Täydet pisteet hurlumhei-esityksellä
Julkaistu: 23.02.2020 00.00

Sarja jatkui toiseksi viimeisen kierroksen ottelulla, kun Halikkoon saapui vastustajaksi sarjakolmonen EBK Espoosta. Jo Espoossa pelatussa ottelussa EBK:n pelityyli aiheutti paikoin suuria vaikeuksia ja tärkeää olikin ettei tänään jäätäisi samalla lailla telineisiin kuin Espoossa erityisesti toisella jaksolla kävi. Kulunut lomaviikko oli varsin haastava monien pelaajien viettäessä lomaa ympäri Eurooppaa eikä valmistautuminen varmasti ollut sellaista mitä toivoisi. Varsinkaan kun osa palasi reissusta pikku flunssassa ja puolikuntoisena. Tasan kaksi viikkoa on nyt liigakarsintoihin, joten tämä ottelu toimisikin tärkeänä valmistavana treeninä kohti kauden huipennusta. Myös kokeiluja kokoonpanon suhteen oli tarkoitus tänään tehdä, jotta toimivin ryhmitys löytyy.

Otteluun saatiin todellinen lentävä lähtö kun kolmeen ensimmäiseen vaihtoon pallo kaivettiin kolmesti EBK:n verkosta. Ensin Karkki, Elli, Emppu ja Annika sahasivat EBK:n puolustuksen hajalle ja Empun syötöstä Annika siirsi pallon ensi kertaa verkkoon. Seuraava kentällinen kentälle ja taas verkko soi. Lauran napakka syöttö tavoitti Juulin, joka liikkui juuri oikea-aikaisesti esille ja pääsi ohjaamaan pallon verkkoon. Eikä kahta ilman kolmatta vaan pallo kolmannestakin vaihdosta verkkoon. Elli pelasi itsensä laidasta vapaaksi ja Olivia löysi vapaan tilan maalin edustalta, johon Elli toimitti pallon ja Olivia ohjasi tilanteeksi 3-0. Tämän jälkeen tilanne hieman tasaantui ja seuraavaa maalia saatiinkin odottaa jakson jälkimmäiselle puolikkaalle. EBK:n onnistui kaventamaan 11min kohdalla kun kaukaa lähtenyt veto otti kimmokkeen joko omista tai vastustajasta ja pallo ohjaantui aivan maalin edestä ohi Lotan. Tästä ei kuitenkaan häkellytty vaan Ellin syötöstä Annika pääsi toistamiseen iskemään pallon verkkoon lukemiksi 4-1. 14 minuutin kohdalla sattui sitten todellinen musta hetki kun reilu kymmenen sekunnin aikana EBK pääsi kaventamaan jo tilanteeksi 4-3. Ensin kulman jälkitilanteesta puolustettiin hieman löysästi oman maalin edusta ja aivan lähietäisyydeltä pääsi pelaaja ampumaan kavennuksen. Ja heti perään sattui todella kummallinen maali kun vastustajan maalivahdin heitosta pallo painui verkkoon lukemiksi 4-3. Tästä ei kuitenkaan häkellytty, vaan jakson loppuun iskettiin vielä kolmesti. Samaan vaihtoon iskettiin kahdesti kymmenen sekunnin välein. Ensin Stiina, Nella, Laura ja Juuli jauhoivat poikittaisyötöillä parikin upeaa paikkaa, mutta vielä haettiin uusi syöttö. Lopulta kolmen poikittaisyötön jälkeen Lauran syöttö tavoitti jälleen Juulin joka pisti pallon verkkoon. Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä sama nelikko iski uudelleen. Stiina pelasi Juulille, joka löysi Nellan. Vahva eteneminen kohti maalia ja laukaus puolustajan jaloista varmasti alanurkkaan. Ja jakson viimeisellä minuutilla vielä kertaalleen pallo verkkoon. Vahvan prässin ja ohjauspelin jälkeen Emppu pelasi pallon Katalle ja kääntölaukauksella pallo takakulmaan ja näin tauolle lukemissa 7-3.

