Kausiennakko 2020-21
Julkaistu: 07.10.2020 00.00

Kausiennakko 2020-21

FC Halikon Naisten futsaljoukkue perustettiin kolme kautta sitten ja määrätietoisesti joukkueessa panostettu pelaajien kehittämiseen ja joukkueen nostamiseen askel askeleelta kohti valtakunnan futsaleliittiä. Unelma liigapaikasta toteutuikin kauden 2019-20 päätteeksi. Kausi oli läpi kauden ilman tappioita pelanneelle joukkueelle todellinen jättimenestys. Kauden alussa tulleiden kahden tasapelin jälkeen joukkue kulki voitosta voittoon ja runkosarjan päätteeksi tilillä oli 14 voittoa, 2 tasapeliä ja 0 tappiota. Etelälohkon ylivoimainenvoitto takasi pääsyn liigakarsintaan pohjoislohkon voittanutta KaDy/2:sta vastaan. Ensimmäinen osaottelu Halikossa päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon, mutta lopullinen ratkaisu jäi ilmaan koronaviruksen katkaistua kauden juuri ennen viimeistä ratkaisevaa ottelua. Pitkällisen odotuksen jälkeen liittotasolla tehtiin päätös Naisten Liigan laajentamisesta 12 joukkueen suuruiseksi alkavalle kaudelle ja näin joukkueelle myönnettiin pelillisesti täysin ansaitusti liigapaikka. Näin liigasta ei pudonnut kauden päätteeksi yhtään joukkuetta ja Ykkösestä liigaan nousi myös KP-V Etu Kaustisilta, kun KaDy/2 ei liigapaikkaa voinut ottaa vastaan seuralla oltua jo paikka liigassa.

Joukkueen sisäisen pistepörssin kaudella vei nimiinsä joukkueen kapteeni Elli Laaksonen tehoilla 19+20, jolla irtosi toista vuotta peräkkäin myös koko sarjan pistepörssin ykköstila. Laura Lehtonen säesti pistepörssin kakkossijalla ja top-10:ssä sarjan pistepörssissä löytyivät myös Emilia Kaiser ja Katariina Marttila. Kaudella satsattiinkin pelillisen menestyksen ohella voimakkaasti nuorten pelaajien sisäänajoon joukkueen rosteriin, joka tuottikin tulosta monien lyödessä itsensä totaalisesti läpi murtautuen joukkueen runkopelaajiksi.

Joukkueen valmennuksesta alusta asti vastanneet Ari Peltola ja Tomi Tuominen saavat täksi kaudeksi valmennustiimiin rinnalleen kolmanneksi lenkiksi Sauli Maunun. Tomi Tuominen toimii monessa roolissa valtakunnan futsalkartalla, jonka johdosta valmennuksen vahvistuminen katsottiin äärimmäisen tärkeäksi ja tehtävään löytyikin juuri sopiva henkilö.

Valmentaja Ari Peltolan mietteitä kauden kynnyksellä:

