Syyskierroksen viimeinen vierasottelu lauantaina Pirkkalassa
Julkaistu: 07.12.2022 21.30

Syyskierroksen viimeinen vierasottelu lauantaina Pirkkalassa

PJK - FC Halikko , lauantaina 10.12 klo 15:00 Pirkkalan vapaa-ajankeskus

Syyskierros lähenee loppuaan ja FC Halikko matkustaa viimeiseen vierasotteluun ennen joulutaukoa Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. FC Halikko on alkukauden yhdeksästä ottelustaan saavuttanut 5 voittoa ja 4 tappiota, joka oikeuttaa 15 pisteellä sarjan kuudenteen sijaan. Edellisellä kierroksella joukkue tarjoili todellista perjantai-illan huumaa, kun joukkue kävi hakemassa Opinmäestä täydet kolme pistettä GFT:n vieraana loppulukemien ollessa lopulta 2-6. Hieman alavireisesti kautensa aloittaneet pirkkalalaiset ovat alkukauden otteluissaan keränneet yhdeksästä ottelusta 6 pistettä yhdellä kolmen pisteen voitolla, yhdellä rankkarivoitolla, yhdellä jatkoaika-tappiolla ja kuusi otteluista on päättynyt tappioon. Tällä saldolla joukkue majailee sarjataulukossa sijalla 10 ja joukkue kaipaakin akuutisti lisäpisteitä, jottei playoff-viiva karkaa liian kauaksi, tällä hetkellä eroa viivan yläpuolella olevaan RaiFuun on 5 pistettä. Viime viikonloppuna PJK pelasi molempina päivinä ja kärsi tappion niin Ilveksen ( 5-2) kuin KaDynkin ( 7-2) vieraana. Joukkueiden tehokkaimpina pelaajina ovat alkukaudella häärineet FC Halikosta Annika Peippo ( 8+2), Laura Lehtonen (4+5), Elli Laaksonen (5+3) ja Nella Saukkio (3+4) , vastaavasti PJK:n tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Essi Salonen (4+6) ja Anne Riekki (3+2). Viime kaudella PJK oli vahvempi molemmissa otteluissa, syyskierroksella tiukan väännön jälkeen lukemin 2-1, kevätkierroksella PJK haki Salohallista selkeän voiton lukemin 6-0. PJK sijoittui viime kaudella runkosarjassa kahdeksanneksi, mutta taival päättyi heti playoffien ensimmäisellä kierroksella MusaFutsalin ollessa selvästi vahvempi otteluvoitoin 2-0.

PJK pelaa nyt vasta toista kauttaan liigassa saatuaan paikan liigapaikastaan luopuneelta ACE:lta. Monella PJK:n pelaajista onkin liigakokemusta useiden vuosien ajalta jo ACE:n ajoilta. Viime kauteen verrattuna joukkueessa on tapahtunut verrattain paljon muutoksia. Joukkueen pitkäaikainen runkopelaaja Sini Lauermaa vaihtoi MusaFutsaliin ja naapuriseura Ilveksen keltavihreitä edustavat tällä kaudella PJK:ssa isossa roolissa olleet Maria Härkönen, Julia Jokiranta, Essi Koiranen ja Minna Kivelä. Lisäksi joukkueen viime kauden parasta maalintekijää Annette Korinia ei ole tällä kaudella futsalkentillä nähty. Merkittävin uusi pelaaja joukkueessa on Ilveksestä PJK:n maalin suulle siirtynyt maajoukkuemaalivahti Lilli Sandström, joka muodostaakin Tiia Ropasen kanssa sarjan parhaan maalivahtiduon. Aiempaa liigakokemusta joukkueeseen tuovat myös viime kaudella FC Nokian riveissä pelanneet Josefiina ja Eveliina Järä

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta:

- Alla todella makea voitto GFT:stä ja voiton tuoma hyvä fiilis ja tekemisen meininki näkynyt positiivisena ilmeenä viikon treeneissä. Joukkueen esitykseen GFT:tä vastaan voi olla kauttaaltaan varsin tyytyväinen, mutta siihen ei haluta tyytyä vaan entistä parempaa halutaan. PJK ( ex-ACE) on perinteisesti totuttu näkemään mitalipeleissä kauden päätteeksi ja vaikka kausi onkin joukkueelta, osin varmasti runsaan muuttuvuuden vuoksi, alkanut odotuksia heikommin, joukkue varmasti mielii nousua playoff-viivan yläpuolelle ja tämä ottelu onkin heille todella tärkeä jotta ero viivan yläpuolelle kapenisi. Kun omankin joukkueen tavoite on yltää ensi kertaa pudotuspeleihin, tiukkaa taistoa tärkeistä pisteistä on varmasti luvassa. Edelliseen peliin saatiin treenattuja asioita tuotua hyvin peliin mukaan ja mikäli vaan saadaan pidettyä sama tekemisen taso lauantainakin yllä, uskotaan ja luotetaan että Pirkkalasta tullaan kolmen pisteen kanssa takaisin Varsinais-Suomeen.

Ottelu nähtävissä totutusti jälleen Ruutu+ palvelusta, joten jos et ole liikkeellä Pirkkalan suunnilla, ottelua kannattaa seurata television välityksellä.

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6