M Futsal 2.div kausiraportti

07.04.2014

Fc Halikko 2013 – 2014

 

Kausi 2013-2014 on nyt lyöty pakettiin ja Fc Halikolle tämä tarkoitti sitä, että joukkue joutui ensimmäistä kertaa lähtemään kesäloman viettoon muualta, kuin sarjan piikkipaikalta. Heti kärkeen onnittelut Turun Teräkselle, jonka kohtaaminen on aina sarjakauden kohokohtia. Tämän kauden viimeisessä raportissa käydään lyhyesti läpi koko kautta, pelaajia ja jaetaan kiitosta niille jotka sen ovat ansainneet.

Ensimmäinen puolisko

Kausi 2013-2014 aloitettiin uudella sarjatasolla Turun piirin 2divarissa. Joukkue koki menetyksistä isoimman, kun kapteeni Juha Saarimäki päätti viedä talenttinsa Saksaan ja lähteä viettämään jo termiksi tullutta ”Juhan vuotta” vaihtoon. ”Juhan vuosi” on kuulemma mennyt hyvin ja tunnelmat ovat olleet melko kosteat. Markus Mustonen oli myös muuttanut Raumalle, Kasper Kavander piti vieläkin majaa Tampereella, Juha-Matti Schukov Espoossa, Jussi Pykäri lukittuna toimistoon ja veikkausliigassakin meritoitunut Olli Lehtilä ilmoitti keskittyvänsä vain MM-Kyykkään. Tämä tarkoitti sitä, että GM Hietanen ja pelaajakoordinaattori Rahkonen olivat pakotettuja toimimaan.

Joukkue nappasikin kaksi isomman luokan kalaa verkkoihinsa, kun SoFon paidassa futsal-liigaa dominoinut Tomi Kuokkanen ja Salossa kulttipelaajan maineeseen noussut aina yhtä tyylikäs Juha Wähäsilta liittyivät joukkueen vahvuuteen. Ensimmäisistä treeneistä jo näki, että nämä kaksi herrasmiestä tulevat olemaan suureksi avuksi joukkueelle.

Kauden 2013-2014 neljä ensimmäistä peliä Halikko marssi voitosta voittoon ja joukkue miettikin jo mielessään, että tätä koko tämä taas tulee olemaan koko kausi. 17.11.2013 se sitten tapahtui. Reilun kahden vuoden jälkeen Fc Halikko hävisi ottelun ÅIFK:lle numeroin 4-1. Ottelusta ei muuta kerrottavaa jäänyt, kuin maalivahti Olli Lehtilän tekemä maali, joka jäi joukkueen ainoaksi. Vastustaja oli parempi ja tämän piti toimia hyvänä herätyksenä joukkueelle. Mitä vielä! Seuraavaksi Turun Teräs tuli ja pakotti Halikon tasapeliin Halikon kotihallissa ja kirsikaksi kakun päälle käytiin pyllistämässä Turussa TPK3:lle 9-4. Pelejä oli ennen joulutaukoa jäljellä yksi ja punainen paniikkinappula oli painettu jo pöydästä läpi. Joukkue haki onneksi vapauttavan 10-6 revanssin ÅIFK:sta ja pääsi hyvillä mielin joulutauolle.

Toinen puolisko

Kausi jatkui 6.1.2014 ottelulla KF Kosovaa vastaan. Joukkueen GM Hietanen oli paiskinut koko joululoman töitä ja tehnyt draftin, mikä aiheutti ihmetystä joukkueen sisällä. Fc Halikon oma supermies Samuli Teuri kaupattiin sinne missä ruoho on vihreämpää, eli Amerikan Yhdysvaltoihin puolen vuoden komennukselle. Tilalle joukkue sai kahden pelin try-out sopimuksella Sami ”seksi” Lahtisen suoraan West Palm Beachilta. Edellisillä kausilla 0+0 tehoistaan tunnettu Sami shokeerasikin maailmaa iskemällä toisessa testipelissään tehot 1+1. Tämä ei kuitenkaan riittänyt seurajohdolle, vaan jälleen kerran Sami käteltiin ensimmäiseen jenkkeihin lähtevään koneeseen.

