Kevätkierros käynnistyi voitolla
Julkaistu: 05.01.2020 00.00

Kevätkierroksen avaus tänään varsin varhaisena ajankohtana Raisiossa RaiFua vastaan. Syyskierrokson ja treenipelien perusteella tiedettiin odottaa RaiFulta tiukkaa vastusta, kuten tämän sarjan peleissä yleensäkin.

Kokoonpanoon saatiin tällä kertaa täysi 14 pelaajan rosteri, mikä mahdollisti laajan rotaation peluutuksessa. Jatkon kannalta myös tärkeää, että pelaajia ei jouduta yksittäisissä peleissä liikaa kuormittamaan.

Tänään oli teemana aktiivinen prässipelaaminen, olihan jalkoja joukkueessa tänään niin paljon, että väsymys ei pitäisi iskeä. Liekö ottelun aikainen ajankohta vai mikä, mutta prässipeliä ei saatu toimimaan riittävällä aktiivisuudella kuin ajoittain.
Ensimmäinen puoliaika eteni vahvasti vierasjoukkueen hallinnassa. Puolustuspeli oli erittäin hyvin organisoitua, eikä RaiFu ensimmäisellä jaksollla saanut montaakaan vaarallista tilannetta luotua meidän maalille. Omalla hyökkäyspelillä saatiin vastaavasti luotua lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, mutta pieni huolimattomuus ratkaisevissa syötöissä vesitti todella monta tilannetta. Kun lisäksi RaiFun veskari otti monta hyvää koppia, peli pysyi tasaväkisenä varsin pitkään.
Ensimmäinen maali saatiin aikaan kun jaksoa oli pelattu noin 5 minuuttia. Lauran syötöstä Olivia pääsi avaamaan maalitilinsä Ykkösen tasolla siirtäen joukkueen 1-0 johtoon. Kun jaksoa oli takana vajaa 15 minuuttia, Kata riisti vahvan prässin jälkeen pallon vastustajalta ja siirsi pallon varmasti verkon perukoille. Kun paikkoja ei enempää pystytty käyttämään hyväksi, tauolle siirryttiin johtolukemissa 2-0.

Toiselle puoliajalle saatiin varsin lentävä lähtö kun heti ensimmäiseen vaihtoon Karkki ja Elli pelasivat alakerrassa hyvin yhteen, Elli eteni väkevästi laidasta läpi ja Kata oli takatolpalla siellä mistä maalit tehdään. Ellin vapauttavan syötön Kata pisti verkkoon siirtäen joukkueen jo 3-0 johtoon. Samaan vaihtoon kuitenkin pääsi RaiFu vielä kaventamaan, kun vastahyökkäyksestä jouduttiin rikkomaan ja noin 10 metristä tulleesta vaparista Raifu kavensi numeroiksi 3-1.
Peli tuntui olevan ihan kontrollissa, mutta kuten Espoossakin ennen joulua, jälleen tuli joukkueelle todella musta muutaman minuutin pätkä. Liike tuntui loppuvan ja heitettiin vain pitkää palloa kohti target-pelaajia.. RaiFu katkoi näitä helposti ja pääsi iskemään lukuisia kertoja hyvin vastaan. Ja kun pallo tuntui pomppivankin RaiFun hyväksi, tilanne kääntyi lyhyessä hetkessä 3-1 johdosta 3-4 tappioon.
Peliä oli kuitenkin jäljellä vielä 10 minuuttia, joten usko omaan tekemiseen säilyi kunhan peli vaan saadaan omalle tasolleen. Äärimmäisen tärkeä tasoitus saatiin kun jaksoa oli pelattu 12:25. Vahvan pyörityksen jälkeen saadusta kulmasta Karkki hakeutui blokin jälkeen tyhjäksi jääneeseen tilaan ja Elli löytää kyllä kulmasta vapaana olevan pelaajan. Tarkka syöttö Karkin jalkaan ja peli varmalla viimeistelyllä tasoihin. Tasoituksen jälkeen ilme muuttui jälleen aivan toisenlaiseksi ja usko pelin kääntämiseksi oli vahva. Kun peliä oli jäljellä reilu 4 minuuttia, nähtiin ottelun voittomaali. Emppu näytti taas arvonsa joukkueelle voittaen oman 1v1 tilanteen ja löytäen Annikan vapaana. Upean ottelun targettina vetänyt Annika pisti varmasti Empun syötön verkon perukoille ja riemu repesi niin kentällä kuin mukavan runsaslukuisessa vieraskatsomossakin. Lopullinen ratkaisu ottelulle saatiin kun ottelua oli jäljellä 2:34. Kata väänsi tyypilliseen tapaansa vahvasti voittaen oman kaksinkamppailunsa. Ratkaisupaikassa olisi voinut yrittää itsekin maalintekoa, mutta näki vielä Ellin vapaana maalilta ja kapteeni pääsi siirtämään pallon tyhjään nuottaan. Loppuun RaiFu haki vielä kavennusta ylivoimalla siinä kuitenkaan onnistumatta ja näin loppunumeroiksi voittolukemat 6-4.

Joukkue näytti taas vahvuutensa vaikka peli ei parasta tänään ollutkaan. Heikon hetken jälkeen peli saatiin uudelleen kasaan ja saatiin iskettyä tarvittavat maalit, jotta tärkeät kolme pistettä matkasi Halikkoon. Näin joukkue jatkaa edelleen sarjan piikkipaikalla.

Muutama nosto pelaajistosta taas:
Elli - sarjan pistepörssin ykkönen osoitti jälleen vahvuutensa hyökkäyspelissä. Vaikka sättikin itseään muutamista virheistä, luo pelistä toiseen niin paljon paikkoja niin itselle kuin muillekin, että tulostakin tulee.
Kata - pieni mutta pippurinen junnu noussut isoon rooliin joukkueen hyökäyspelissä. Ei kaihda ahtaitakaan paikkoja ja löytää itsensä sinne mistä maalit tehdään. Saldona jälleen 2 maalia.
Annika - voittomaali loistava kruunu vahvalle ottelulle. Äärimmäisen nopeana ja vahvana pelaajana auttaa ja paikkaa tilanteita myös puoustussuuntaan.
Emppu - samat sanat jälleen kerran kuin Annikalla edellä. Hieno voittomaalin alustus ja huikea määrä työtä jälleen tänään kahteen suuntaan.

Joukkueen parhaan pelaajan palkinnon kävi palkintoraadilta pokkaamassa tänään Kata.

Seuraavan kerran joukkue on tulessa ensi sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle ja vastaan juoksee Ilves/2