Otteluennakko RaiFu - FC Halikko 24.09
Julkaistu: 23.09.2022 11.49

Otteluennakko RaiFu - FC Halikko 24.09

Naisten Futsal-liiga potkaistaan käyntiin lauantaina 24.9 ja FC Halikon osalta se käynnistyy aina niin kiehtovalla Varsinais-Suomen derbyllä, kun joukkue matkustaa Raisioon RaiFun vieraaksi. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi RaiFun 3-2 voittoon, joten nyt paikka kuitata viime kauden tappio heti avausottelussa.

RaiFu sijoittui viime kaudella runkosarjassa sijalle 9 jääden pudotuspelipaikasta ainoastaan pisteen päähän, joten Raisiossa toivotaan varmasti otettavaksi seuraavaa steppiä ja pääsyä pudotuspeleihin. Joukkue jatkaa hyvin pitkälti samalla rungolla kuin viime kaudellakin, muutaman poislähtijän tilalle nostettu lähinnä junioreista lahjakkaita uuden polven futsalpelaajia. Joukkue pelasi pre-seasonilla kaksi harjoitusottelua kaataen ensin viime kauden kasin PJK:n 6-3 ja toisessa pelissä joukkue koki Ilveksen vahvuuden tamperelaisten voittaessa selvästi 7-0. Viime kaudella joukkueen tehokkaimpina pelaajina häärivät Ella Mäki ja Tiiu Lehtonen ja tämän parivaljakon harteille Raisiossa varmasti tälläkin kaudella ladataan suurimmat odotukset maalinteossa.

FC Halikko lähtee sarja-avaukseen hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Joukkue treenannut hyvällä sykkeellä ja treenipeleissä saanut ajettua pelitapaa entistä paremmin sisään joten joukkue vaikuttaa entistä valmiimmalta taistelemaan joukkueen ensimmäisestä playoff-paikasta. Pieniä haasteita harjoittelussa välillä ollut erilaisten päällekkäisyyksien vuoksi, kuten niin useasti joukkueurheilussa ja täydellä ryhmällä ei olla päästy treenaamaan niin paljon kuin olisi toivottu. RaiFu-pelin ylle lisäharmia tuovat lukuisat kysymysmerkit sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi ja lopullinen kokoonpano ratkeaakin vasta luultavasti lauantaiaamuna. Ainoa varma poissaolija on maalivahti Ella Suomi joka parantelee vielä muutaman viikon treeneissä loukkaantunutta kättä. Joukkue pelasi 4 treenipeliä, joissa sai hyvin sisäänajettua omaa pelitapaa. EBK kaatui Salohallissa 5-1 ja Ilves Tampereella 2-1. Espoossa GFT oli vahvempi lukemin 6-2. Viimeisen harjoitusottelun joukkue pelasi U17-liigan poikajoukkuetta vastaan, jossa testattiin erityisesti fyysistä valmiutta ja tiukan väännön jälkeen loppulukemat 6-6.

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta seuraavasti:

- Todella odottavat fiilikset tulevan kauden suhteen ja hienoa päästä taas tosipeleihin. Ja mikä sen hienompaa kuin aloittaa kausi Varsinais-Suomen derbyllä. Joukkueen runko säilynyt hyvin pitkälti samana kuin viime vuonna ja uskon että tämä yksi joukkueen vahvuuksista kauteen lähdettäessä. Ollaan pystytty jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäätiin. Etukäteisveikkailuissa meitä ei monikaan kovin korkealle varmasti nosta, mutta se sopii meille oikein hyvin, joukkueen sisällä kuitenkin vahva usko siihen että tulevalla kaudella playoff-pelejä pelataan myös Salohallissa.

Paikallisotteluun toivottavasti saapuu Salostakin kannattajia seuraamaan liiga-avausta. Mikäli et pääse paikanpäälle lauantaina Raisioon, ottelu nähtävissä totutusti jälleen Ruutu+ palvelusta.

FC Halikko ry  


fchalikkotoimisto@gmail.com


y-tunnus: 1755429 - 6