MuSan hallitessa enemmän palloa ja Halikon pyrkiessä enemmän nopeisiin vastaiskuihin. Pelisuunnitelmassa oli aika ajoin iskeä prässillä aggressiivista painetta Musan päätyyn ja muutamaan kertaan se tuottikin toivottua tulosta erityisesti Ronja Salmen tehtyä loistavaa työtä prässäämisessä. Vaikka Musa hallitsikin enemmän palloa, se joutui Halikon tiiviin puolustuksen ansiosta varsin usein pyörimään ainoastaan muodon ulkopuolella. Ajassa 5:59 nähtiin ottelun avausmaali kun Iina Heikkilä jatkoi Elina Setälän antaman laitanoston suoralla vedolla suoraan takakulmaan. Musan 0-2 maali syntyi jakson puolivälissä Sini Lauermaan toimitettua kovan pallon maalinedustalle, josta Jasmin Ylikraka pääsi kahdestikin yrittämään ja jälkimmäisestä kimmokkeesta pallo painui verkon perukoille. Erityisesti ensimmäisen kympin aikana kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia omassa pelinavaamisessaan eikä ensimmäiseen kymppiin juurikaan uhkaa Musan maalille syntynyt. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä paremmin Halikkokin alkoi löytää keinoja murtaa Musan puolustusta ja lopulta kavennus 1-2 syntyi ajassa 14:28. Jälleen joukkueen parhaimmistoon kuulunut Annika Peippo uskalsi pitää palloa paineen alla oman pään avauksesta, pieni tiputus Katariina Marttilalle, joka vapautti nostolla puolustuksen selustaan liikkuneen Nella Saukkion ja varma sijoitus ohi vastaantulleen maalivahti Siiri Liljan toi kotijoukkueen maalin päähän. Maalin lisäksi kotijoukkueella oli jakson jälkimmäisellä puolikkaalla muutama muukin loistava paikka pistää peli tasoihin. Ensin Elli Laaksosen päämäärätietoinen haasto ohi kahden Musa-pelaajan, enää vastassa ollut Siiri Lilja pystyi kuitenkin peittämään laukauksen. Sama tulos oli myös Olivia Haapasen vapautettua ylivoimahyökkäyksessä Laura Lehtosen kuten myös tilanteessa jossa Elli ja Annika sahasivat Ellin kaksin maalivahti Liljaa vastaan. Puoliajan ollessa jo lähes käsillä, Musa pääsi kasvattamaan johdon uudelleen kahteen vain vajaa minuutti ennen taukoa. Puolustuksessa annettiin hieman liikaa tilaa Anni-Elina Luotoselle, joka käytti saamansa tilan välittömästi hyödykseen ja noin 10 metristä lähtenyt veto painui ohi pahasti maskiin jääneen Pilvin.

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Musa hallitsi edelleen selvästi enemmän palloa, mutta toisella jaksolla Halikkokin sai huomattavasti paremmin omaan pallollista peliään käyntiin ja erityisesti kentällinen Nella-Elli-Kata-Annika pystyi koko ajan paremmin hallitsemaan peliä myös pallollisesti. Tämä johti siihen että Musa joutui enemmän ja enemmän rikkomaan ja jakson puolivälissä joukkueen virhetili tulikin jo täyteen. Kavennusmaali hieman ennen jakson puoliväliä oli malliesimerkki Annikan vahvuudesta alkaen oman pään kulman puolustuksesta ja päätyen lopulta maalintekoon. Musan kulman katkon jälkeen Annika eteni määrätietoisesti vaikka välillä kaksin käsin roikuttiin kiinni ja hankki lopulta terävällä laukauksella vielä kulmapotkun. Nellan ja Katan juonittua kulman Nella toimitti pallon maalille, josta Annika väänsi itsensä kahdesti vedolle Setälän estelyistä huolimatta ja Liljan torjuttua ensimmäisen vedon, onnistui vielä paluupallon iskemään verkon perukoille lukemiksi 2-3. Lopullisen ratkaisun makua alkoi olla ilmassa kun 4,5 minuuttia ennen loppua Musa viimeisteli neljännen maalin joka oli puolustuksellisesti kuin kopio kolmannesta. Taas oltiin hieman liian passiivisia ja annettiin pikkuisen turhaa tilaa vetosektorilla, jonka Sini Lauermaa käytti häikäilemättä hyväkseen ampuen uransa ensimmäisen maalin Musa-nutussa lukemiksi 2-4. Viimeisen reilu parin minuutin aikana Halikko haki kavennusta vielä reikäpaidankin avulla. Ylivoimakuvio saatiin pyörimään varsin helposti, mutta muutaman kerran tilanne hukattiin turhaan huolimattomuuteen ja hätäilyyn. Lopulta yritys palkittiin kun Ellin ja Katan seinäkuvio tuotti tulosta ajassa 39:37 Ellin viimeistellessä lukemat 3-4. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin pisteet matkasivat Satakuntaan.

Tehopisteet ottelussa: Nella 1+1, Annika 1+0, Elli 1+0, Kata 0+2

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Tappio harmittaa aina, mutta kokonaisuutena joukkueen esitykseen ja peli-ilmeeseen voi olla varsin tyytyväinen. Tämä oli joukkueelle hyvä mittari missä mennään sarjan absoluuttisella huipulla ja mitä kohti omaa pelaamista on pyrittävä edelleen kehittämään. Vaikka kokonaisuudessaan puolustettiin erittäin laadukkaasti läpi ottelun, muutama pieni passivoituminen ja turhan tilan antaminen johti tilanteisiin joista Musa rankaisi juuri niin kliinisesti kuin odottaa sopii. Omaan pallolliseen pelaamiseen saatava vielä lisää rohkeutta ja malttia, nyt aika ajoin luovuttiin liiankin helposti pallosta ja aika ajoin jäi vaikutelma että tyydyttiin siihen että puolustetaan. Toisella jaksolla oli aika ajoin näkyvissä jo rohkeampaa pallollista pelaamista ja sitä kautta saatiin välillä pidempiäkin pallonhallintoja. Tappiosta huolimatta joukkue osasi heti kaivaa positiiviset asiat vietäväksi eteenpäin. Joukkueesta huokuukin tällä hetkellä tosi vahva henki ja usko omaan tekemiseen, nyt otetaan tästä saadut opit mukaan kohti uutta treeniviikkoa ja uutta koitosta ensi viikonloppuna Jyväskylässä.

Parhaina pelaajina ottelussa palkittiin kotijoukkueesta Nella Saukkio ja vierailijoilta Jasmin Ylikraka

Seuraavan kerran FC Halikko tulessa ensi viikonloppuna joukkueen matkatessa Jyväskylään KaDyn vieraaksi. Seuraava kotiottelu vasta maaottelutauon jälkeen, kun FTK-Tornio saapuu Saloon lauantaina 29.10

Kuva: Heini Lehtipuu