Vakuuttavan esityksen jälkeen täysi pistepotti
Julkaistu: 18.01.2020 00.00

Sarja jatkui tänään upean kotiyleisön edessä, kun vastustajaksi saapui MU Mäntsälästä. Syyskierroksella joukkueet tasasivat pisteet Mäntsälässä lukemin 2-2. MU oli tuolloin todella hankala vastustaja ja muutenkin MU saavuttanut viime peleissä hyviä tuloksia, edellinen tappio sarakkeessa marraskuulta, joten tiukkaa taistelua sarjapisteistä oli taas odotettavissa.

Paljon on viime aikoina treeneissä kiinnitetty puolustuspelin organisointiin ja siihen myös tähän otteluun valmistauduttaessa keskityttiin. Toinen iso painotus oli erikoistilannepelaaminen, johon tarvitaan vielä lisää terävyyttä kauden ratkaisupelien lähestyessä.

Ottelun alku oli hieman haastava MU:n nostaessa prässin yllättävänkin ylös pyrkien täten vaikeuttamaan pelin avaamista. Pari ensimmäistä vaihtoa menikin hieman ihmetellessä, mutta pikkuhiljaa alettiin pääsemään vauhtiin ja murrettua vastustajan prässiä. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen joukkueen ykkösnyrkki( Karkki,Emppu,Elli ja Annika) pystyi luomaan ensimmäiset todella vaaralliset tilanteet MU:n maalille ja tämän jälkeen tilanteita alkoikin syntyä kuin liukuhihnalta. Joukkue oli tänään todella hyvällä jalalla liikkeellä ja vastustaja oli vaikeuksissa erittäin aktiivisesti pelanneen kotijoukkueen kanssa. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa kahdeksannelle minuutille. Oman pään sivurajasta Annika tyhjensi sovitusti toisen laidan ja Elli antoi suoraan sivurajasta vapauttavan syötön täyteen vauhtiin Empulle, joka viimeisteli varmasti ottelun avausmaalin. Samaan vaihtoon sama kentällinen pääsi iskemään vielä uudelleen, kun pelaajalta toiselle sahattiin vastustajan puolustus aivan riekaleiksi ja lopulta Annika herkutteli vielä syötöllä ohi maalivahdin ja Elli pääsi nautiskelemaan pallon tyhjään verkkoon. Taas muutama minuutti eteenpäin ja oli Katan vuoro piirtää nimensä pöytäkirjaan. Stiinan alustuksesta pallo Katalle, joka pienessä tilassa näytti näppäryyttään. Ahtaasta tilasta Kata sai jalan auki ja nopea terävä veto painui aivan yläkulmaan. Eikä taaskaan kello edennyt kuin vajaa kaksi minuuttia kun pallo jälleen MU:n verkossa. Ykköskenttä pyöritti taas vastustajaa ja lopulta Emppu vapautti Ellin maalintekoon eikä kapteeni erehtynyt. Ja kuin kruunuksi vakuuttavalle puoliajalle vielä kerran päästiin iskemään. Stiina ja Laura hakivat sivurajasta ratkaisua, mutta kun ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, yllättivät valmennuksenkin muuttaen sivurajan rooleja ja Lauran antamasta sivurajasta pallo löysi viidennen kerran vastustajan verkkoon. Kun viimeiseen neljään minuuttiin ei enää maaleja nähty, tauolle siirryttiin kotijoukkueen täysin ansaitussa johdossa 5-0.

Tauolla painotettiin edelleen saman rytmin säilyttämistä toiselle jaksolle ja teroitettiin muutamia puolustuksellisia asioita.

