Seuraava pelaaja liigarosteriin varmistui - Annika Peippo liigasopimukseen
Julkaistu: 21.06.2020 00.00

Seuraava pelaaja liigarosteriin varmistui - Annika Peippo liigasopimukseen

Keskikesän juhannusjuhlan lisäksi löytyy nyt myös muuta syytä juhlaan ja maljojen kohotteluun, sillä seuraava sopimus ensi kauden liigajoukkueeseen on varmistunut. Upean kauden Ykkösen kärkiporukassa pelannut Annika Peippo (s.2004) kirjoitti nimensä seuran tarjoamaan sopimuspaperiin eikä nuoren lahjakkuuden kauan tarvinnut pohtia päätöstä tarttua liigasopimukseen. Annika teki debyytin Naisten ryhmässä Ykkösen tasolla jo edellisellä kaudella vasta 14-vuotiaana, mutta silloin pääpaino oli edelleen junnupeleissä ja plakkariin kertyikin silloin vain yksi ottelu. Tuossa ainokaisessa ottelussa kertyikin maireat tehot 2+4, joka osoitti että jo tuolloin olisi potentiaali riittänyt isompaankin rooliin Ykkösessä, mutta tuolloin pelaajan kehityksen ja kokonaisrasituksen kannalta katsottiin paremmaksi ajaa vasta pikkuhiljaa sisään. Tällä kaudella odotukset olivatkin sitten huomattavasti suuremmat eikä odotuksissa tarvinnut pettyä. Pikku kolhujen ja kuormituksen säätelyn vuoksi Annika esiintyi kauden mittaan ainoastaan kahdeksassa ottelussa, mutta aina kun kentällä esiintyi, tulostakin syntyi. Saldoksi kertyi maali per peli tahdilla maaleja takoneelle pelaajalle tehot 8+5 kahdeksassa ottelussa.

Juhannuksen vietosta tavoitettu valmentaja Ari Peltola loistikin auringon kanssa kilpaa nuoren targetpelaajan oltua halukas ottamaan liigahaasteen vastaan.
- Annika teki debyytin jo ensimmäisellä Ykkösen kaudellamme ja jo silloin hän olisi ollut valmis pelillisesti kantamaan isoa vastuuta läpi kauden, mutta silloin katsoimme vielä parhaaksi ajaa nuorukaista pikkuhiljaa sisään. Tälle kaudelle olikin sitten itsestään selvää, että Annika tulee olemaan yksi niistä
B-ikäisistä, jotka tulevat nousemaan kantamaan isoa vastuuta liigapaikkaan tähdänneessä ryhmässä. Annika on nyt osoittanut tasonsa pelata Ykkösessä huipputasolla ja odotankin todella suurella mielenkiinnolla hänen liigadebyyttiään. Annikan otteita olen päässyt seuraamaan jo usean vuoden ajan niin futiksen kuin nyt parina viime vuonna futsalinkin osalta ja tiedän että hänellä on aivan valtavan suuri potentiaali varastossa kehittymisen suhteen enkä näe mitään estettä etteikö tulisi lyömään läpi ensi kaudella liigassakin. Ollaan valmennuksen kesken todella innoissaan, kun päästään tekemään töitä arjessa tälläisten nuorten lahjakkuuksien kanssa.

Miten kuvailisit Annikan ensimmäistä varsinaista kautta ryhmässä, pelillisiä vahvuuksia ja kehityskohteita:
- Nuoresta iästään huolimatta kuului kaikissa pelaamissaan otteluissa aina joukkueen kantaviin voimiin ollen tärkeässä roolissa sarjan varmasti parhaassa kentällisessä. Ahkera ja päämäärätietoinen treenaaja, joka tekee kovasti töitä kehittyäkseen ja tullakseen koko ajan paremmaksi pelaajaksi. Muiden B-ikäisten tapaan otti todella isoja harppauksia kauden mittaan eteenpäin, kun sai alleen entistä kovempia pelejä. Erityisesti itseäni miellyttää Annikan kokonaisvaltaisuus pelaajana, joka antaa uskoa ja lupauksia myös läpimurrosta liigatasolle. Vaikka vahvuuksiin aina kuulunut tehokkuus hyökkäyspäässä, osoitti kauden mittaan nuoresta iästään huolimatta kypsyytensä kahden suunnan pelaajana. Tekee esimerkillisesti töitä myös puolustussuuntaan ja fyysisesti todella vahvana pelaajana pärjää hyvin myös fyysisemmässä väännössä. Kauden mittaan
itseluottamus kasvoi onnistumisten myötä ja kun omaa sellaisen laukauksen kuin Annika, sitä pyritään hyödyntämään ensi kaudella vielä paremmin.
Tietynlaista röyhkeyttä viimeistelyyn vielä koitetaan ensi kaudeksi saada lisää kun aikaa ja tilaa vähemmän, Peltola päättää

