Perjantai-illan liigaottelu GFT:n vieraana Espoossa
Julkaistu: 30.11.2022 17.24

GFT - FC Halikko , perjantaina 2.12 klo 19:30 Opinmäen liikuntahalli

Liigakierros potkaistaan käyntiin poikkeuksellisesti jo perjantaina, kun FC Halikko matkustaa kauden ainoaan arkiotteluunsa Espooseen GFT:n vieraaksi. FC Halikko on alkukauden kahdeksasta ottelustaan saavuttanut 4 voittoa ja 4 tappiota, joka oikeuttaa 12 pisteellä sarjan seitsemänteen sijaan. Edellisellä kierroksella FC Sport vieraili Salohallissa ja nihkeän ensimmäisen jakson jälkeen joukkue onnistui toisella jaksolla kääntämään pelin lopulta voitoksi lukemin 3-2. Vastaavasti kotijoukkue GFT on pelannut 7 ottelua ja on sarjan toisetaiseksi ainoa joukkue, joka ei ole vielä tappiota kokenut ottelun varsinaisella peliajalla. Kerran joukkue kuitenkin joutunut kärsimään tappion, kun Sport kaatoi GFT:n rankkareilla lukemin 3-2, muuten joukkue kulkenut voitosta voittoon. Viime viikonloppuna GFT haki hienon voiton sarjan kärkikamppailusta Ylöjärveltä kaataen YIlveksen vakuuttavasti 0-3. Joukkueiden tehokkaimpina pelaajina ovat alkukaudella häärineet FC Halikosta Annika Peippo ( 6+2), Elli Laaksonen (5+2) ja Laura Lehtonen (2+5), vastaavasti GFT:n tehokkaimmat pelaajat ovat olleet sarjan paras maalintekijä Emilia Jokisalo (14+4), Sandra Lind (5+6) ja Heta Huhtaniska (6+4). Viime kauden kahdessa kohtaamisessa GFT haki syyskierroksella voiton Salohallista lukemin selkein lukemin 2-6, mutta kevätkierroksella FC Halikko onnistui hakemaan voiton Espoosta lukemin 2-3 Olivia Haapasen iskiessä kaksi maalia ja Nella Saukkion viimeistellessä voittomaalin viimeisellä minuutilla.

GFT kuuluu sarjan kestomenestyjiin ja vuosi toisensa jälkeen joukkue onkin löytynyt sarjan mitalisijoilta. Kymmenen vuoden liigataipaleelta joukkueelta löytyykin peräti 9 mitalia, joista 3 kultaista, joten Espoossa tiedetään miten menestytään. Viime kauden päätteeksi joukkue jäi ensi kertaa mitaleiden ulkopuolelle Ylöjärven pudotettua joukkueen puolivälierissä. Täksi kaudeksi joukkueella varmasti onkin selkeä tavoitteena palata takaisin mitalikantaan. Joukkueen runko säilynyt pitkälti samana kuin viime vuonna. Merkittävimmät uudet kasvot joukkueessa ovat Ilveksestä saapunut Heta Huhtaniska sekä jalkapallon liigakentiltä ensi kertaa futsalparketeille täksi kaudeksi tullut Tiia Painilainen.

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ennakoi tulevaa koitosta:

- Alla makea voitto Sportista, vaikka esitys sinänsä jätti paljon parantamisen varaa. Joukkue kuitenkin osoitti voittamisen tahtoa pystymällä kääntämään aneemisen ensimmäisen jakson toisella jaksolla väkisin voitoksi. Pallolliiseen pelaamiseen jäi paljon parannettavaa ja siinä olleita ongelmakohtia ollaan koitettu ratkoa niin palaverissa kuin treenikentälläkin. Toisaalta koko joukkueen kollektiivista puolustuspeliä ollaan saatu kehitettyä ja saatiinkin pidettyä Sport todella hyvin poissa hyviltä maalintekosektoreilta. Perjantaina saadaan vastaan todella kova vastus, kenties sarjan kovimmassa vireessä tällä hetkellä oleva joukkue, joten maksimaalisesti on onnistuttava jos ja kun pisteistä halutaan taistella. Pelin luonne tulee varmasti olemaan hyvin erilainen kuin Sportia vastaan, mutta uskon että se palvelee paremmin tämän joukkueen vahvuuksia.

Ottelu nähtävissä totutusti jälleen Ruutu+ palvelusta, joten jos et pääse paikanpäälle Espooseen, ottelua kannattaa seurata television välityksellä.