- Joukkueen rakennuksessa saatiin palaset loksahtamaan todella ajoissa ja nopeasti paikalleen ja jo hyvissä ajoin kesällä saatiin kiinnitettyä kaikki ne pelaajat jotka toivoimmekin liigarinkiin sitoutuvan. Koronarajoitusten hellitettyä, päästiin aloittamaan pallollinen harjoittelu jo kesäkuussa ja siitä eteenpäin tahtia pikku hiljaa tiivistetty. Pelaajat olleet todella motivoituneita treenaamaan ja treeneissä ollut jatkuvasti riittävä määrä pelaajia laadukkaaseen treeniin. Treenaamisessa pre-seasonin aikana keskitytty erityisesti puolustuspelin hiomiseen ja sillä saralla otettukin selkeitä steppejä eteenpäin. Nousijajoukkueena tullaan olemaan varmasti haastajan roolissa, mutta ennakkoluulottomasti lähdetään haastamaan jokaista vastustajaa. Meillä on todella nuori joukkue, puolet joukkueen pelaajista syntynyt vuonna 2004, ja keski-ikä on taitaa edelleen selkeästi alle 20v vaikka pari kokeneempaa pelaajaa saatiinkin rinkiin mukaan. Hyppäys Ykkösestä Liigaan on varmasti nuorelle joukkueelle iso, mutta vähimmäistavoitteena lähdetään tavoittelemaan sarjapaikan varmistamista mahdollisimman hyvissä ajoin ja seuraavana tavoitteena tottakai lähdetään tavoittelemaan playoff-paikkaa, johon selviää sarjan 8 parasta joukkuetta. Joukkueen parhaat vuodet on varmasti vasta edessäpäin, tuloksellisten tavoitteiden lisäksi äärimmäisen tärkeä tavoite kaudeksi onkin edelleen kehittää niin joukkuetta kuin yksittäisiä pelaajiakin kohti omaa maksimitasoaan. Joukkue pyrkii tarjoamaan katsojille todella viihdyttävää, iloista ja aktiivista peliä niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.

Millaisin ajatuksin kohti joukkueen ensimmäistä liigakautta lähtee joukkueen puolustuspelin primus motor, pohjapelaaja Karoliina Becker ?

- Meillä on tosi motivoitunut porukka ja tehdään tosi kovin töitä, tavoitteena tietenkin suoriutua kaudesta mahdollisimman hyvin. Nousijajoukkueella ei perinteisesti koskaan ole helppoa ja meillä kaiken lisäksi todella nuori porukka, mutta lähdetään ennakkoluulottomasti haastamaan joka ikistä vastustajaa ja sitä kautta vakiinnuttamaan paikkaamme valtakunnan korkeimmalla tasolla tuleviksikin kausiksi. Nuorella jengillä varmasti parhaat vuodet vasta tulevaisuudessa, mutta silti nöyristelemään ei sarjaan lähdetä vaan voitosta lähdetään pelaamaan joka ottelussa. Osa meistä pelannut jo pidempään yhdessä ja sitä kautta yhteispeli ja yhteinen rytmi hioutunut yhteen. Sitten saatiin mukaan viime kaudella junnuista aivan mahtavia uusia lahjakkaita pelureita, jotka istuivat kauden mittaan ryhmään tosi hyvin niin pelillisesti kuin muutenkin tyyppeinä. Joukkueen vahva yhteishenki tuleekin olemaan yksi joukkueen vahvuuksista, Karoliina päättää

Liikehdintä pelaajarintamalla on ollut varsin maltillista ja joukkueessa luotetaankin Ykkösessä suvereeneja otteita esittäneen nuoren joukkueen jatkavan kehittymistään. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Team Vanpasta (nykyisin HIFK) Halikkoon siirtyvät Olivia Simula ja Ronja Salmi sekä ilman aiempaa futsalkokemusta joukkueeseen kesän aikana tullut ja todella nopeasti valmennuksen otteillaan vakuuttanut Iina Tapio.

Saapuneet pelaajat:

Olivia Simula ( Team Vanpa), Ronja Salmi ( Team Vanpa), Iina Tapio, Emma Rahko ( B-tytöt)

Lähteneet pelaajat:

Juuli Hietarinne ( RaiFu), Meri Spännäri, Ella Lindegren, Riina Laakso

Sarjan muut joukkueet:

MusaFutsal:

Viime kauden keskeytyessä piti liigan piikkipaikkaa ja laadukas poppoo kuuluu vuosi vuodelta sarjan ennakkosuosikeihin, kuten tälläkin kaudella. Viime kaudella liigan tähdistökentälliseen valitut maajoukkueen runkopelaajat Elina Setälä ja Netta Hannula jatkavat joukkueessa ja tulevat kantamaan isoa roolia. Viime kaudella nuori Jasmin Ylikraka teki liigassa läpimurron nousten jopa maajoukkueeseen asti, pystyvätkö täksi kaudeksi junioreista rinkiin nousseet Helmiina Luoma ja Iina Heikkilä samanlaiseen läpimurtoon.