Toinen puolisko kaudesta alkoi vahvasti joukkueen voittamalla 4 ensimmäistä peliä, mutta samalla myös rosterista tippui pelaaja toisensa jälkeen pois. SoFo oli huomannut Tomi Kuokkasen lahjat Halikon paidassa ja hankki isolla siirtokorvauksella miehen takaisin. Santeri Teuri menetettiin reisivamman johdosta sairastuvalle, Otto Peltola kärsi nivusvammoista ja Teemu ”johtava” Kesästä saatiin olla joka peliin lääkitsemässä kuntoon. Joukkueen maalivahti Kimmon hermoja koeteltiin myös. Joukkueella oli nimittäin tapana enne viikonlopun peliä teloa Kimmo perjantain harjoituksissa ja sitten ihmetellä, että kuka siellä maalissa mahtaa huomenna seisoa. Todellinen kriisi koettiin kotipelissä vahvaa TPK2 vastaan, kun pari tuntia ennen pelin alkua Rahkonen soitteli paniikissa pelaajille, että tulkaa nyt joku pelaamaan. Täkyyn tarttui onneksi jälleen kerran isomman luokan kala, sillä joukkue kiinnitti yhden pelin sopimuksella Salpassa tähtipelaajan statuksella operoivan Iku Leinon. Iku vastasikin huutoon ja naulasi yhden uunin TPK2 verkkoon ja peli tasattiin 4-4 lukemissa.

Kauden vedenjakajaksi näytti tulevan ottelu Turun Terästä vastaan Samppalinnassa, missä ratkaistaisiin 2divarin voittaja. TuTe pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan Halikkoa vastaan kotihallissaan ja tarjosikin siellä Halikolle kylmää kyytiä voittamalla ottelun numeroin 4-1. Halikko voitti kauden kolmesta viimeisestä pelistään kaksi ja pelasi yhden tasapelin, mutta tämä ei riittänyt kuin kakkossijaan pisteen jäljessä Turun Terästä, joka nyt haki revanssin viime kaudesta.

Itse kauteen Fc Halikko voi olla todella tyytyväinen, sillä Tammikuusta lähtien operoidulla todella pienellä rosterilla ei allekirjoittanut ainakaan odottanut edes näin hyvää menestystä. Tästä on hyvä lähteä ensi kaudella parantamaan ja joukkue saakin pari paluu muuttajaa takaisin, joten odotettavissa on entistä vahvempi Fc Halikko.

Pelaajat

Kimmo Gustafsson: Joukkueen viimeinen lukko ja mies joka pystyy torjunnoillaan kääntämään pelejä yksin Halikon voitoksi. Omaa käsittämättömät refleksit ja onneksi Kimmo on sidottu seuraan pitkällä pahvilla.

Olli Lehtilä: Olli on viime kausina vetäytynyt vähän taka-alalle, mutta kävi tälläkin kaudella pelaamassa kaksi tärkeää peliä, mistä muistona oli yksi isketty laseri vastustajan alanahkaan. On väläytellyt myös mahdollisuutta tehdä comeback kenttäpelaajan ominaisuudessa.

Juha-Matti Schukov: Joukkueen kapteeni, selkäranka ja taistelun ruumiillistuma. Tulee Espoosta treeneihin ja peleihin ja antaa aina 110% joukkueelle. Tunnettu myös joka vuotisesta eläköitymisuhkauksesta, mutta Fc Halikon onneksi syksyllä Masan veri vetää parketille.

Otto Peltola: Rock Solidin toinen osapuoli, johon voi luottaa kuin vuoreen. Betoni on lockdown defencen erikoismies, joka pimentää vastustajan parhaita pelaajia illasta toiseen. Betonille myös löydettiin kauden lopussa uutta tonttia target-hyökkääjänä, mikä toimikin erinomaisesti.

