Naiset jatkavat sarjaa ilman tappioita
Julkaistu: 15.02.2020 00.00

Kausi jatkui lauantaina Nokialla FC Nokian vieraana. Kyseessä todellinen kärkiottelu kun vastakkain sarjan ykkönen ja kakkonen. Sarjakakkosena majaileva nokialaisryhmä on tuttu jo viime kaudelta ja tiedossa oli, että vastassa sarjan parhaimpia joukkueita nimenomaan lajiosaamisen kannalta. Seuralla kokemusta muutaman vuoden takaa liigatasoltakin asti ja ihme ei olisi mikäli muutaman vuoden sisällä Nokialla nähtäisi liigafutsalia jälleen.

Lähtökohdat tähän taistoon olivat melkoisen haastavat muutenkin kuin laadukkaan vastustajan muodossa. Sairastumiset, loukkaantumiset, abireissut ja koulujen hiihtolomaviikko verottivat kokoonpanoa niin, että täysi työ oli saada ryhmä kasaan. Poissaolijoita taisi olla tänään yhtä paljon kuin paikallaolijoitakin. Onneksi Nella toipui pelikuntoon alkuviikon pikku kolhusta teipin voimalla, joten saatiin matkaan tasan kahden kentän verran pelaajia.
Suurin haaste vielä perjantai-iltana olikin Lotan sairastumisen myötä maalivahdin puuttuminen. Ratkaisukin löytyi hieman yllättävällä tavalla. Talviloman viettoon matkannut Emma oli matkan varrella joka tapauksessa pysähtymässä Nokialla peliä katsomaan, joten pikahälytyksellä hän oli heti valmis hyppäämään suuriin saappaisiin. Näin tämä 15-vuotias maalivahtilupaus tulisi saamaan tulikasteensa Ykkösen peleissä.

Vaikkei ottelulla sen suurempaa panosta ollutkaan joukkueen varmistettua jo liigakarsintapaikan edellisellä kierroksella, pelin tärkeyttä ei voinut olla korostamatta. Viimeiset runkosarjan pelit tulisivat olemaan tärkeitä valmistautumisessa kauden tärkeimpiin otteluihin maaliskuussa.

Ottelu alkoi kummallisen hermostuneesti. Alkuun tuntui olevan valtava kiire päästä ratkaisuihin, eikä maltettu kierrättää,hallita palloa ja maltilla hakea ratkaisua. Palloa myös kuskattiin aivan liiallisesti, joka aika ajoin johti pallon menetyksiin ja Nokian vastaiskuihin. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä paremmin saatiin malttia peliin ja tätä kautta paremmin pallonhallintaa.
Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4:21. Karkki, Emppu ja Elli rakensivat alhaalta tilannetta ja tähän otteluun kentälliseen istutettu Olivia teki oikein ajoitetun pystyjuoksun linjan taakse. Ellin millintarkka poikittaisyöttö napsahti juuri Olivian juoksulinjalle ja pallo varmasti verkkoon. Hieman jakson puolivälin jälkeen Nokia pääsi omalla alueellamme pallonriistoon ja yksin läpi päässyt Erika Lahtinen teki tasoituksen ohi Emman. Kauan ei tasatilanteessa kuitenkaan tarvinnut olla. Emman avauksesta käynnistettiin hyökkäys. Stiina pelasi laitaan Nellalle, joka kuten niin useasti tänään haastoi ohi vastustajan, ja pelasi pallon laitaan vapaaseen tilaan Lauralle. Muutama askel eteenpäin ja niin tuttu pommi painui vastustamattomasti verkon perukoille. Ja vielä kerran jakson loppuun päästiin kasvattamaan taukojohto kahteen maaliin. Ja nyt kyseessä olikin sitten todellinen koulumaali. Pallo liikkui hyvällä temmolla pelaajalta toiselle vähillä kosketuksilla. Syöttöjä hyökkäyksen aikana pelaajalta toiselle kertyi pitkälti toistakymmentä ja lopulta puolustus saatiin revittyä riekaleiksi ja Karkki pääsi antamaan vapauttavan syötön Olivialle, joka pisti pallon varmasti verkkoon taukolukemiksi 3-1 johdon.

Toiselle puoliajalle edelleen painotettiin maltin säilyttämistä pelissä, turhien pallon kuskausten välttämistä ja oman puolustuspelin asenteen säilyttämistä yhtä hyvällä tasolla kuin ensimmäiselläkin jaksolla. Toisella jaksolla peli pysyikin kontrollissa huomattavasti ensimmäistä jaksoa paremmin. Viimeistelyyn ja erityisesti ylivoimatilanteiden hyödyntämiseen pientä tarkkuutta, niin numerot olisivat voineet revetä suuremmiksikin. Kerran päästiin toisellakin jaksolla maalin makuun kun Nellan, Karkin ja viimeisen syötön antaneen Empun rakentamasta tilanteesta Elli pääsi iskemään loppulukemiksi 4-1 voitto. Jakson jälkimmäisellä puoliskolla Nokia otti vielä reikäpaidan käyttöön, mutta ei onnistunut saamaan kavennusta aikaiseksi. Muutaman kerran pääsi Nokia luomaan vaarallisen tilanteen maalin eteen mutta loistavan debyytin tänään joukkueessa tehnyt Emma hoiteli tilanteet kerta toisensa jälkeen varmuudella. Näin loppusummerin soidessa taululla voittolukemat 4-1 ja joukkueen tappioton tili sarjassa säilyi edelleen.

Muutamia nostoja pelaajistosta:
Olivia - pelasi tänään ensimmäistä kertaa Ellin, Empun ja Karkin kentällisessä laiturina ja vastasi huutoon kuten valmennus osasi odottaakin. Kaksi maalia palkintona kelpaa työnäytteestä. Palkittiin tänään myös joukkueen parhaana pelaajana.
Laura - jälleen aivan huikea maali kaukaa lähteneellä vedolla. Upeita laitanostoja kerta toisensa jälkeen erityisesti tilaan liikkeitä tehneelle Stiinalle.
Emma - pikahälytyksellä maaliin lähtenyt nuorukainen pelasi kuin kokenut tekijä. Eleettömän varmaa työskentelyä ja oli kuin kotonaan Ykkösen tasolla. Erityisesti heittoavaaminen ansaitsee erikoismaininnan. Tätä pelaajaa nähdään toivottavasti jatkossakin joukkueen peliasussa.
Karkki & Stiina - pohjapari joukkueen puolustuspelin kulmakivi. Pitivät Nokian vaaralliset hyökkääjät hyvin pihdeissä, erikoismaininta molempien pelaajien hyökkäysten tukemisesta.
Koko joukkue - erityismaininta koko joukkueen asenteesta pallon menetysten sattuessa. Työmäärä ja asenne alaspäin pelaamiseen on nyt sillä tasolla jota valmennus peräänkuuluttaa. Vastustajan hyin vaikea saada luotua ylivoimahyökkäyksiä, kun jaksetaan tehdä töitä myös alaspäin tämän päivän kaltaisesti.