Viimeisestäkin runkosarjan ottelusta täydet pisteet
Julkaistu: 02.03.2020 00.00

Runkosarjan viimeinen ottelu väännettiin tänään Valkeakoskella Mad Maxien vieraana. Vastustaja tuttu jo viime vuodelta ja aina on tiukkoja pelejä väännetty joukkueiden kesken. Ottelusta olivat edelleen harmittavasti poissa vahvaa tulosta viime peleissä takoneet Annika ja Olivia, jotka vuorostaan flunssa-aalto on kaatanut petipotilaiksi.

Pelillä ei sarjasijoituksien kannalta suurempaa merkitystä enää ollut. Meillä sarjan ykköstila ja paikka liigakarsintoihin ratkesi jo useita kierroksia sitten ja vastaavasti alkukaudesta kompuroinut mutta vahvan kevätkierroksen pelannut Mad Max oli jo varmistanut sarjapaikan muutama kierros sitten. Ottelussa oli tarkoitus keskittyä erityisesti asioihin, jotka karsintapeleissä tulevat nousemaan tärkeään rooliin. Erikoistilannepelaaminen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin oli tänään erityisen painotuksen kohde.

Ottelun alusta asti kävi pelin luonne selväksi. Alkuun pallon liikuttaminen ei tapahtunut riittävän hyvällä temmolla ja tätä kautta ei saatu rikottua Maxien tiivistä puolustusta. Ja tilanteissa kun palloa ei saatu riittävän hyvin liikkeelle, Maxit pääsivät hyvin iholle ja kuten etukäteen oli tiedossa, painikilpailussa emme tulisi vastustajalle pärjäämään. Tänään tuomareiden linja oli hyvin salliva ja tuntuikin että tänään vihelletään vain maalit ja jaksojen päättyminen. Erityisesti Maxien vahva käsien käyttäminen katsottiin turhankin paljon sormien läpi. Alusta asti pelattiin myös paljon alivoimaa Maxien ottaessa heti pelin alusta asti maalivahdin aktiivisesti mukaan palloliseen peliin. Alivoimalla puolustus pelasi kuitenkin todella kurinalaisesti antamatta vastustajalle juurikaan paikkoja rankaista. Jakson puolenvälin jälkeen nähtiin lopulta ottelun avausmaali, kun ykköskentällisen tänään muodostaneet Karkki,Elli,Emppu ja Kata sahasivat hyvällä pallonliikutuksella vastustajan puolustuksen rikki ja lopulta Karkin syötöstä Kata pääsi tälläämään pallon etukulmasta sisään. Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes aivan jakson loppuun Maxit pääsi harmittavasti tasoittamaan ajassa 19:37. Paljon teroitetussa oman pään erikoistilanteessa ei aivan oltu riittävän tarkkoina ja takakulmalle tulleen vedon pääsi Maxien pelaaja ohjaamaan verkkoon. Näin tauolle lukemissa 1-1.

Toiselle jaksolle saatiin sitten aivan unelma-alku. Minuutin kohdalla saatiin kulma ja muutaman kerran harjoiteltu kuvio tuotti nyt tulosta ja todella näyttävä maali näki päivänvalon saman kentällisen juoniessa maalin kuin ensimmäisenkin. Tällä kertaa Elli toimi viimeistelijänä Katan ja Empun upean alustuksen jälkeen. Samaan vaihtoon sitten nähtiin vielä tapahtuma, jota ei koskaan soisi näkevänsä näissä peleissä. Elli haastoi vahvasti laidalta itsensä läpi ja vastustajan jäätyä selän taakse, joutui tuuppaamaan takaapäin Ellin nurin ikävin seurauksin. Elli kaatui ja liukui pää edeltä päin hallin seinän betonitolppaa. Vertavuotava kapteeni kohti sairaalaa jatkotutkimuksiin ja fiilikset joukkueen keskuudessa varsin nollissa. Jostain käsittämättömästä syystä tilannetta ei katsottu edes kortin arvoiseksi. Tästä kuitenkin pikaisesti oli saatava rivit kasaan ja nyt joukkue näyttikin todellisen taistelijan luonteensa. Maxit pyöritti pitkiä pätkiä toisella jaksolla reikäpaidalla, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen teki kerta toisensa jälkeen yritykset turhiksi ja ne paikat joista Maxit pääsi vetämään, Lotta hoiteli todella eleettömän tyylikkäästi. Kerran saatiin pallo maaliinkin, kun Lauran upea veto kimposi ylärimasta selkeästi maalin puolelle, josta takaisin kentälle, mutta kummallisesti jäi tuomareilta havaitsematta tämä tilanne. Tiukan väännön jälkeen lopulta maaleja ei enää kummassakaan päässä nähty vaikka kummallakin omat paikkansa oli ja näin kolme pistettä matkasi tästä ottelusta Halikkoon lukemin 1-2.

Muutama nosto pelaajistosta tänään:
Kata - tehoja tältä terrieriltä aina saadaan, mutta tänään erityismaininta prässipelaamisesta. Ottanut isoja askelia eteenpäin kauden mittaan kärkiprässääjänä ja pelin ohjaamisessa haluttuun suuntaan.
Emppu - Laura - Nella: Laiturikolmikko joutui vetämään Ellin loukkaantumisen jälkeen tuplavaihtoja läpi toisen jakson, mutta loistavasti täyttivät kapteenin jättämän aukon. Kun peli oli tänään poikkeuksellisen fyysistä, joutuivat tänään fyysisesti todella tiukille, mutta tätä vartenhan on talvi treenattu.
Karkki - Stiina: Normaalin luotettavaa pohjapelaamista taas kaksikolta, vaikka välillä joutuikin melkoisesti vääntämään fyysisesti vahvaa vastustajaa vastaan. Erityismaininta kaksikon alivoimapelaamisesta, jota tänään saatiin harjoitella enemmän kuin koko kaudessa yhteensä.

Runkosarja on nyt pelattu ja pelit jatkuvat vielä liigakarsinnoilla. Kovaa hintaa maksettiin tämän illan merkityksettömässä kamppailussa, mutta nyt katseet käännetään tulevaan viikonloppuun, kun pohjoislohkoa dominoinut KaDy/2 saapuu ensimmäiseen karsintaotteluun Halikkoon. Ottelu käynnistyy Halikon hallissa klo 13, lisäinfoa viikon mittaan näiltä sivuilta. Tärkeintä onkin nyt saada viikon aikana karsittua mahdollisimman moni loukkaantuneista ja sairastuneista takaisin pelikuntoon.