RaiFu kaatui treenipelissä 6-2
Julkaistu: 05.09.2021 19.25

Joukkue esiintyi syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina tällä kaudella ensi kertaa kotiyleisön edessä treenipelin merkeissä, kun vastustajaksi saapui paikallisvastustaja RaiFu Raisiosta, joka nousi täksi kaudeksi myös liigaan. Kokoonpanossa tapahtunut pieniä muutoksia kesän aikana viime kauteen verrattuna, jo viime kaudellajoukkueen treeniringissä mukana ollut Fanny Hellgren on ottanut paikan pelaavassa kokoonpanossa ja uutena kasvona joukkueeseen tullut Emma Rinta-Paavola pelasi tänään ensi kertaa liigajoukkueen ryhmityksessä. Sekä Emma että Fanny pääsivätkin tänään osoittamaan että taso riittää kyllä liigatasollekin, vaikka pieni jännitys oli pelaajista aistittavissa ennen ottelua.

Edellisessä ottelussa PJK:ta vastaan puolustuksellisia virheitä sattui aivan liikaa ja niiden karsiminen olikin iso teema päivän otteluun. Myös prässipeliin haettiin pientähienosäätöä ja tehokkuutta siihen lisää.

Ensimmäinen jakso eteni tasalukemissa yli jakson puolivälin, kunnes RaiFu pääsi avaamaan maalitilin. Sivuraja annettiin maalille, josta se kimposi RaiFun pelaajan ohjauksesta verkon perukoille. Kauan ei tappioasemassa tarvinnut olla, kun omakin erikoistilanne hyödynnettiin Ellin viimeistellessä vedolla takakulmaan Annikan esityöstä. Tauolle siirryttiin täten 1-1 lukemissa. Jakso oli puolustuksellisesti hyvin tiivistä, tilanteita saatiin luotua aivan riittävästi mutta liian usein jäi laukaus puuttumaan hyvistäkin paikoista ja yritettiin vielä hakea parempaa paikkaa.

Toiselle puolikkaalle painotettiin edelleen prässin parantamista, ja toisella jaksolla siinä onnistuttiinkin erinomaisesti ja saatiin sitä kautta riistoja sekä luotua erikoistilanteita joista onnistuttiin tänään luomaan hyviä tilanteita liukuhihnalta. Jakson ensimmäisestä maalista vastasi Omppu. Kulmakuvio ei auennut aivan kuten haettiin, Omppu katsoi että tilaa syntyi riittävästi ja upea kärkkäri painui verkkoon noin kymmenestä metristä. Kauan ei johdosta ehditty nauttia, kun RaiFu tuli vielä kerran tasoihin. Olivian loukattua nilkkansa ikävän näköisesti ja jäätyä kentälle makaamaan, pelaajien fokus taisi hetkeksi kohdistua kentällä makaavaan joukkuekaveriin ja RaiFu pääsi iskemään 3vs1 ylivoimahyökkäyksestä pelin tasoihin. Pelin kontrolli oli kuitenkin sen verran vahvasti kotijoukkueen hallussa, että usko riitti että peli kääntyy vielä voitoksi. Ja kun palloa alettiin toimittamaan maalille vetopaikoista, tulostakin syntyi. Ottelun voittomaalin taituroi Annika, joka väläytti tilanteessa jälleen vahvaa vasuriaan ja vastustamaton veto painui alakulmaan. Hetki eteenpäin ja kulmasta Laura toimitti pallon maalille, jossa Ronja sopivasti aiheutti maalivahdille häiriötä jottei pallo jäänyt näppeihin ja Kata pisti kakkospallon sisään. Kun jakson loppuun vielä Omppu ampui Ellin antamasta kulmasta pallon verkkoon ja Elli vahvan henkilökohtaisen haaston jälkeen riiston tehtyään ampui pallon verkkoon, loppulukemiksi ansaitut 6-2 lukemat.

Peli antoi taas paljon informaatiota valmennukselle ja tekemistä lähdetään edelleen parantamaan treenikentälle. Joukkueen valmentaja Ari Peltola kommentoi päivän suorittamista: -Saatiin parannettua nyt niitä asioita, joissa Pirkkalassa pahiten epäonnistuttiin. Samaten erityisesti toisella jaksolla saatiin paremmin tuotua prässipelaamiseen niitä elementtejä joita haettiin ja viikolla treeneissä läpikäytiin. Yleisenä kommenttina voi todeta, että tekemisestä näkyy että ollaan tällä hetkellä varmasti valmiimpia liigakauteen kuin mitä vuosi sitten tähän aikaan. Tekemistä ja parannettavaa riittää, mutta onneksi sarjan alkuun vielä kuukauden verran aikaa.