GH Fyren Cupin kautta kesälomalle
Julkaistu: 03.07.2023 12.14

2014-syntyneet matkasivat sunnuntaina 2.7. kahden joukkueen voimin Tammisaareen EIF:n järjestämään GH Fyren Cupiin. Turnauspäivä aloitettiin Punaisten toimesta VP sarjalla. Samaan alkulohkoon oli aseteltu IIF Inkoosta, paikallinen EIF P8 sekä FC Wild Kirkkonummelta. Kaksi ensimmäistä peliä IIF ja EIF:ä vastaan hoidettiin ilman mitään sen suurempia murheita. Alkulohkon viimeisessä pelissä vastaan tuli lohkovoitosta kamppaileva Wild. Vastustaja oli isokokoinen ja pelasi erittäin fyysisesti, usein sääntöjen rajamailla käyttäen hyödyksi hieman unista pelinohjaajaa. Vastustajan koosta ja fyysisyydestä huolimatta pojat pistivät kaksinkamppailuissa kroppaa likoon ja suurin osa 1vs1 tilanteista päätyikin meidän eduksi. Wild johti peliä 1-2 mutta lopulta saatiin ehjän esityksen päätteeksi käännettyä peli meille kahdella maalilla. Lopputulos siis 3-2 ja lohkovoitto. "Finaalissa" vastaan tuli niin ikään kaikki alkulohkon pelinsä voittanut NuPS Nummelasta. Vastustaja aloitti finaalin sähäkästi ja meni 10 sekunnin pelin jälkeen 1-0 johtoon. Tultiin tasoihin hieman onnekkaan kimmokkeen kautta jonka vastustaja kuitenkin kuittasi melko nopeasti. Koko pelin kuskin paikalla ollut NuPS järjesteli monta hyvää maalipaikkaa jotka saatiin hoidettu taidolla sekä tuurilla. Pelin ratkaisu saatiin venytettyä pilkuille asti todella hienon vapaapotkumaalin ansiosta. Pilkuilla kuitenkin vastustaja oli terävämpi ja hienosti mennyt turnaus päättyi hopeaan. Joukkueen tsempparina palkittiin Elia.

Iltapäivällä oli Sinisten ja EP sarjan vuoro. Alkulohkon ensimmäisessä pelissä vastaan asteli LoPa Lohjalta. Pojat aloittivat pelin todella terävästi ja ensimmäisen 5 minuutin aikana vastustaja ei juurikaan päässyt hallitusti etenemään meidän puoliskolle. Saatiin hyvän paineen ansiosta luotua monia hyviä maalipaikkoja, mm. kaksi läpiajoa mutta maalinteko tuotti tuskaa. Lopulta kuitenkin saatiin kuparinen rikki ansaitusti. Puolessa välissä peli kääntyi kuin hieman varkain vastustajalle joka teki viidessä minuutissa kolme maalia kolmesta paikasta. Tämän lyhyen synkän jakson jälkeen peli saatiin taas kontrolliin mutta kavennusmaalia ja viimeisen minuutin ylärimaa lähemmäs emme tasapeliä päässeet. Pienen tauon jälkeen vastassa oli piirisarjasta tuttu TuNL jota vastaan maalihanat saatiin kunnolla auki ja lopputuloksena isomaalinen voitto. Alkulohkon viimeisessä pelissä vastassa oli kaksi ensimmäistä peliään selkeästi voittanut Honka joka ei jättänyt meille mitään mahdollisuuksia. Alkulohkosta kolmas sija ja sijoitusottelussa vastaan MIFK Ahvenanmaalta. Aikaisemmat pelit selvästi painoivat jaloissa ja ainoastaan yksi vaihtopelaaja ei asiaa auttanut. Kuten Punaistenkin viimeisessä pelissä ratkaisua jouduttiin hakemaan pilkuilta vastustajan tasoittaessa 1-1 viimeisellä minuutilla. Mutta tällä kertaa oltiin vastustajaa terävämpi pilkuilla ja voitto kotiin. Joukkueen tsempparina palkittiin Julius.

Joukkue siirtyy nyt ansaitulle kolmen viikon kesälomalle. Harjoitukset jatkuvat heinäkuun lopussa ja elokuun alussa matkataan Hankoon Itämeri Cupiin.