Maaottelutauon jälkeen vieraita Torniosta
Naiset edustusJulkaistu: 28.10.2022 09.49

Maaottelutauon jälkeen vieraita Torniosta

FC Halikko - FTK Tornio, lauantaina 29.10 klo 13:00 Salohalli

Naisten liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen jälleen lauantaina 29.10, kun FC Halikon vieraaksi saapuu kaukaa pohjoisesta viime kauden hopeamitalisti FTK Tornio. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kolme peliä. FC Halikolla plakkarissa 3 pistettä ja vastaavasti FTK-Torniolla 1 piste. Kaikki kolme otteluaan kotikentällään pelannut vierailija on saanut toistaiseksi ainoan pisteensä ensimmäisellä kierroksella hävittyään PJK:lle rankkareiden jälkeen 3-4. Sen jälkeen joukkue kärsi tappiot Ilvekselle ( 3-5) ja MusaFutsalille ( 0-7). Joukkueiden tehokkaimpina pelaajina alkukaudella ovat häärineet kotijoukkueesta Elli Laaksonen (3+1), Annika Peippo (2+1) ja Ronja Salmi ( 2+1), vastaavasti FTK:n tehokkain pelaaja on ollut vähemmän yllättäen Tiia Juntikka ( 3+2). Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Syksyllä Salossa kotijoukkue voitti todellisen trillerin jatkoajan jälkeen 4-3 ja puolestaan Torniossa FTK oli selvästi vahvempi luvuin 6-0. FTK pelaa tuplaviikonlopun Varsinais-Suomessa kun se jatkaa Salosta matkaa sunnuntaina Raisioon.

Viime kaudella loistavan kauden pelannut FTK selvitti lopulta itsensä aina finaaliin asti, jossa MusaFutsal oli kuitenkin vielä vahvempi ja näin torniolaisten kaulaan ripustettiin hopeamitalit. Täksi kaudeksi joukkueessa tapahtunut jonkin verran vaihtuvuutta niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta, mikä varmasti näkynyt alkukauden otteissa. Viime kauden runkopelaajista poissa ovat mm. Tuuli Alamikkotervo, Anna Keränen ja Emma Heikkilä. Joukkueen valmennuksesta vastaa tällä kaudella pitkän linjan futsal-ammattilainen Oleg Eprintsev, jolla aiempaa kokemusta Suomesta niin miesten kuin naistenkin liigavalmentajan tehtävistä. Pelaajistoon noussut useita nuoria tulevaisuuden futsal-pelaajia, joilla tausta jalkapallon puolelta aina tyttöjen SM-sarjaa myöten ja nyt Torniossa onkin tarkoitus koulia näistä nuorista uutta runkoa ja tulevaisuutta Meri-Tornion alueen futsalille.

Kotijoukkueen kokoonpano otteluun vielä hieman auki. Sairastelut ja pikku loukkaantumiset aiheuttavat pieniä kysymysmerkkejä viime hetkille saakka. Positiivisiakin uutisia kuitenkin tällä viikolla kantautui, kun joukkueen maalivahdeista Ella Suomi pääsi tällä viikolla palaamaan parin kuukauden huilin jälkeen tositoimiin ja pukee peliasun päälle ensi kertaa lauantaina.

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta seuraavasti:

- Edellisellä kierroksella oli todella haastava reissu Jyväskylään, josta saatiin hyvää oppia maaottelutauon aikaiseen treenaamiseen. Lähtökohdat tuohon otteluun tiedettiin haastaviksi, mutta olisi silti pitänyt pystyä parempaan vaikeuksista huolimatta. Tuo peli nollattiin kuitenkin nopeasti ja nyt saatu pari viikkoa treenata hyvin. Ollaan käyty asioita läpi niin treenikentällä kuin videoidenkin parissa ja erityisesti ollaan kiinnitetty huomiota oman pallollisen pelaamisen parantamiseen. Joukkueessa on vahva usko omaan tekemiseen ja palkintoa tehdystä työstä lähdetään lauantaina hakemaan. Lauantaina Salohallissa varmasti hieno tunnelma kun seuran junioreita kauden päätöstilaisuuden myötä runsain joukoin paikalla ja joukkue odottaa innolla esiintymistä runsaslukuisen kotikatsomon edessä.

Kotijoukkue toivottaa kaikki kannattajat tervetulleiksi Salohalliin. Mikäli et pääse paikanpäälle, ottelu nähtävissä jälleen Ruutu+ palvelusta Riku Hatakan selostamana.