Naisten kausi käyntiin hienolla voitolla
Julkaistu: 27.10.2019 00.00

Naisten kausi avattiin lauantaina , kun kotihalliin saapui lähes paikallisvastustaja RaiFu Raisiosta. Pari kertaa kohdattiin jo treenipelin merkeissä, joten varsin hyvin tunsivat joukkueet toisensa ja vahvuutensa.

Ennen ottelua koettiin jälleen harmittava takaisku, kun Olivia , jonka oli tänään tarkoitus debytoida joukkueessa, sairastui, eikä päässyt vielä tekemään ensiesiintymistä Ykkösen tasollla.

Ennen ottelua painotettiin erityisesti koko joukkueen puolustuspelin tiiveyttä sekä henkilökohtaista puolustamista. Pientä muutosta tehtiin myös puolustusryhmitykseen, jolla pyrittiin eliminoimaan RaiFun selkeästi tehokkaimmat aseet.
Lisäksi erikoistilanteiden tärkeyttä painotettiin ja varsin hyvin tänään onnistuttiinkin erikoistilanteista murtamaan RaiFun puolustus.

Heti ensimmäisessä vaihdossa saatiin luotua pelin kulkua hyvin kuvaavasti loistavia maalipaikkoja, mutta viimeistelyn pieni terävyyden puute ja RaiFun hienon ottelun pelannut maalivahti Eveliina Koskela pitivät numerot pitkään tasatilanteessa. Viiden minuutin kohdalla saatiin sitten vapauttava johtoasema, kun Laura ampui Ellin syötön verkon perukoille. Vartin kohdalla saatiin sitten kasvatettua ero vielä kahteen kun roolit vaihtuivat ensimmäisestä maalista ja hienon kombinaation jälkeen Elli ampui kotijoukkueen 2-0 johtoon. Tästä ei menty kuitenkaan kuin minuutti eteenpäin kun RaiFu pääsi kaventamaan kulmasta. Ei ehkä oltu täysin valmiita vastaanottamaan kulmaa ja portin läpi päästettiin pelaamaan pallo keskelle, josta vieraiden liukas Tiiu Lehtonen ampui kavennuksen. Näissä numeroissa sitten siirryttiinkin tauolle.

Toiselle puoliajalle RaiFu tulikin erittäin kovalla prässillä ja muutama minuutti alusta oltiin totaalisen purjeessa, prässin alta ei meinattu päästä millään pois. Jo parin minuutin kohdalla RaiFu onnistuikin tasoittamaan pelin kun turhaan menetettiin pallo vaara-alueella ja RaiFu pääsi kääntämään vastaan. Lopulta RaiFun kapteeni Ella Mäki pääsi ampumaan vastustamattoman laukauksen aivan alakulmaan eikä Lotalle jäänyt mitään mahdollisuuksia. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä paremmin päästiin peliin pallollisesti mukaan ja saatiin purettua RaiFun prässiä, joista päästiin useamman kerran ylivoimatilanteisiin, jotka tänään useimmiten jäivät kuitenkin hyödyntämättä. Kahdeksan minuutin kohdalla saatiin sitten kuitenkin vapauttava johto-osuma kun Emppu voitti pallon kutosen alueella ja pisti pallon varmasti verkon perukoille. Pari minuuttia tästä ja nähtiin hieno kulmamaali. Tauolla puhutun kuvion mukaisesti Karkki ja Juuli tekivät hienon blokkityön ja Laura pääsi tälläämään Ellin kulman aivan riman alle aikä veskarilla ollut mitään jakoa siihen. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tiiviimmin onnistuttiin puolustamaan eikä RaiFu loppua kohti juurikaan päässyt kunnon tekopaikoille. Ja loput tilanteet ja kauempaa tulleet vedot Lotta poimi varmuudella. Lopussa Riina pääsi vielä iskemään riiston jälkeen tyhjään nuottaan RaiFun hakiessa kavennusta reikäpaidalla. Näin loppulukemiksi riemastuttava 5-2 kotivoitto ja kausi avattu kolmella pisteellä. Ottelun parhaina palkittiin tänään kotijoukkueelta Laura ja RaiFulta maalivahti Eveliina Koskela.

Muutamia pelaajia tasapainoisesti pelanneesta ja erityisesti puolustussuuntaan valtaosin hyvin onnistuneesta ryhmästä nostetaan taas esille. Tehoja takoneet toki aina nostettava esille, mutta tällä kertaa nostettava esille muutama muukin peluri. Karkki johti joukkueen puolustusta taas varmaan tapaansa ja hänen kanssaan pohjapelaajan vastuun jakanut Stiina ei yhtään aristellut ensimmäisessä Ykkösen ottelussaan. Molemmilla löytyy hyvä vahvuus nousta pohjapelaajan paikalta tukemaan myös hyökkäyksiä ja tekemään tiloja avaavia liikkeitä linjan taakse. Myös toinen 04-ikäinen Ykkösen debytantti Nella nostettava esiin. Muutaman harkkapelin jälkeen alkaa uskaltaa enemmän ja enemmän ottaa vastuuta. Nellan rooli tänään erityisesti puolustussuuntaan merkittävä, 1v1 tilanteissa on todella hankala ohitettava, oli sitten vastassa kuka tahansa, tänäänkin merkittävässä roolissa RaiFun hyökkäyspelin vahvuuksien pimentämisessä. Näistä junnuista tulee olemaan vielä paljon iloa ja toivottavasti saadaan nauttia vastaaavista esityksistä jatkossakin.

Jatkossa kun vielä hieman lisää tarkkuutta ja terävyyttä saadaan maalintekoon, kaikki mahdollisuudet on tälläkin kaudella taistella ketä tahansa vastaan. Niin kauan kun paikkoja pystytään kuitenkin luomaan tuolla tavalla, enemmänkin tehoja syntyy varmasti kauden mittaan.