Jyväskylästä vakuuttavasti täysi pistepotti
Julkaistu: 26.01.2020 00.00

Tänään matkasi Halikon Naisten joukkue kauden pisimpään vieraspeliin, kun matka vei Jyväskylään Liikunnan Riemun vieraaksi. Ottelun aikainen alkamisajankohta klo 13 aiheutti sen, että matkaan saatiin lähteä jo poikkeuksellisen aikaisin ennen seitsemää. Onneksi joukkue täynnä aamuvirkkuja pelureita, joten ongelmaa ei tälläinen haaste aiheuta.

Muutamien pysähdysten jälkeen perille saavuttiin hyvissä ajoin, joten matkarasituksista jäi hyvää aikaa palautella ja saada jalat vetreiksi.
Ottelupalaverissa painotettiin liikkeen merkitystä, joka isossa salissa tulisi korostumaan. Riemu tiedettiin fyysiseksi ryhmäksi, jonka kanssa ei kannata meidän lähteä vääntöpeliin. Jo viime vierailun perusteella oli myös selvää, että Riemu ei missään tapauksessa ole niin heikko joukkue mitä sarjataulukosta saattaisi päätellä. Halikossa joukkueiden välinen vääntö oli päättynyt kotijoukkueen tiukkaan 4-3 voittoon. Tämän vuoksi asenteen oli oltava kunnossa heti alusta alkaen vaihdosta toiseen. Erityisesti nöyrää työtä puolustussuuntaan vaadittiin.

Ottelu alkoi varsin tunnustelevissa merkeissä, eikä ensimmäisillä minuuteilla kumpaankaan päähän syntynyt kovinkaan vaarallisia tilanteita. Riemu prässäsi alusta asti todella aggressiivisesti ylhäältä asti, joka alkuun aiheutti hieman ongelmia pelinavauksen kanssa. Tuntui että liikettä ei saatu alkuun toimimaan lainkaan ja jalat olivat vielä kuitenkin bussissa. Syötöt napsahtivat liian usein paikallaan olevalle pelaajalle, joka aiheutti sen että jäätiin prässin alle ja ajauduttiin ongelmiin omalla alueella. Pikku hiljaa peliä kuitenkin saatiin paranemaan ja vapauttava avausmaali nähtiin ajassa 6:49, kun Empun vapauttava syöttö tavoitti pystyyn liikkuneen Ellin, joka taiteili maasta pallon verkon perukoille. Tästä ei sitten mennytkään kuin reilu minuutti kun pallo uudelleen verkossa. Lauran kaukaa lähtenyt syöttö tavoitti maalin eteen liikkuneen Juulin, joka taidokkaasti ohjasi pallon verkkoon. Jakson puoliväliin Riemu pääsi kuitenkin iskemään kavennuksen kulmasta, kun pieni herpaantuminen puolustuksessa ja portin välistä Riemun pelaaja pääsi iskemään pallon verkkoon. Peli oli kuitenkin varsin hyvin kontrollissa ja mitä pidemmälle jakso eteni, sen selvemmin saatiin oma peli haltuun ja tilanteita luotua. 15 minuutin kohdilla saatiin sitten iskettyä pariin minuuttiin kolme kertaa. Ensin Kata riisti pallon vastustajalta, eteni määrätietoisesti kohti vastustajan maalia ja hieno laukaus painui sinne mihin vedot oli sovittukin suunnattavaksi. Samaan vaihtoon ykköskentän targettina tänään pelannut Kata iski uudelleen. Upea yhteistyö Ellin kanssa tuotti jälleen tulosta ja pallo verkkoon. Ja vielä kerran iskettiin samaan syssyyn, tällä kertaa maali kuin oppikirjasta. Olivia pääsi käyttämään vahvuuttaan laidalta yhteispelin Stiinan kanssa jälkeen. Stiina teki pohjalta hyvän liikkeen päätyyn, johon Olivia toimitti pallon. Stiina maltilla katsoi ja vielä pallo maalin eteen Juulille ja pallo viidennen kerran Riemun verkkoon lukemiksi 5-1. Aivan jakson loppuun Riemu pääsi harmittavasti kaventamaan, kun jälleen kulmasta puolustus ei aivan kohdillaan ja Riemun pelaaja pääsi ampumaan unelmavedon ohi Lotan. Näin tauolle numeroissa 5-2.

