Naiset jatkavat tappiottomalla tiellä
Julkaistu: 16.12.2019 00.00

Tänään vei joukkueen matka pitkin pimeää moottoritietä Espooseen, jossa vastaan asettui tiukasti sarjan kärkisijoituksista myös taisteleva EBK.
Ottelun panoksena oli kolmen pisteen lisäksi sarjan kärkipaikka, ottelun voittanut joukkue siirtyisi sarjan piikkipaikalle tasapisteisiin Nokian kanssa.
EBK tiedettiin hyvin taitavaksi ja fyysisesti erittäin vahvaksi joukkueeksi, joten hikinen iltapuhde oli odotettavissa, mikäli 3 pistettä rikkaampana aiottaisiin palata Saloon.

Vaikka poissaolijoita oli pelistä pitkä lista, reilu kaksi kentällistä saatiin kuitenkin pelureita kasaan. Paljon on positiivisia asioita edellisistä peleistä saatu ja pelin kehittyminen mennyt oikeaan suuntaan, joten varsin luottavaisella ja hyvällä fiiliksellä lähdettiin taistelemaan pisteistä.

Peli alkoi alusta asti varsin vauhdikkaana ja tilanteita syntyi. Puolustuksen formaatioon tehtiin otteluun pientä viilausta, jotta Espoon vahvuudet saataisiin mahdollisimman tehokkaasti tukittua. Ensimmäinen puoliaika olikin joukkueelta luultavasti parasta peliä mitä tällä kaudella on nähty. Pallo liikkui riittävällä temmolla ja sitä kautta saatiin luotua runsaasti tilanteita espoolaismaalille. Kun lisäksi puolustussuuntaan saatiin paketti pysymään hyvin kasassa, EBK:n todella vaaralliset tilanteet olivat varsin vähissä.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa viidennelle minuutille asti. Ellin, Empun ja Karkin ryhmittymään tähän peliin istutettiin Kata, joka vastasikin huutoon varsin räväkästi. Kulmakuviosta Elli pelasi pallon vapaaseen tilaan Katalle, joka tälläsi pallon verkkoon. Mutta kuten niin usein, maalin jälkeinen vaihto kostautui omassa päässä. EBK:n heittämä pitkä pallo jäi pomppimaan maalialueelle, josta EBK pelaaja pääsi tälläämään vastustamattomasti pallon verkon perukoille.
Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan hyvä tekeminen jatkui ja ajassa 8:47 siirryttiin uudelleen johtoon Katan vuorostaan vapautettua Ellin maalintekoon. Peli oli vapautunutta ja tilanteita saatiin luotua, joka palkittiinkin 14 minuutin jälkeen. Samaan vaihtoon joukkueen tämän päivän ykköskenttä Karkki,Emppu,Elli ja Kata iski vielä kahdesti. Ensin Elli haastoi itsensä näyttävästi laidasta vapaaksi ja syntyneestä 2v1 tilanteesta Kata siirsi pallon takatolpalta verkkoon. Ja alle minuutti tästä Elli ja Emppu pelasivat laidasta Empun vapaaksi ja Empun tarkka syöttö löysi jälleen Katan takakulmalta ja Kata pisti pallon näyttävästi suoraan ilmasta verkkoon. Vielä ennen puoliaikaa päästiin kertaalleen iskemään todellinen pukukoppimaali, kun Juuli eteni Lauran riiston jälkeen vahvasti keskeltä ja upea laukaus painui verkon perukoille. Näin tauolle siirryttiin vakuuttavassa 1-5 johdossa.

Toinen puoliaika olikin sitten todella vaikea. Kaikki hyvä tekeminen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin tuntui jääneen pukukopin penkeille. Jakso alkoi vielä hyvällä tekemisellä, mutta kun reilun neljän minuutin kohdalla EBK pääsi iskemään kavennuksen, tuntui että pelaajiin iski pelko eikä maltettu tehdä niitä hyviä asioita joita ensimmäisellä jaksolla vaan enemmän koitettiin vain välttää virheitä. Ensimmäinen kavennus annettiin hieman halvalla, kun prässiä lähdettiin purkamaan maalivahdin avulla. Tilanne, jota ei riittävästi ole vielä treenattu, koitui nyt kohtalokkaaksi ja omissa kolisi. 8 minuutin kohdalla melkoisen hässäkän jälkeen EBK pääsi kaventamaan eron kahteen ja tuolloin näytti että peli voi kääntyä vielä kumpaan suuntaan tahansa. Vajaan 13 minuutin kohdalla saatiin kuitenkin sitten lopulta vapauttava kuudes maali kun Nellan antamasta kulmasta Laura pääsi ampumaan kuudennen kerran pallon verkon perukoille. Vielä kerran EBK pääsi nousemaan kahden maalin päähän kun keskeltä pääsi pelaaja vetämään vastustamattoman pommin aivan yläkulmaan, mutta tämän lähemmäs ei kotijoukkue enää pystynyt nousemaan. Loppu olikin sitten melkoista vääntöä ja hienoa taistelua. Lotta otti loppuun muutamia todella hienoja torjuntoja ja näin loppulukemiksi vierasvoitto lukemin 4-6.

Paljon mahtui tapahtumia ja käänteitä tähän peliin, ei jättänyt varmasti ketään paikallaolijaa kylmäksi tämä ottelu. Peli osoitti taas miten kiehtova voi tämä laji olla.

Paljon oli onnistumisia ja hyvää tekemistä tänään, mutta vastaavasti paljon tehtiin virheitäkin. Jokainen täytyy vain muistaa että virheitä pelissä tulee, niitä ei vaan pidä alkaa murehtimaan ja miettimään, helposti vaan virheet kertaantuu sitä kautta. Arvokasta oppia saatiin kuitenkin taas tästäkin pelistä tulevaisuutta varten ja mikä tärkeintä 3 pistettä jälleen plakkariin. Näin siirryttiin sarjan piikkipaikalle vaikka ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla kärkipään joukkueilla.

Muutama pelaajanosto tämän päivän pelistä:
Kata - 15v junnu oli kuin kotonaan kokeneemman vastustajan puristuksessa. Vasta toinen ottelu Naisten ryhmässä, mutta otteet taas niin vakuuttavat että vastuuta varmasti tiedossa jatkossakin.
Elli - kapteenilta jälleen huikeaa tekemistä luoden paikkoja niin itselle kuin muillekin. Oli rakentamassa tänäänkin neljää maalia.
Emppu - vaikka tehot jäivät tänään yhteen syöttöön, tekee töitä kahteen suuntaan korkeasti arvostettavan pyyteettömästi. Viime aikoina rutkasti huonoa tuuriakin viimeistelyssä, mutta kun paikoille pääsee jatkossakin, ketsuppipullo aukeaa varmasti jossain vaiheessa.
Juuli - targettina osaa loistavasti toteuttaa valmennuksen ohjetta ohjata prässiä. Vahvan suorituksen jälkeen komea viimeistely tärkeään pukukoppimaaliin.
Lotta - hyvän veskarin varaan on aina helppo rakentaa. Piti hienoilla torjunnoillaan joukkuetta pystyssä silloin kun sitä eniten tarvittiin.
KOKO JOUKKUE - vaikka tehtiinkin pelistä itsellemme välillä turhan vaikea, koko joukkue ansaitsee suuren siitä taistelusta jonka jokainen joukkueen eteen teki. Aina ei peli suju halutulla tavalla, mutta sitten ainakin revitään ja raastetaan kaikkensa joukkueen eteen. Tätä mottoa jokainen todellakin noudatti ja pisti itsensä likoon.