Kevätkierroksen avausvastustajaksi saapuu GFT Espoosta
Julkaistu: 07.01.2023 14.16

Kevätkierroksen avausvastustajaksi saapuu GFT Espoosta

FC Halikko - GFT, sunnuntaina 8.1 klo 13:00 Salohalli

Naisten liigan kevätkierros käynnistyy FC Halikon osalta sunnuntaina 8.1, kun Salohalliin saapuu vieraaksi Espoosta GFT. Sarjan saavuttaessa puolmatkan krouvin ja siirtyessa joulutauolle, GFT piti hallussaan sarjan kolmatta sijaa 24 pisteellä ja matkaa sarjaa johtavaan Ylöjärven Ilvekseen on ainoastaan 4 pistettä. Kotijoukkueen saldona syyskierroksella oli 11 ottelusta 6 voittoa varsinaisella peliajalla, viimeisellä kierroksella Ilveksestä otettu jatkoaikavoitto Ilveksestä sekä 4 tappiota. Näistä kerätyt 20 pistettä oikeuttavat kuudenteen sijaan, erityisesti ennen joulutaukoa joukkue oli vahvassa vireessä voittaen 4 viimeistä otteluaan.

Joukkueiden tehokkaimpina pelaajina syyskierroksella ovat häärineet kotijoukkueesta upean syyskauden pelannut ja sitä kautta Naisten liigan joulukuun pelaajaksi valittu Annika Peippo (11+3), Laura Lehtonen (4+7) ja Elli Laaksonen (5+5) , vastaavasti GFT:n ylivoimaisesti tehokkaimpana pelaajana on esiintynyt sarjan pistepörssin kärkinimi Emilia Jokisalo ( 15+9), joka kuitenkin huilaa sunnuntain pelin varoitustilin täyttymisen vuoksi. Pistepörssin TOP10-listalta löytyvät GFT-pelaajista myös Heta Huhtaniska (11+5) ja Sandra Lind (7+9)

Syyskierroksella joukkueet kohtasivat Espoossa ja tuossa ottelussa FC Halikko esitti kenties syksyn parasta peliään ja haki monet yllättäneet vieraspisteet selkein lukemin 2-6. Annika Peippo ja Laura Lehtonen osuivat ottelussa kahdesti ja Katariina Marttila sekä Nella Saukkio kertaalleen. GFT:n maaleista ottelussa vastasivat Sandra Lind ja Heta Huhtaniska. Aiempina kausina GFT ollut joukkueiden keskinäisissä otteluissa selvästi niskanpäällä, mutta täksi kaudeksi kotijoukkue saanut selvästi nostettua tasoaan ja lähtee varmasti sisukkaasti haastamaan kärkipään ryhmää ja tavoittelemaan entistä korkeampaa sijoitusta sarjataulukossa.

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta:

- Saatiin syyskierroksen päätteeksi mukava neljän voiton putki ja sitä kautta vahvistettua asemia sarjan keskivaiheilla. Aiempia kausia parempi menestys tuonut pelaajille lisää itseluottamusta ja henki ryhmässä aivan loistava. Parantuneet otteet eivät kuitenkaan ole tyydyttäneet pelaajistoa ja motivaatio pyrkiä entistä parempaan huokuu otteissa treenikentällä. Kevätkierrokselle saadaan heti tosi kova tasonmittaus, kun kahdella ensi kierroksella vastassa kärkijoukkueet GFT ja viikon päästä MusaFutsal. Oman joukkueen valmistautuminen otteluun ollut kaikkea muuta kuin optimaalinen välipäivinä joukkueessa riehuneen flunssa-aallon johdosta varsinkin kun lisäksi valtakunnallinen koripalloturnaus sulki hallit tällä viikolla Salossa. Vahvalla itseluottamuksella lähdetään kuitenkin kaatamaan GFT:tä ja sitä kautta haetaan hyvää starttia keväälle Sunnuntain ottelussa GFT:ltä puuttuu sarjan kenties suurin tähti Emilia Jokisalo, mutta sen ei anneta hämätä, erittäin hyvin valmennetussa joukkueessa riittää laatua muutenkin. Toivotaan että saadaan taas katsojia runsaslukuisesti sunnuntaina hallille seuraamaan taatusti viihdytttävää ja vauhdikasta taistelua sarjapisteistä.

Kotijoukkue toivottaa kaikki kannattajat tervetulleiksi Salohalliin seuraamaan taistelua sarjapisteistä ja kannustamaan joukkuetta entistä parempiin suorituksiin. Mikäli et pääse paikanpäälle, ottelu nähtävissä jälleen Ruutu+ palvelusta Riku Hatakan selostamana.

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6