Sarjakärki YIlves väänsi voiton Isänpäivän taistosta
Julkaistu: 14.11.2022 22.54

Naisten liiga jatkui Isänpäivänä yhdellä ottelulla, kun Salohalliin FC Halikon vieraaksi saapui sarjan ainoa tappioton joukkue Ylöjärven Ilves. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet sarjan pirteästi ja varsinkin YIlveksen meno on alkukaudesta ollut todella vakuuttavaa joukkueen edettyä voitosta voittoon. Vahvuutensa joukkue näytti erityisesti edellisellä kierroksella kaataen MusaFutsalin Porissa. Kotijoukkueella oli alla myös kahden voiton putki, joista viimeisin oli viime hetken maalilla tullut voitto EBK:sta

Kotijoukkue muokkasi edellisen voittopelin jälkeen peluutustaan jonkin verran uuteen uskoon tarkoituksena pyrkiä löytämään lääkkeet Ylöjärven vahvaan prässipelaamiseen. Edellisessä pelissä FC Halikon peli oli ollut liiankin paikallaan junnaavaa, johon viikon treeneissä oli kiinnitetty erityistä huomiota, Ottelu käynnistyi hyvin odotetunlaisesti YIlveksen hallitessa enemmän palloa ja Halikon pyrkiessä enemmän nopeisiin vastaiskuihin. Vaikka YIlves hallitsikin ensimmäisellä jaksolla enemmän palloa, se joutui Halikon tiiviin puolustuksen ansiosta varsin usein pyörimään ainoastaan muodon ulkopuolella melko kaukana maalista. Ajassa 4:36 nähtiin ottelun avausmaali kun kotijoukkueen puolustukselle sattui ottelun ainoa totaalinen "nukahdus". Jo etukäteen varoitetun oman pään sivurajan jälkeen pelaajien seuraaminen herpaantui hetkeksi ja Rosa-Maria Sirenin pitkä avaus tavoitti Senni Virenin, joka löysi maalin edestä Jenni Häklin vapaana ja tällä oli helppo työ siirtää pallo ohi jälleen huippupelin pelanneen Pilvi Junnilan. Jakson jälkimmäisellä puolikkaalla kotijoukkuekin pääsi entistä vaarallisemmin hätyyttelemään YIlveksen maalia. Laura Lehtonen vapautti niin Annika Peipon kuin Elli Laaksosenkin läpiajoon, mutta viimeistely kariutui Saara Viitasen pystyessä pitämään maalin puhtaana. Ensimmäisellä jaksolla tuomarilinja oli poikkeuksellisen tiukka ja erittäin siistissä kamppailussa puhallettiin ensi jaksolla 10 virhettä. Tämä osittain koitui kotijoukkueen kohtaloksi kun virhetili tuli täyteen 13 minuutin kohdalla ja lopulta ajassa 16:33 kuudennen virheen seurauksena Senni Viren pääsi näyttämään 10m rankkarista vetovoimaansa ja ohitti täydellisellä vedolla Pilvi Junnilan toistamiseen. Lopussa vielä YIlves sai läheltä tulleesta ohjauksesta toimitettua pallon ylärimaan, mutta enempää maaleja ei enää nähty ja näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-2.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli selvästi ensimmäistä jaksoa pirteämmin ja pelin hallinta tasaantui. Molemmat kentälliset pystyivät entistä paremmin kontrolloimaan peliä ja luomaan uhkaa vastustajan päätyyn. Erityisesti Annika Peippo oli jatkuvana uhkana YIlveksen puolustukselle päästen heti ensi minuuteilla kahdesti loistavaan maalipaikkaan. Ensin Annika pyörähti laidalla vastustamattomasti irti puolustajastaan ja pääsi laukomaan vihaisesti, mutta Viitanen torjui laukauksen kulmaksi, samoin seuraavassa vaihdossa Viitanen onnistui vaivoin torjumaan Annikan maalin edestä takavasaralla tekemän ohjauksen. Lopulta kotijoukkueen yritys palkittiin, kun uuteen uskoon istutettu kentällinen Laura-Elli-Nella-Annika kavensi pelin yhden maalin eroksi. Hyökkäyspään sivurajasta Elli vapautti ensin Nellan täysin vapaaseen maalintekopaikkaan, mutta Viitanen onnistui tämän peittämään. Tilanteen jatkuessa Nella palautti pallon Lauralle, joka löysi Annikan kutosen rajan tuntumasta, josta Annika väänsi itsensä vapaaksi Sini Sutisen pihdeistä ja ohitti Viitasen vasurin laukauksella alakulmaan tehden jo kauden kuudennen maalinsa. Molempien joukkueiden puolustaessa todella laadukkaasti, aivan selkeitä maalipaikkoja ei moniakaan syntynyt kumpaankaan päähän. Lopullista ratkaisua enteillen ajassa 32:33 siirtyi YIlves uudelleen kahden maalin johtoon. Senni Virenin kaukaa tullut laukaus/syöttö oli painumassa ohi Halikon maalin, mutta kimposi epäonnekkaasti maalin edessä Olivia Haapasen kautta omaan maaliin. Välittömästi maalin jälkeen koko alkukauden toisensa erinomaisesti löytänyt parivaljakko Elli-Annika pelasi seinäpelillä Ellin laidasta läpiajoon, mutta laukaus painui niukasti ohi takatolpan. Viimeisillä minuuteilla kotijoukkue lähti hakemaan kavennusta vielä reikäpaidan avulla. Ylivoimakuvioon oli haettu myös hieman aiemmasta poikkeavaa ryhmitystä ja ylivoima pyörikin nyt paremmin kuin monesti aiemmin. Muutamista hyvistä paikoista huolimatta palloa ei kuitenkaan saatu verkkoon ja lopullisen niitin pääsi iskemään Sini Sutinen, joka pääsi ensimmäisenä irtopalloon ja laukaus omasta päästä painui komeassa kaaressa maaliin asti. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin pisteet matkasivat Pirkanmaalle lukemin 1-4.

Tehopisteet ottelussa: Annika 1+0, Laura 0+1

Parhaina pelaajina ottelussa palkittiin kotijoukkueesta Laura Lehtone ja vierailijoilta Senni Viren

Seuraavan kerran FC Halikko tulessa ensi sunnuntaina, kun kolmen kotiottelun putken keskimmäiseen otteluun saapuu vastustajaksi HIFK. Ottelu alkaa Salohallissa klo 13

Kuva: Väinö Leppänen