Otteluraportti RaiFu - FC Halikko 24.09
Julkaistu: 25.09.2022 01.45

Otteluraportti RaiFu - FC Halikko 24.09

Kuuden kuukauden tauko tosipeleistä on vihdoinkin ohi kun pitkään odotettu sarja-avaus pelattiin lauantaina. Eikä kyseessä mikä tahansa ottelu vaan sarja potkaistiin käyntiin aina niin hegemonisella Varsinais-Suomen derbyllä, kun joukkue matkasi liiga-avaukseen Raisioon Kerttulan palloiluhalliin kohtaamaan RaiFun. Lähtökohdat otteluun olivat kaikkea muuta kuin otolliset flunssa-aallon vaivattua joukkuetta läpi viikon ja Katan jalkavamman luodessa epävarmuuden pelikykyyn. Lopulta kuitenkin Emma R-P:tä lukuunottamatta kaikki saatiin riittävän terveiksi reissuun mukaan Ellan parannellessa vielä toki käsivammaa siviilit päällä penkillä. Joukkueen uusi tulokas Pilvi hoiteli liigadebyytissä vastuun maalinsuulla Emman ollessa toisena maalivahtina. Vastustaja RaiFu sai jalkeille täyden 14 pelaajan rosterin. Pisteet ottelusta olivat siinäkin mielessä molemmille äärimmäisen tärkeät, että ennakkokaavailuissa molempien joukkueiden arvioitu taistelevan samoista sijoituksista.

Ottelun alku näytti Halikon kannalta todella katastrofaaliselta ja ensimmäisen puolen minuutin aikana RaiFulla oli jo useampi hyvä maalintekopaikka Pilvin ollessa ainoa pelaaja joka näytti olleen valmis aloittamaan liigakauden kellon käynnistyessä. Ensimmäisen puolen minuutin kooman jälkeen homma kuitenkin saatiin rauhoitettua tasapainoon ja Lauran kentällinen painoikin vielä avausvaihdon päätteeksi vierasjohdon 1-0. Läpi ottelun loistavaa prässipelaamista ja vahvaa pivotpelaamista suorittanut Ronja riisti omalla puoliskolla pallon ja eteni päämäärätietoisesti kohti RaiFun maalia ja kympin pisteen tietämiltä lähtenyt kärkkäri painui aivan riman alle ohi RaiFu-maalivahti Eveliina Koskelan ensimmäisen peliminuutin juuri täytyttyä. Tästä saatiin sitten oma pallollinenkin peli pyörimään aivan eri tavalla kuin alkuun ja tilanteita alkoi syntymään RaiFu-maalille. Viiden minuutin kohdalla numerot muuttuivat jo 2-0, kun Annika oman riistonsa jälkeen näki oivasti tilan selustassa, johon nopealla käyttösyötöllä Elli pelasi Annikan läpiajoon ja kylmäpäinen viimeistely ohi Koskelan. Reilu 11 minuutin kohdalla läpi ottelun toisensa loistavasti löytänyt parivaljakko iski uudelleen roolien vaihtuessa. Annika syötti Ellille, joka ei pelannutkaan haettua seinäpeliä vaan näki tilaisuuden edetä ja kuljetuksen päätteeksi vastustamaton laukaus alakulmaan lukemiksi 3-0. Ja vielä kertaalleen jakson lopussa sama kentällinen iski kertaalleen tällä kertaa sivurajasta Katan syöttäessä Ellille ja tarkka laukaus painui aivan alakulmaan.

Toinen jakso alkoi hieman samalla lailla kuin ensimmäinenkin ja RaiFun tullessa todella aggressiivisella prässillä Ella Mäki pääsi harhasyöttöön väliin viimeistellen lukemiksi 1-4. Kauaa ei kuitenkaan takaiskua tarvinnut murehtia kun erikoistilanteesta kaikki odottivat Lauran vetoa, mutta millintarkka syöttö tavoittikin takatolpalle vapaaksi hiipineen Ronjan jolla oli helppo työ ohjata illan toisella osumallaan lukemiksi 1-5. Toisella jaksolla Kata otettiin varotoimenpiteenä sivuun peluutuksesta ja samalla Silja ja Anni saivat ensimmäiset minuutit liigassa alle. RaiFulla oli vielä mahdollisuus nousta jollain lailla peliin mukaan taistelussa pisteistä kun 4,5 minuuttia ennen loppua RaiFulle tuomittiin rikkeestä 6m rankkari. RaiFun viimeisenkin pyristelyn katkaisi Pilvi torjumalla Mirena Pihlin ampuman rankkarin. Lopussa RaiFu haki vielä kavennusta reikäpaidan avulla, mutta yritykset jäivät melko ponnettomiksi Halikon pitäessä ilman suurempia ongelmia pallon muodon ulkopuolella. Summerin soidessa Kerttulan valotaululla komeilivat täten Halikon voittolukemat 1-5.

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Oli mahtavaa päästä taas pitkästä aikaa tosipeleihin joissa panoksena pisteitä. Joukkueessa ollut läpi kesän ja syksyn tosi hyvä meininki ja usko siihen että tällä kaudella pystytään ottamaan seuraava steppi kahden kymppisijan jälkeen on vahva. Tiedettin hyvin tarkasti RaiFun vahvuudet ja onnistuttiin tänään taktisesti loistavasti tukahduttamaan RaiFusta erityisesti viime kaudella kovaa jälkeä tehnyt kaksikko Lehtonen-Mäki. Yksi maali vähän helposti omalla pallollisella virheellä lahjoitettiin RaiFulle, mutta muuten kokonaisuutena erityisesti joukkueen prässi- ja puolustuspelaamiseen voi olla tänään todella tyytyväinen. Koko joukkueen kollektiivinen puolustaminen oli tänään hyvällä tasolla, jatkuvasti oli tuet ja varmistukset kohdillaan, jottei RaiFu päässyt yksilötaidoillaan loistamaan. Pallollista pelaamista täytyy edelleen parantaa, mutta viiden tehdyn maalin jälkeen ei siihenkään nyt toki tyytymätön voi olla. Täytyy vain toivoa että saataisi porukka tulevaksi viikoksi täysin kuntoon ja ehjä treeniviikko alle ennen seuraavaa koitosta, jossa vastus kovenee useammallakin asteella.

Ottelussa parhaina pelaajina palkittiin Halikolta Pilvi Junnila ja RaiFulta Ella Mäki.

Seuraavan kerran joukkue tulessa tulevana lauantaina 1.10 kun Salohalliin saapuu vieraaksi hallitseva Suomen mestari ja tälläkin kaudella sarjan kenties suurin mestarisuosikki MusaFutsal. Ottelu alkaa klo 13:00

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6