GFT:

Kokenut espoolaisnippu, joka on tottunut menestymään. Kauden päättyessä löytyy vuosi vuodelta lähes poikkeuksetta mitalisijoilta, lähtee kauteen hallitsevana mestarina. Runkopelaajat Daniela Tjeder, Pirta Hiukka, Maiju Hirvonen ja Siiri Perälä jatkavat laadukkaana runkona joukkueessa. Menetti muutaman pelaajan paikallisvastustaja HIFKiin, mutta vastaavasti tulopuolella mm. Italian ammattilaiskentiltä palannut Emilia Jokisalo ja Pohjanmaan lakeudet pääkaupunkiseudun kirkkaisiin valoihin vaihtanut ex Sport-pelaaja Sandra Lind. Kohdattiin treenipelissä viikko ennen sarjan alkua GFT:n viedessä voiton 1-5.

Ilves:

Suomi-futsalin edelläkäviseuroja, joka GFT:n tavoin takuuvarmasti löytynyt vuosi toisensa jälkeen mitalisijoilta. Maajoukkuettakin luotsaavalla Jaakko Laitisella jälleen nimivahva nippu, joka varmasti tulee löytymään korkealta sarjan päättyessä. Vain pieniä muutoksia kokeneen ryhmän kirkkaimpana tähtenä häärii viime kaudeksi Torniosta siirtynytTiia Juntikka. Maajoukkueen vakiokasvo Tiina Pöyry kantaa isoa roolia samoin kuin maajoukkueen portteja kolkutteleva Matilda Herranen. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään Jenna Oksanen Musasta ja Oona Jaatinen ACE:sta

ACE:

Toinen tamperelaisjoukkue, joka myös tullee taistelemaan tiukasti mitaleista. Viime kauden tähdistökentälliseen valittu joukkueen ykköstykki Sini Lauermaa jatkaa edelleen joukkueessa ja saa rinnalleen uusina pelaajina Italian ammattilaiskentiltä takaisin ACE:en palaavat Tiia ja Marika Ropasen. Suurimpina menetyksinä joukkueella Oona Jaatisen ja Jonna Aron poislähdöt.

HIFK:

Team Vanpa muutti organisaationa HIFK:n alaisuuteen ja myös pelaajistossa tapahtunut paljon muutoksia vaikka runko säilyykin edelleen samana. Olivia Simula ja Ronja Salmi siirtyivät Halikkoon ja viime kaudella läpimurron tehnyt Selja Laine lähti Espanjaan, mutta tilalle löytyi uusia mielenkiintoisia kasvoja. Ilona Mikkelä, Karoliina Kröger ja Tuula Siren siirtyivät Espoosta naapurikaupunkiin, Oulusta Hanna Putaala saapui isolle kirkolle ja KaDyssa pelannut Anniina Ponkkonen pukee myös punaisen paidan tulevalla kaudella ylleen. AK Hannuksela kapteenina johtaa joukkoja ja joukkue tulee todennäköisimmin parantamaan viime kaudesta. Mielenkiintoinen seurattava peluri joukkueessa taiturimainen Dali Meller, joka aloittaa ensimmäisen kautensa liigatasolla.

YIlves:

Heti ensimmäisellä kierroksella vieraissa kohdattava vastus, josta tiedot kertovat että varsinkin ahtaassa kotisalissaan äänekkään kotiyleisön edessä vaikeasti kaadettavissa. Maajoukkueen veskarikaksikko Saara Viitanen-Helena Unkuri takaa sen, että maaleja tiukasti puolustavaa ryhmää vastaan ei ole helppo tehdä. Joukkueen suurimpana tähtenäloistaa pohjapelaaja Sini Sutinen, joka sementoinut paikkansa viime vuosina myös maajoukkueessa.

