Naiset voittoon syyskauden viimeisessä ottelussa
Julkaistu: 21.12.2019 00.00

Viimeinen ottelu ennen lyhyttä joulutaukoa taisteltiin tänään kotiluolassa, kun vastaan juoksi Mad Max Valkeakoskelta. Jo etukäteen osattiin arvata, että tänään tulee varmasti vastaan yksi sarjan kovimmista joukkueista, vaikka Maxien menestys ei tällä kaudella olekaan ollut aivan sellaista kuin saattoi odottaa. Seurassa on kuitenkin niin vahva lajiosaaminen eikä pelaajien taito mihinkään ole voinut viime kaudesta kadota, joten tiukkaa haastetta oli tänäänkin luvassa. Jokainen muistaa varmasti viime kaudeltakin joukkueiden väliset hienot väännöt.

Kokoonpanoon saatiin tänään ensimmäistä kertaa täysi 14 pelaajan rosteri, joten valmennuksella olikin tänään positiivinen ongelma peluutuksen kanssa. Vaikka pelit ovat sujuneetkin ilman tappioita läpi syyskauden, edelleen joukkueen puolustuspelaamiseen tarvitaan lisää tarkkuutta, jotta minimoidaan vastustajien mahdollisuudet päästä iskemään omien nukahdusten vuoksi. Tämä olkin iso teema päivän otteluun parantaa varmistus- ja tukipelaamista.

Alusta asti kävi selväksi että molemmat joukkueet puolustavat tänään todella laadukkaasti. Peli oli paikka paikoin todella tarkkaa molempien kytätessä toistensa virheitä ja paikkaa iskeä. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiinkin vain yksi maali ja se päästiin iskemään kulmasta vajaan kolmen minuutin kohdalla. Olivia antoi kulman ja sovitun kuvion mukaisesti Stiina saatiin pelattua loistavaan vetopaikkaan. Hienon pelin pohjapelaajana pelannut Stiina viimeisteli varmasti pallon verkon perukoille Juulin tehdessä juuri oikea-aikaisesti liikkeen häiriten sopivasti veskarin torjuntamahdollisuutta.
Molemmilla joukkueilla oli muutamia loistavia paikkoja maalintekoon, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Kotijoukkueesta erityisesti Elli,Emppu ja Annika saivat luotua muutamankin loistavan maalipaikan, mutta vieraiden maalivahti Iida Koskinen nollasi yritykset kerta toisensa jälkeen. Maxit pääsivät erityisesti erikoistilanteista luomaan hyvillä vedoillaan vaarallisia tilanteita, jotka Lotta kuitenkin varmasti hoiteli mikäli pallot kohti tulivat. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toiselle jaksolle teroitettiin vielä hieman erikoistilanteiden puolustamista, vastustaja oli kuten etukäteenkin tiedettiin näissä erittäin vahva. Muuten peli jatkui hyvin samankaltaisena kuin ensimmäinenkin molempien puolustaessa hyvin tiiviisti. Maxit nostivat paikka paikoin prässiä ylemmäskin, mutta tällä kertaa ei jouduttu turhaan paniikkin korkeamman prässin kanssa, vaan maltettiin purkaa joskus pidemmälläkin jos prässiä ei saatu murrettua. Maxien ensimmäistä puoliaikaa "aggressiivisempi" peli johti myös siihen, että hyvin nopeasti heillä oli jo neljä virhettä. Tänään tuntui tuomarilinja olevan melkoisen tarkka, aika helpostikin tuntui muutamia virheitä tulevan molemmille.
Reilu neljän minuutin kohdalla saatiin sitten toinen vapauttava maali. Nellä pelasi sivurajan Lauralle, jonka vastustamaton pommi upposi alakulmaan. Hieman ennen jakson puolta väliä päästiin iskemään kolmannen kerran. Annika ja Laura pelasivat hienosti yhteen Annikan vapauttaessa Lauran maalintekoon ja pallo viileän varmasti verkon perukoille.
Viitisen minuuttia ennen loppua Mad Max otti sitten viimeisenkin oljenkorren käyttöön ottamalla reikäpaidan peliin. Maltilla joukkue pyörittikin ylivoimaa, mutta vaarallisille sektoreille heitä ei juurikaan päästetty ja muodon läpi ei palloja annettu pelata. Kauempaa tulleet vedot Lotta vastaavasti sitten pystyi torjumaan ottaen lopussa muutaman todellisen gamesaverin.
Ajassa 37.22 nähtiin Lotan upea suoritus, kun vetoon varma torjunta ja pallo kaaressa kohti Maxien tyhjää maalia ja sinnehän se upposi. Kerran aikaisemminkin pääsi jo kokeilemaan, mutta silloin pallo vielä valui ohi maalin. Minuutti ennen loppua pääsi Mad Max harmittavasti rikkomaan Lotan nollapelin, kun Ella Huovisen upea pommi kimposi ylärimasta alaspäin ja takaisin kentälle. Tuomarin mukaan pallo kuitenkin kävi maalin puolella ja täten loppunumeroiksi kotijoukkueen riemukkaat voittolukemat 4-1.

Tänään erityisesti nostettava esille koko joukkueen sitoutuneisuus ja taistelutahto läpi ottelun. Jaksettiin tehdä töitä pyyteettömästi eikä vastustajan pelaamista tehty missään vaiheessa helpoksi. Nyt myös saatiin pidettyä aivan minimissä ne puolustukselliset virheet, joita joissakin aiemmissa peleissä on tullut.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin molemmista ryhmistä hienoja torjuntoja tehneet maalivahdit. Lotta ja Maxien Iida Koskinen olivat tänään palkintonsa väärtejä.

Muutama erityismaininta pelaajista:
Lotta - kenties kauden paras peli hienoon paikkaan. Varmoja torjuntoja, mukana muutama todellinen unelmavenytys, Hienon pelin kruunasi kauden ensimmäinen maali.
Karkki - joukkueen puolustuspelin ruumiillistuma. Ohjaa peliä, pitää pakan kasassa ja pallovarmana pelaajana pystyy rauhoittamaan peliä tarpeen vaatiessa.
Stiina - loukkaantumisen jälkeen toinen peli ja palasi alkukauden tasolleen. Uran ensimmäinen maalikin näki päivänvalon. Noussut nuoresta iästään huolimatta isoon rooliin joukkueen pohjapelaajana.
Laura - Hyviä ratkaisuja pallollisena, liikutti palloa kuten Lauralta sopii odottaakin. Kaksi näyttävää maalia kruunasivat illan.
Koko joukkueen puolustuspelaaminen +++. Koko target-kolmikko jaksoi raataa ja ohjata peliä juuri sovitun mukaisesti. Laitureiden varmistus-ja tukipelaaminen oli nyt sitä mitä haetaankin ja pohjapelaaja kolmikko vastaavasti hoiti alakerran johtamisen.