Toisen jakson alkuun vastustaja sai vajaan minuutin aikana kaksi hieman halpaa maalia. Ensin sinänsä näyttävästi pelatulla kuviolla, jossa oman pelaajan merkkaus kuitenkin hieman petti ja heti perään kaukaa tullut vapaapotku kimpoili taas aivan kummallisesti maalin perukoille. Kuten Espoossakin, vastustajan pystyttyä nousemaan parin maalin päähän, oma peli hieman sekosi ja hyvin epätyypillisiä virheitä sattui useita. Pallollisesti oltiin hallitsevampi joukkue, mutta turha hätäily paistoi otteissa. Ennen jakson poliväliä saatiin vapauttava kahdeksas maali, kun kulmasta pelattiin komea kuvio. Nellan antamaa kulmaa EBK aavisteli pelattavan Lauran vetopaikalle, mutta Nella käänsikin ovelasti Stiinalle joka suoraan ykkösellä oppikirjamaisesti takatolpalle, josta Annika ohjasi varmasti pallon verkon perukoille. Kerran vielä EBK onnistui nousemaan kahden maalin päähän, kun vahvalla haastolla EBK-pelaaja sai laidasta jalan vapaaksi ja täydellisesti onnistunut veto painui alakulmaan. Vain pari minuuttia tästä eteenpäin, kun joukkueen prässipeli tuotti taas tulosta. Katan ja Empun prässi aiheutti hätäisen syötön alakerrasta, jonka Elli pääsi katkaisemaan. Vahva eteneminen katkon jälkeen ja pallo takakulmaan. Taas minuutti eteenpäin ja Annika/Stiina parivaljakko uudelleen asialla. Nyt roolit toisinpäin ja Annikan tekemän hienon esityön jälkeen Stiina laukoi pallon verkkoon. Ja taas minuutin verran eteenpäin kun Nellan antamasta kulmasta Laura pääsi ampumaan loppulukemiksi 11-6.

Kun maaleja sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa vastustajaa vastaan tehdään 11, paljon löytyi positiivisia asioita pelistä. Mutta syystä tai toisesta pelissä sattui myös kummallisen paljon virheitä. Kaudella pelattujen otteluiden perusteella EBK:n pelityyli sopiikin harvinaisen huonosti joukkueellemme. Varsin fyysinen vastustaja, joka taktisesti pelaa hyvin erilaista peliä johon on totuttu, aiheutti jälleen turhan paljon ongelmia eikä omaa peliä saatu rullaamaan kunnolla oikein missään vaiheessa vaan pelistä tuli hieman hurlumhei-tyyppistä.
Tästäkin pelistä on nyt vaan otettava opit matkaan kohti kauden tärkeimpiä koitoksia. Positiivista on myös, että onnistumisia saatiin todella laajalla rintamalla. Peräti 8 eri maalintekijää kertoo siitä että ratkaisuvoimaa löytyy laajalta rintamalta. Erityisesti valmennuksen mieltä lämmitti kentällisen Stiina-Laura-Nella ( Juuli ekalla, Annika toisella jaksolla) onnistumiset, jotka takaavat että ei olla riippuvaisia vain yhden kentällisen tehoista

Muutamia nostoja pelaajistosta tältä päivältä:
Nella - otti isoa roolia pelaten paikka paikoin kahdessakin kentässä. Puolustuspelin erikoisosaaja, jollaisia joukkueessa aina tarvitaan ja arvostetaan. Pikku hiljaa ottanut isompaa ja isompaa roolia myös hyökkäyssuuntaan, joka nostanut koko kentällisen vaarallisuuden uudelle tasolle. Maali ja parin maalin alustus tänään. Palkittiin ottelun parhaana pelaajana.
Juuli - taisteli loistavasti flunssaa vastaan ja osoitti taas sen taidon missä joukkueen ehdotonta eliittiä. Lukee syöttölinjat erinomaisesti ja löytää paikat mistä pallot pistetään pussiin. Kaksi maalia palkintona tänään.
Annika - loukkaantumisen jälkeen paluu kokoonpanoon ja heti kolme maalia. Tarkoituksellisesti kokeiltiin kahdessa eri kentässä ja osoitti pelaajana vahvuutensa takoen tehoja molemmissa kentällisissä.
Stiina - ainoa terve pohjapelaajamme tänään kantoi vastuun esimerkillisesti. Hoitaa puolustuspään ja osallistuu koko ajan vahvemmin myös hyökkäysten tukemiseen. Tehojakin syntyi aktiivisen ylöspäin pelaamisen myötä kivasti tänään.
Laura - muodosti Nellan ja Stiinan kanssa rungon tänään pelin tehokkaimmalle kentälliselle. Syöttötaito ja valikoima hakee vertaistaan tässä sarjassa. Eikä vetokaan sarjan köykäisin ole, tänään taas kivasti tykitetty laukaus kulmasta.
Emppu - maali jäi puuttumaan tänään, mutta työmäärä ja tekemisen laatu muuten taas tuttua Emppua. Joukkueen ehdotonta eliittiä siinä miten prässipeliä pitää tehdä ja miten hyökkäyksestä palataan puolustukseen.