Pisteet kotiin Pirkkalasta tasapainoisella esityksellä
Julkaistu: 11.12.2022 00.39

Pisteet kotiin Pirkkalasta tasapainoisella esityksellä

Futsal-liigan toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa ja samalla sarjan puolimatkan krouvia käynnistyi lauantaina ja FC Halikko matkasi Tampereen kupeeseen Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. PJK:n alkukausi on lähtenyt varsin yskähdellen käyntiin joukkueen saldona ollessa yhdeksästä ottelusta 6 pistettä, jolla joukkue majailee sarjataulukon sijalla 10, matkaa pudotuspeliviivan yläpuolella olevaan RaiFuun on 5 pistettä. Neljästä edellisestä ottelusta joukkueella on saldona pelkkiä tappioita, joten joukkue kaipaakin kipeästi pisteitä, jottei pudotuspelipaikka karkaa liian kauaksi. FC Halikko lähti otteluun kahden ottelun voittoputkessa, joista erityisesti edellisellä kierroksella GFT:stä haettu 2-6 vierasvoitto nostatti joukkueen itseluottamusta. Molempien joukkueiden ensisijaisena tavoitteena runkosarjan päätteeksi on olla pudotuspeliviivan yläpuolella, joten jälleen kerran voi ottelusta käyttää kulunutta fraasia "kuuden pisteen ottelu", jossa erityisesti pirkkalalaisten kannalta voiton tärkeys korostui, tappion tullessa joukkueiden piste-ero kasvaisi jo 12 pisteeseen. .

Otteluun valmistautumisessa huomio kiinnittyi erityisesti useissa peleissä turhan flegmaattisesti ja epäsymmetrisesti toimineeseen prässipelaamiseen, jolloin vastustajille on annettu pallonhallinta "ilmaiseksi". Heti ensimmäisistä vaihdoista alkaen kävi selväksi mikä ottelun henki tulisi olemaan. FC Halikko tuli varsin hyvällä jalalla otteluun prässäten aktiivisesti ylhäältä asti ja PJK:lla oli todella suuria vaikeuksia saada rakennettua kontrolloituja hyökkäyksiä kohti Pilvi Junnilan vartioimaa maalia. Ensimmäinen todella vaarallinen tilanne PJK:n maalille syntyi kahden minuutin kohdalla Ronja Salmen päästyä ohjaamaan takatolpalta Olivia Haapasen poikittaisyötön, mutta kuin ihmeen kaupalla Lilli Sandström PJK:n maalissa onnistui vielä venyttämään jalkansa ohjauksen eteen ja PJK:n maali pysyi koskemattomana. Ensimmäiselle kymmenelle minuutille olikin tyypillistä, että Halikko pääsi erinomaisille maalintekosektoreille monta kertaa, mutta viimeisissä ratkaisuissa terävyys ja päättäväisyys hieman puuttui ja ratkaisupaikoissa vastuuta siirrettiin vielä kaverille tai ratkaisut jäivät hieman liian kevyiksi ja Sandstöm pääsi poimimaan turhan helppoja koppeja. Ja kuten niin usein urheilussa, vanha sanonta "jos et itse tee, kaveri tekee" kävi toteen tässäkin pelissä. Ajassa 10:30 nähtiin ottelun avausmaali, kun PJK:n sivurajasta Eveliina Järän täydellinen laukaus painui aivan yläkulmaan ohi hieman maskiin jääneen Pilvin. Kauan ei kotijoukkueen riemu kuitenkaan kestänyt kun ajassa 11:26 Halikko tuli tasoihin 1-1. Annika Peippo riisti pallon PJK-kapteeni Essi Saloselta, joka ei rikkomallakaan pystynyt estämään Annikan etenemistä ylivoimahyökkäykseen jossa Annikan syöttä tavoitti laidalta pystyyn juosseen Katariina Marttilan, jonka laukaus painui alakulmaan ohi Sandströmin. Ajassa 14:45 näki päivänvalon vieraiden toinen maali, jossa läpi ottelun todella vahvaa pallollista peliä esittänyt nelikko, jossa ensimmäisen maalin värkänneiden Katan ja Annikan kanssa pelasivat tuttuun tapaan Nella Saukkio ja Elli Laaksonen sahasi koko kentällisen voimin niin että lopulta Annika pääsi tälläämään kympin pisteen tuntumasta tarkan laukauksen alakulmaan ohi voimattoman Sandströmin. Kun enempää maaleja ei nähty muutamista huippupaikoista ja tolppalaukauksista huolimatta, tauolle siirryttiin vierasjohdossa 1-2.