Toiselle jaksolle saatiin jälleen hyvä alku ja oltiin selkeästi kuskin paikalla. Jakso ei ollut kerennyt edetä kuin vajaat neljä minuuttia, kun taululla komeilivat jo lukemat 7-0. Ensin Kata ja Nella pelasi hienosti yhteen ja Nella haastoi itsensä vahvasti laidasta läpi ja viimeisteli uran avausmaalin Ykkösen tasolla. Samaan vaihtoon sama ryhmittymä iski vielä uudelleen, Lauran syöttö tavoitti Katan ja väkkärämäinen target-pelaaja taiteili itsensä vapaaksi ja pallo taas verkkoon. Tämän jälkeen ottelun tempo hieman laski ottelun selkeästi jo ratkettua. MU otti jo 5 minuutin kohdalla reikäpaidan käyttöön ja pääasiassa keskityttiin tiukkaan puolustuspeliin. Valtaosin maltettiin pitää hyvin muotoa kasassa pitäen MU muodon ulkopuolella ja estäen syötöt ratkaisupaikoille. Kerran pieni nukahdus puolustuksessa sattui ja vieraiden Emilia Haakana pääsi siirtämään kavennuksen takatolpalta verkkoon. Jakson jälkimmäisellä puoliskolla saatiin kyllä luotua useampiakin loistavia paikkoja, mutta viimeistely ei enää tuntunut onnistuvan. Kerran kuitenkin pallo saatiin verkkoon. Ottelukellon näyttäessä aikaa 36:55, Stiinan laukaus laidasta painui vastustajan jalan kautta verkkoon ja näin loppulukemiksi muodostuivat ansaitut voittolukemat 8-1.

Tänään kotijoukkue oli vastustajaa selkeästi edellä joka osa-alueella. Erityisen ilahduttavaa oli, että onnistumisia hyökkäyssuuntaan ja hyviä suorituksia nähtiin tänään todella laajalla rintamalla. Joukkue puolusti erittäin kurinalaisesti ja hyvällä liikkeellä pystyttiin hajottamaan vastustajan puolustusmuotoa kerta toisensa jälkeen. Puolustussuuntaan on erityisesti nostettava esille Annikan panos. Vaikka nuorukainen onkin tärkeä palanen joukkueen hyökkäyspelissä, osoitti taas tänään tinkimätöntä asennetta kahden suunnan pelaajana juosten välillä kaukaakin vastustajia kiinni.

Muutamia nostoja pelaajistosta tämän päivän osalta. Huikeita tehoja takovat Elli,Emppu,Kata,Laura ja Annika pitäisi tottakai mainita, mutta tänään nostoissa erityisesti puolustussuuntaan ansioituneita pelureita.
Karkki - joukkueen parantuneen puolustuspelin kulmakivi. Pallollinen taitavuus ja maltti helpottaa koko kentällisen peliä. Pelin ohjaaminen alakerrasta taas ensiluokkaista.
Nella - tehnyt huiman nousun kauden mittaan joukkueen runkopelaajaksi. Huikean arvokasta työtä erityisesti puolustussuuntaan, tänään valtava työmäärä sai palkinnon myös hyökkäyssuuntaan kun uran avausmaali Ykkösessä näki päivänvalon.
Lotta - pääsi tänään huomattavasti helpommalla kuin esim edellisessä ottelussa, mutta torjui tänään taas eleettömästi ne mitä torjua piti. Maali oli täysin mahdoton torjuttava. Saanut torjuntoihin paljon rauhallisuutta ja torjuu todella eleettömästi tilanteet, otti tänäänkin läpiajon hyvin tilanteen peittämällä.
Olivia - muutama ottelu vasta alla Ykkösen tasolla, mutta uskaltaa käyttää peli peliltä vahvuuksiaan paremmin. Ajan kysymys vain kun otteet alkavat näkyä enemmän myös tulostaululla. Myös päivän teemana ollut puolustuspelaaminen kehittynyt isoin askelin.
Stiina - pääsee seuraamaan lähietäisyydelta sarjan parhaan pohjapelaajan otteita ja tätä kautta paras mahdollinen paikka imeä oppia. Takuuvarmaa puolustustyöskentelyä pimentäen vastustajien hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Osallistuu koko ajan paremmin myös hyökkäysten tukemiseen ja tänään tehojakin 1+1.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin tänään jälleen upean ottelun vetänyt Kata. Nuorukaisen tehot tänään 2+1 nostivat kauden maalimäärän samalla jo kymmeneen.

Seuraavan kerran joukkue esiintyy parketilla ensi sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Jyväskylään paikallista Riemua vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan 1.2, kun Halikkoon saapuu vieraaksi Lauttakylän Luja.