Syyskierroksen yhteenveto
22.12.2019 22:39 Uutiset / Naiset edustus

Syyskierroksen jälkeen sarjajohdossa joulutauolle

Syyskausi saatu Naisten Ykkösen etelälohkon osalta päätökseen ja pienen välintilipäätöksen aika.

Viime kausi oli joukkueelle ensimmäinen Ykkösen tasolla ja pienoinen kokemattomuus ehkä näkyi muutamissa kohdin kautta. Hienosti joukkue kuitenkin pelasi ja aivan loppuun asti oltiin mukana taistelussa mahdollisuudesta päästä täksi kaudeksi pelaamaan valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle. Aivan loppuun asti eivät kuitenkaan rahkeet kärjen osalta tasaisessa sarjassa riittäneet ja muutaman pisteen päähän jäätiin noususta ylimmälle sarjatasolle.

Täksi kaudeksi tiedettiin mitä on odotettavissa ja tarkoitus on ollut lähteä kehittämään edelleen pelaajia ja sitä kautta parantamaan viimekautista sijoitusta,katsoen mihin sitten rahkeet lopulta riittää. Viime kauden päätteeksi joukkue kuitenkin koki useita harmittavia menetyksiä, kun
joukkueen runkoon pitkään kuuluneista pelaajista monet lähtivät opiskelujen perässä muille paikkakunnille eikä jatkaminen joukkueessa ollut millään lailla mahdollista. Edellä mainituista syistä valmistautuminen kauteen ei sujunut lainkaan sillä tavalla kuin tällä tasolla joukkue pitäisi treenata. Työesteet, opiskelut, loukkaantumiset jne verottivat pelaajamäärää useasti niin että harjoituksia pyöritettiin syyskaudella aika ajoin aivan liian pienellä ryhmällä.

Treenipelejä pelattiin ennen kauden alkua kolme, joissa lohkovastustajista RaiFu kohdattiin kahdesti ja Luja kerran. Saldona oli kaksi voittoa ja yksi tappio, mutta voitoista huolimatta peli oli vielä tuolloin melkoista hakemista, aivan liian vähän oli yhteistä treeniä alla tuossa vaiheessa. Mitä pidemmälle pre-season eteni, sitä paremmin saatiin kuitenkin porukkaa kasaan ja treenattua riittävän suurella ryhmityksellä. Iso asia oli myös tiivistynyt yhteistyö B-tyttöjen kanssa, tarvittaessa treenejä yhdisteltiin kaikille riittävän laadukkaan treenin takaamiseksi.

Kauden alku oli vielä pelien osalta hieman takkuista, mikä varmasti osaltaan johtui turhan heikosta valmistautumisesta kauteen. Mitä pidemmälle kausi on kuitenkin edennyt, sitä paremmin ollaan saatu peliä kehitettyä ja peleissä on alkanut näkyä paljon hyviä elementtejä. Edelleen monella osa-alueella paljon petrattavaa, mutta selkeästi oikealla tiellä ollaan.
Loppujen lopuksi syyskauden saldoksi muodostui 8 ottelua, 6 voittoa, 2 tasapeliä ja tappiosarake näyttää vielä nollaa. Tällä saldolla joukkue sarjan piikkipaikalla syyskierroksen jälkeen.

Iso tekijä joukkueen loistavasti sujuneessa syyskaudessa on ollut onnistunut yhteistyö B-tyttöjen kanssa niin treenaamisen kuin pelienkin kautta. Yhteensä tällä kaudella on jo 8 B-tyttöä ( ja lisääkin varmasti tulossa) käynyt kokoonpanossa, suurimman osan pelattua jo useampiakin otteluja. Valtaosan näistä tytöistä ollessa iältään vasta 15v, jatkumoa ja tulevaisuutta on tiedossa kunhan vaan saadaan pidettyä ryhmää kasassa. Uusien vastuunkantajien tulon myötä joukkueen viime kauden runkopelaajia ei ole jouduttu kuormittamaan liiallisesti, mikä varmasti auttaa myös kevätkierroksella.

B-tytöistä löytyy myös ehdottomasti joukkueen alkukauden suurin yllättäjä. Jo viime kauden perusteella valmennus uskoi esim. Annikan, Tuulin, Olivian ja Stiinan pystyvän pelaamaan Ykkösen tasolla. Yllättäjän tittelin olisi ansainnut myös räväkän sisääntulon Naisten ryhmään tehnyt ja kolmessa pelissä peräti 5 maalia iskenyt Kata, mutta tällä kertaa titteli menee Nellalle. Lähes kaikki ottelut pelannut peluri tehnyt todella vahvaa läpimurtoa ja ottanut todella isoja harppauksia kehityksessä viime kauteen verrattuna. B-tyttöjen vahva panos Naisten Ykkösessä tulee varmasti näkymään myös keväällä kun B-ikäiset taistelevat menestyksestä omassa ikäluokassaan.

Onnistumisia myös tehotilastojen valossa ollaan saatu laajalla rintamalla. Jo viime kaudella joukkueen pistetehtailussa ison vastuun kantaneet Elli,Emppu,Laura,Karkki ja Juuli ovat jatkaneet siitä mihin viime kaudella jäätiin jokaisen pystyttyä kehittämään peliään myös kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Näiden lisäksi tehotilastoihin saatu kuitenkin ilahduttavan runsaasti uusia onnistujia, yhteensä 12 pelaajaa on jo tällä kaudella onnistunut maalinteossa. Elli (9+9) ja Laura(9+8) muodostavat tällä hetkellä koko sarjan pistepörssin kärkikaksikon Empun ja Karkin ollessa niukasti kymppikärjen ulkopuolella.

Sarja jatkuu heti uudenvuoden jälkeen, kun 5.1 joukkue matkustaa "paikallisotteluun" Raisioon. Hyvin alkanutta kautta lähdetään varsin luottavaisesti jatkamaan kohti kevättä. Hyvällä työllä ja tekemisellä saadaan varmasti tulostakin aikaan, sen on jo joukkue osoittanut. Ja mikä tärkeintä pelaajia pyritään päivittäisellä tekemisellä kehittämään kohti omaa huippuaan.
Tähän loppuun sopii lainaus "Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa".


   
Lisää uutisia
FC Halikko
«  Heinäkuu   »
Kategoriat