Santeri Teuri: Rock Solidin toinen puolisko. Santeri on varmasti yksi sarjan vahvimpia pelaajia ja miehen viljelemät open ice pusut herättävätkin pelkoa vastustajissa. Sane omistaa myös todella pehmeän kosketuksen ja on kummassakin päässä kenttää todella hyödyllinen joukkueelle.

Markus Mustonen: Mase on varmasti yksi sarjan taitavimpia ja parhaita pelaajia. Uskomattomalla nopeudella palloa käsittelevä väkkärä on jatkuvasti vaarallinen ja ruokkii joka vaihdossa omia pelaajia uskomattomilla namupasseilla. Miinuksena on mainittava osoitteen muutos Raumalle!

Samuli Teuri: Joukkueen terämies. Simu on todella tunnollinen kahden suunnan hyökkääjä, joka ajattelee aina joukkueen etua ennen omaansa. Valmentajan unelmapelaaja. Simu kunnostautui myös kovana pistelinkona ennen kuin loukkaantuminen ja muutto jenkkilään lopetti Sampan kauden.

Aapo Nummi: Sarjan vaarallisimpia vasureita ja samalla myös maalintekijöitä. Aapo myös kuuluu niihin pelaajiin, joka vastuun kasvaessa parantavat omaa pelaamistaan. Oli Tammikuun jälkeen aivan pitelemättömässä kunnossa.

Tomi Kuokkanen: Kokenut liigapelaaja toi täksi kaudeksi rauhallisuutta ja taktista osaamista Halikon peliin. Monissa tärkeissä peleissä johtava pelaajaa, joka esimerkillään rauhoitti Halikon peliä. Valitettavasti SoFo näki Kuokkasen potentiaalin ja kaappasi hänet Halikolta.

Teemu Kesänen: Maisteri Kesänen tai Teemu ”johtava” Kesänen. Ihan kumpaa haluatte itse käyttää. Tehdään yksi asia selväksi. Teme osaa löytää maalipaikat ja ennen kaikkea liikkua kentällä. Kuuluu myös pelaajiin, joka jättää aina kaikkensa kentälle. Tolpat eivät tällä kaudella olleet maisterin puolella ja epäonneksi mies kärsi kauden toisella puoliskolla loukkaantumisista. Ensi kaudella odotettavissa ainakin 20 maalin vuosi.

Juha Wähäsilta: Halikko oli etuoikeutettu saatuaan Wähiksen joukkueeseen. Pelaajan, jota monet meistä ovat junnuina katsoneet ylöspäin, kun Wähis väänsi Salpassa ja sitten Wilppaassa. Wähkä on esimerkki pelaajasta, jonka päivittäinen suorittaminen on todella korkealla tasolla. Mies myös vihaa häviämistä, niin treeneissä kuin peleissä, mikä tuo ryhtiä joukkueeseen.

Kasper Kavander: Tampereella majaa pitävä Kava osoitti arvonsa Tammikuun jälkeen ilmestymällä peleihin ja treeneihin, kun joukkue häntä eniten tarvitsi. Tunnettu taistelijan luonteestaan ja 10-paidalle ominaisista yhden kosketuksen seinäsyötöistä. Kava ei myöskään jätä tilanteita kesken, vaan antaa joukkueelle aina kaikki mitä varastossa on. Kavan tämän kauden ketsuppipullo oli kierretty lujaa kiinni, mutta se onneksi saatiin auki kauden viimeisessä pelissä.

Sami Lahtinen: Uusi vuosi, uudet kujeet ja uusi try-out Samille. Sami oli onnistunut kabineteissa sopimaan itselleen poikkeuksellisen kahden pelin try-outin. Ensimmäisessä perinteeksi muodostuneet kiikarit iskettiin jälleen Samin silmille, mutta toisessa pelissä räjähti. 1+1 ja hymyä oli vaikea enää pyyhkiä Samin suupieliltä. Tässä onnistuttiin kuitenkin lähettämällä mies takaisin Amerikkaan kasvamaan korkoa vielä yksi vuosi. Sami omaa poikkeuksellisen kosketuksen palloon ja mies on myös varustettu loistavalla pelisilmällä.