Sport:

Sarjan kärkipään kovimpia haastajia. Joukkueen toiseksi tehokkaimman pelaajan Sandra Lindin siirryttyä GFT:n riveihin, uusille vastuunkantajille on tilaa. Pipsa Lahtinen ampui viime kaudella peräti 20 maalia ja kantaa isoa vastuuta joukkueen hyökkäyspelin tehoissa.

FTK-Tornio:

Haastava vastustaja jo pelkästään matkankin vuoksi. Kotimaa tulee tutuksi kun Salosta lähtee kohti Torniota. Tehokolmikko Anna Keränen-Sanna Rautio-Maria Ollila kannatteli pisteiden valossa joukkuetta viime kaudella ja sama kolmikko tulevallakin kaudella merkittävässä roolissa FTK:n menestyksessä. Mielenkiintoinen nimi joukkueessa viimekaudella Vuoden tulokkaaksi liigassa valittu Tuuli Alamikkotervo

FC OPa:

Tuttu vastus toissa kaudelta Ykkösestä, jonka pelaajarunko säilynyt tuolta ajalta pitkälti samana. Menetti joukkueen suurimman tähden Hanna Putaalan HIFKiin. Samat sanat kuin FTK:n kanssa, varsinkin Oulussa tulee olemaan vaikeasti voitettava pitkän matkan johdosta. Ensimmäinen kausi liigassa takana, rungoltaan samana säilynyt joukkue vuoden kokeneempi ja valmiimpi liigarytmiin.

KaDy:

Viime kaudella taisteli tiukasti putoamista vastaan, mutta kauden jäätyä kesken säilytti paikkansa. Jo viime kaudella joukkueeseen nousseet B-ikäiset ottanevat entistä laajemmalla rintamalla vastuuta liigajoukkueessa tulevalla kaudella. Suurimpina menetyksinä Annina Ponkkosen siirto HIFKiin ja maalivahti Martta Perälän lähtö Musaan, mutta Ykkösessä KaDy/2:n riveissä loistanut Maria Halla-Aho täyttää varmasti Perälän saappaat. Uusina pelaajina organisaation ulkopuolelta tulevat naapuriseura Riemusta liigakokemusta omaavat Hanna-Mari Pietilä ja Heidi Malkki.

KP-V Etu:

Toinen sarjanousija, joka myös tuttu toissa kauden Ykkösestä. Fanaattinen kotiyleisö antaa loistavan tuen kotijoukkueelle ja Kaustisten sali tuleekin olemaan hankala paikka vierailijoille. Jatkaa pitkälti samoilla pelaajilla, merkittävimpinä tulokkaina GBK:n riveistä siirtyvät nuoret Vera Mattila, Erica Niemi ja Emilia Nurkkala


FC Halikko Naiset Futsal 2020–21:

Kotihalli: Salohalli

Kotisivut: https://fchalikko.com/futsal/joukkueet/7070

FC Halikko Naiset Futsal - Facebook : https://www.facebook.com/fchnaiset

FC Halikko Naiset Futsal - Instagram : https://www.instagram.com/fchalikkonaiset/

Pelaajat:

3 Ronja Salmi
4 Fanny Hellgren
5 Olivia Simula
8 Iina Tapio
10 Elli Laaksonen (C)
11 Stiina Peltonen
12 Karoliina Becker
14 Olivia Haapanen
16 Laura Lehtonen
17 Katariina Marttila
18 Nella Saukkio
19 Emilia Kaiser
23 Annika Peippo
26 Emma Rahko (mv)
48 Lotta Hiihtola (mv)

Taustat:

Ari Peltola (päävalmentaja)
Sauli Maunu (päävalmentaja)
Tomi Tuominen (valmentaja, videoanalyytikko)
Peetu Savikko (mv-valmentaja)
Merja Kaunisvaara (joukkueenjohtaja)
Anu Hiihtola (huoltaja)