Miten sitten joukkueen muiden 04-ikäisten tavoin toissa kaudella C-tyttöjen SM-kultaa juhlinut peluri näkee kauden niin joukkueen kuin omaltakin kannalta ja millaisin ajatuksin tulevaan debyyttiin liigassa ?
- Alkuun oli hieman hakemista niin omalta osaltani kuin koko joukkueeltakin. Meitä nuorempia pelaajia ajettiin runsaasti sisään alkukaudesta, mikä ei tietenkään voinut olla näkymättä. Aika nopeasti palaset kuitenkin alkoivat loksahdella paikoilleen ja joukkueen peli parani mitä enemmän saatiin yhteisiä treenejä ja pelejä alle. Myös omalta kohdaltani pelit paranivat kauden mittaan, varmasti samasta syystä kun yhteisiä pelejä tuli alle, mutta myös onnistumisten myötä kasvaneen itseluottamuksen myötä. Oli kiva nähdä, että omalla hyvällä tekemisellä pystyi tekemään tulosta myös tällä tasolla. Ensi kausi tulee olemaan pelillisesti täysi arvoitus, se on ainoastaan varmaa että vaatimustaso tulee kasvamaan entisestään. Aika ja tilaa tulee olemaan varmasti entistä vähemmän ja virheistä rokotetaan armottomammin kuin Ykkösessä. Odotan tosi innolla sarjan alkua ja onkin kiva päästä näkemään mihin meillä rahkeet riittävät. Omasta puolestani pyrin kehittämään ominaisuuksiani edelleen kauttaaltaan joka sektorilla, jotta pystyn auttamaan joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä jäi parhaiten mieleen menestyksekkäästä viime kaudesta omalla kohdallasi ?
- Viime kauden ehdottomana kohokohtana jäi mieleen viimeinen karsintaottelua KaDy:a vastaan. Panokset ottelussa olivat kovimmat mahdolliset ja kun halli oli aivan täpötäynnä hurjasti kannustaneita katsojia, ei sen hienompaa fiilistä peliin voi kuvitella. Muutenkin erityisesti kaikista kotipeleistä jäi tosi hyvät fiilikset, meillä oli upeasti kannustanut kotikatsomo aina takana, joka toi peleihin hyvän tunnelman. Nyt kun muutetaan isompaan Salohalliin pelaamaan, toivottavasti saadaan sinne luotua vähintään yhtä mahtava tapahtuma aina kotipeleihin. Lisäksi mieleen jäi ehdottomasti se hyvä joukkuehenki, joka joukkueesta huokui läpi kauden. Meidät junnut otettiin tosi hyvin vastaan ja tunsimme olevamme tärkeä osa joukkuetta. Nyt kun ollaan treenattu jo kesästä alkaen yhdessä, uskon että ollaan entistä tiiviimpi ja yhtenäisempi ryhmä ensi kaudella.

Entä pelillisesti, miltä tuntui hyppäys junnusarjoista Ykkösen kärkiryhmään ?
- Vaikka mulla olikin yksi peli takana jo edelliseltäkin kaudelta, alkuun hyppäys tuntui hieman jännittyneisyytenä ja hakemista oli hieman omassa pelissä. Kun huomasi kuitenkin pärjäävänsä, se toi itseluottamusta ja sitä kautta omakin pelaaminen parani. Pelaaminen erityisesti taktisessa mielessä oli täysin erilaista junnupeleihin verrattuna ja siinä suhteessa kausi olikin todella opettavainen. Erityisesti mieleen jäi lisäksi se helppous millaista oli pelata sellaisten taitavien ja nopeiden pelureiden kanssa kuin itsekin sain pelata, Annika päättää

Seuran uusimmat