Joonas Ojanen: Joukkueen monen kauden sotaratsu Jonny kärsi koko kauden loukkaantumisista. Ehti pelaamaan kaksi peliä, mistä tuloksena oli kolme kihautusta. Jonny on tärkeä palanen joukkueelle, joten pidämme kaikki peukkuja pystyssä, että mies saadaan parsittua kuntoon ja takaisin pelikentille.

Iku Leino: Yhden pelin sopimuksella värvätty Iku, ehti kuitenki vakuuttamaan kaikki Salon futsalia seuraavat kriitikot. Poikkeuksellisen fysiikan omaava Leino tuli auttamaan joukkuetta hädässä ja iskikin tärkeän maalin ja teki todella tärkeää työtä onnistuen pitämään palloa hyökkäyspäässä ja aiheuttamaan jatkuvasti vaaratilanteita. Suorituksen arvoa nostaa vielä Leinon perjantai-illasta johtuva heikohko happi.

Jussi Pykäri: Pena Pykäri teki sen, minkä uskottiin olevan mahdotonta. Mies oli kerran jo kätelty toimistohommiin, mutta niin pena vain teki comebackin. Pena kiittikin valmennusjohtoa tästä mahdollisuudesta tekemällä 1+3 tehot. 1 oma maali ja kolme virhettä. Kiitos Pentti. Pena on nyt huhujen mukaan aloittanut Santerin Teurin tallissa tiukkaakin tiukemman mave-kuurin. Takareisien taikatemppunakin tunnettu maastaveto on ainakin Santerilla tuottanut päheää jälkeä. Odotamme innolla Penan tuloksia.

Joni Rahkonen: En rupea itseäni tässä sen enempää ruotimaan.

Kiitokset!

Ensimmäiseksi haluan kiittää Merja Stenholmia ja Seija Rahkosta, koska ilman teitä tämän kauden läpi vieminen olisi ollut todella haastavaa. Teette niin paljon duunia taustalla meidän eteen, että me voimme vaan pelata. Iso kiitos! Haluan myös kiittää perhe Reijosta kaikesta avusta, kioskin pitämisestä ja yleisenä tukena olemisesta. Haluan myös kiittää sponsoreita, jotka ovat mahdollistaneet tämän kauden läpi viennin taloudellisesti. Lopuksi haluan kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat käyneet katsomassa pelejä. Olette tuoneet tunnelmaa kotipeleihimme ja tehneet pelaamisesta paljon miellyttävämpää, kuin tyhjille katsomoille potkiminen. Kiitos.

Joukkue on nyt hajonnut eri jalkapalloseurojen pariin, mutta kokoontuu vielä viettämään päätösjuhlaa lähtemällä aurinkoiseen Tallinaan viikonlopuksi ja näillä reissuilla yleensä sattuu ja tapahtuu. Ensi syksynä jatketaan taas. Halikko hiljenee.

Terveisin,

Joni Rahkonen

29.10.2015Kausi pakettiin juhlallisesti
18.10.2015Kohti muutosta piiritasolla
07.04.2014M Futsal 2.div kausiraportti
09.03.2014Kaikki kiva loppuu aikanaan
08.03.2014Harmaata mutta vauhdikasta huomenta!
07.03.2014Perjantai pulkassa, Eerikkilä hiljenee
07.03.2014Luvassa vaihtelevaa leirisäätä
27.02.2014Vielä viikko Eerikkilän seuraviikonloppuun
09.10.2013Futsal Kakkonen kausiennakko 2013-2014
29.11.2012Otteluennakko RaiTeePee - FC Halikko

Siirry arkistoon »