Toinen puoliaika noudatteli erityisesti ensimmisen kympin varsin samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. PJK pystyi muutamia kertoja terävillä vastaiskuilla ja vaarallisilla erikoistilanteilla luomaan uhkaa Pilvin maalille, mutta valtaosin paine oli PJK:n päädyssä ja Sandström sai venyä lukuisiin huipputorjuntoihin. Halikon kolmas maali näki päivänvalon ajassa 25:54. Elli pääsi PJK:n purkupallosta etenemään keskikaistaa pitkin ja Annikan kanssa pelatun parin seinäsyötön jälkeen Annikalla oli helppo työ siirtää pallo takakulmalta tyhjään verkkoon. Lopullista ratkaisua enteilevä maali syntyi ajassa 29:55, kun kulmasta Nella pelasi Ellille, jonka toimitus maalille tavoitti oikea-aikaisesti sovittuun paikkaan liikkuneen Annikan ja tämä siirsi ottelun kolmannella maalillaan vierailijat jo 1-4 johtoon. Tämän jälkeen PJK alkoi nostamaan maalivahti Sandströmiä mukaan hyökkäysalueelle ja pyrki sitä kautta saamaan pallonhallintaa ja kontrolloituja maalintekotilanteita. Halikon alivoimapuolustus toimi kuitenkin moitteettomasti ja piti PJK:n tilanteet ylivoimalla aivan minimissä, käytännössä nollilla. Kun vierailijatkaan eivät enää viimeisellä kympillä maaleja onnistuneet tekemään, loppusummerin soidessa tulostaululla komeilivat FC Halikon voittolukemat 1-4.

Ottelun onnistujien joukkoon helppo nosto on tänään hattutempun tehnyt ja upeaa kautta pelaava Annika, jolla kasassa kaudella jo hulppeat 11 maalia. Koko kentällinen Nella-Elli-Kata-Annika löytänyt viime peleissä loistavasti yhteisen sävelen ja kuten tänäänkin erityisesti Ellin osuus pallollisen pelin rytmittämisessä ja ohjaamisessa sai kentällisen pelaamisen näyttämään todella helpolta. Lisäksi ottelusta nostettava esiin hurjan määrän molempiin suuntiin töitä tehnyt Ronja, jonka työmäärää ei tänään palkittu tehojen muodossa mutta valmennuksen kirjaan piirtyi iso plus-merkkinen suoritus.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Halikosta Annika Peippo ja PJK:lta maalivahti Lilli Sandström.

Tehopisteet ottelussa: Annika 3+1, Kata 1+1, Elli 0+2

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Todella tyytyväinen saa olla kokonaisuudessaan joukkueen suorittamiseen läpi ottelun. Pystyttiin pitämään PJK:n tilanteet tosi vähissä läpi ottelun ja Pilvi hoiteli sitten loput. Pallolliseen pelaamiseen ollaan saatu nyt tarvittavaa malttia ja uskalletaan hakea niitä asioita joita treenikentillä ollaan pyritty hiomaan. Erityisesti ensimmäisen kympin aikana jäin kaipaamaan vähän lisää määrätietoisuutta ja terävyyttä maalintekotilanteisiin, mutta toki kaikki kunnia annettava myös vastustajan maalivahdille. Sandström näytti ottelussa miksi hän kuuluu maajoukkueen vakiokasvoihin. Voidaan olla tyytyväisiä siihen miten kausi tähän asti mennyt, mutta päivittäisellä työllä pyritään askel askeleelta parempaan. Huilataan sunnuntai ja maanantaina palataan taas parketille ja käännetään katseet kohti tulevaa viikonloppua ja Ilves-peliä ja koitetaan siinä olla taas piirun verran parempia kuin tänään.

Seuraavan kerran joukkue tulessa tulevana sunnuntaina 18.12 kun syyskierroksen viimeiseen otteluun Salohalliin saapuu vieraaksi Tampereen Ilves. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 13:00

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6