Tampereelta kotiintuliaisena turnausvoitto
Julkaistu: 07.07.2021 10.16

Tampereelta kotiintuliaisena turnausvoitto

FC Halikon 2009-syntyneiden poikien joukkue nappasi Särkänniemi Cupin turnausvoiton nimiinsä omassa ikäluokassaan. Turnaukseen osallistui yhteensä 14 joukkuetta jotka oli jaettu kahteen seitsemän joukkueen lohkoon. Ensimmäisenä päivänä avauspelissä vastaan asettui Nokian Palloseura. Joukkue oli heti alusta asti hyvällä jalalla liikkeellä ja pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä molemmilta laidoilta ja keskeltä syöttökombinaatioilla murtautuen. Lopputuloksena vakuuttava 7-0. Loppupäivä menikin voitosta nautiskellen Särkänniemessä.

Turnauksen toisena päivänä ohjelmassa oli kolme peliä TP-49, TPV/10 ja JJK/10 vastaan. Heti aamulla vastassa oli kaksi ensimmäistä peliään voittanut TP-49. Jos edellisenä päivänä joukkue oli hyvällä ja kevyellä jalalla liikkeellä niin ne jalat olivat jääneet Särkänniemeen. Sillä heti alusta asti näki että uninen halikkolaissikermä ei tulisi saamaan mitään helpolla. Värikkäiden vaiheiden ja 3-1 tappioasemasta huolimatta nousu 3-3 tasapeliin oli turnauksen jatkon kannalta iso asia. Kahdessa jälkimmäisessä pelissä vastassa olivat TPV:n ja JJK:n 2010-syntyneiden joukkueet. Molemmat joukkueet tiedettiin vikkeliksi ja taitaviksi joten alusta asti pitäisi olla hereillä. Myös fyysisyyttä ja tilanteiden loppuunviemistä painotettiin. TPV:tä vastaan alusta asti hereillä ei ihan onnistunut sillä he siirtyivät heti ensimmäisen minuutin aikana 1-0 johtoon, joka kuitenkin kuitattiin melko nopeasti 1-1. Pelin loppu olikin melko dramaattinen sillä TPV pääsi iskemään 2-1 johtomaalin jonka tuomari hylkäsi paitsiona. Paitsiosta seurannut vapaapotku annettiin pitkänä joka survottiin maalivahdinalueen sisältä maaliin. Lopputuloksena 1-2 Halikolle. Pitkän ja kuuman päivän viimeisessä pelissä JJK kaatui 4-2, sekin myös värikkäiden ja dramaattisten vaiheiden jälkeen. Tällä kertaa Halikko sai unelma-alun pelille ja siirtyi 1-0 johtoon kulmapotkusta. JJK kuittasi tämän kuitenkin melko nopeasti rangaistuspotkusta tehdyllä maalilla. Puoliajalle siirryttiin 1-1 lukemissa. Toisella puoliajalla JJK siirtyi vielä 1-2 johtoasemaan, mutta Halikko sai voitetuilla 1vs1 tilanteilla käännetty pelin lopputuloksen.

Viimeiseen päivään lähdettiin kaikki omissa käsissä, sillä kaksi viimeistä alkusarjan peliä voittamalla finaalipaikka olisi varma. Jo alkulämmöistä huomasi, että tänään lähtee! Pelaajien vireystila oli aivan eri luokkaa mitä se oli ollut edellisenä päivänä. Tämän sai kokea TKT ja TPV/punainen. Molemmista peleistä 3-0 voitot ja finaali kutsui. Finaalissa vastaan asettui myös oman alkusarjansa ylivoimaisesti voittanut toinen Nokian Palloseuran joukkue. Molemmilla joukkueilla oli melko identtiset maalierot ja pistemäärät. Alkulämpöjen aikana pelaajista huomasi jännityksestä huolimatta että kyllä me tämä hoidetaan. Finaali saikin melko hyvän startin kun Halikko iski taululle nopeasti lukemat 2-0. Katsojat pääsivätkin nauttimaan maaleista sillä Halikko iski vielä neljä lisää. Lopputuloksena 6-0. Turnauksen tärkein peli ja joukkue ei pistänyt askeltakaan väärin. Virheetön esitys.