Toiselle jaksolle painotettiin edelleen liikkeen parantamista ja sitä miten prässin alta päästään pois. Toisella jaksolla peli paranikin sitten huomattavasti vielä ensimmäisestä jaksosta. Tilanteita saatiin luotua huomattavasti paremmin kuin ensimäisellä jaksolla, viimeistelyyn oltaisi vielä vaan kaivattu lisää terävyyttä. Tärkeää oli, että toiselle jaksolle liike saatiin paremmaksi eikä prässin alle jääty jumiin kuten paikka paikoin ensimmäisellä jaksolla. Jaksoa ehti kulua vain pari minuuttia kun Elli ja Kata taas herkuttelivat Karkin ja Empun rakentelun jälkeen ja lopulta Elli pääsi iskemään kuudennen pallon verkkoon. Varsin aikaisessa vaiheessa Riemu otti reikäpaidan käyttöön ja pitkät pätkät päästiinkin harjoittelemaan tänään alivoimapelaamista, joka toimi tänään erittäin hyvin. Riemu ei päässyt hyville paikoille juuri lainkaan ja pallo pyöri pääasiassa muodon ulkopuolella. Kauempaa tulleet vedot Lotta puolestaan napsi varmasti. Ja kahdesti pääsi Lotta iskemään pallon myös vastustajan verkkoon. Kahdella yrityksellä yhtä monta maalia. Kun loppuun vielä loistopelin pohjapelaajana vetänyt Stiina haki itsensä vapaaksi takakulmalle ja tarjoili vielä pallon toiselle takakulmalle hattutempun viimeistelleelle Juulille, loppulukemiksi muodostuivat vakuuttavat voittolukemat 9-2.

Pelissä oli tänään muutamia heikkoja hetkiä, mutta jälleen peli saatiin varsin nopeasti uomiinsa ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Joukkueen parhaana palkittiin tänään varmasti torjunut ja myös kaksi maalia iskenyt maaginen maalivahtimme Lotta.

Muutamia nostoja pelaajistosta:
Stiina - vakuuttavaa pelaamista puolustussuuntaan ja tänään vahvaa tekemistä myös hyökkäysten tukemisessa. Kaksi vapauttavaa syöttöä Juulin maaleihin.
Juuli - kolme maalia kertoo kaiken tarvittavan. Maalien lisäksi tänään myös puolustussuuntaan vahvaa tekemistä.
Nella - loistavaa katkopelaamista, josta kääntää peliä nopeasti toiseen suuntaan. Kuten aiemminkin todettu, äärettömän arvokas panos myös puolustussuuntaan.
Elli&Kata - tutkapari löytää toisensa hyökkäyspäässä kerta toisensa jälkeen, jälleen tehoja molemmille 2+1.
Olivia&Emppu - aivan erinomaista asennetta alaspäin palaamiseen mitä ennakossa painotettiin. Olivialta nähtiin tänään myös hyökkäyspäähän sitä uskallusta jota ennen ottelua häneltä pyydettiin.

Voiton jälkeen ero sarjan kakkosena tällä hetkellä olevaan Nokiaan kasvoi jo 12 pisteeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kun sarjaa on jäljellä 4 kierrosta, joukkueella on jo ensi viikon kotiottelussa Lujaa vastaan mahdollisuus varmistaan sarjan voitto ja pääsy liigakarsintaan. Ensi lauantaina siis kaikki paikalle Halikon halliin kannustamaan joukkue historialliseen saavutukseen.