Futsal

Historiaa ja valmennusoppia Espanjasta

Futsal on ollut mukana seuran toiminnassa alusta alkaen eli vuodesta 2000 lähtien. FC Halikko on ollut vahvasti mukana lajin kehittämisessä piiri-ja valtakuntatasolla. Halikossa järjestettiin v 2006 ensimmäinen tuolloin vielä epävirallinen SM-turnaus B-pojille. Seuran 90-syntyneitten joukkue sijoittui turnauksessa toiseksi. Tämän jälkeen liitto aloitti viralliset  SM-turnaukset C ja B -ikäisille. Halikossa turnauksen yhteydessä järjestettiin myös ensimmäinen futsalkoulutus valmentajille silloisen maajoukkuevalmentaja Jouni Pihlajan pitämänä.

FC Halikko on ollut tiettävästi ensimmäinen suomalainen seura joka on leireillyt futsalin merkeissä ulkomailla. Lähinnä 90-ja 91 syntyneistä koostuva joukkue harjoitusleireili syyslomalla v. 2006 ja -07 Espanjan Fuengirolassa espanjalaisten valmentajien johdolla. Kyseinen joukkue saavutti piirisarjoissa ykkössijoja monena vuonna peräkkäin. Nykyisen miesten futsaledustuksen perusrunko koostuu näillä leireillä ja junnuvuosina piiriinmestaruuksia saavuttaneista pelaajista. Tämän ikäluokan jalanjälkiä ovat seuranneet  1997/96 syntyneet ja he leireilivät syksyllä 2012 Espanjassa Torremolinoksessa ja 2014 Alicantessa. Tämä ikäluokka voitti v. 2017 U21 Suomen mestaruuden!

P 00/01 olivat syksyllä 2016 Barcelonassa futsal-leirillä ja 2017 matkaavat Murciaan. Tämä ikäluokka on Halikon seuraava futsal-ikäluokka parketilla.

Piirisarjatasolla  menestystä ovat saavuttaneet useat ikäluokat .

FC Halikko FS

FC Halikko on jalkapallo-ja futsalseura ja futsalissa on mukana pelaajia, joiden edustus voi jalkapallossa olla toisessa seurassa. Futsal on myös oma lajinsa ja mitä syvemmällä ja pitemmällä futsalin tietämys on huomaa eroavaisuuden jalkapalloon. Futsal vaatii paljon ajattelukykyä sillä ratkaisuja täytyy pystyä tekemään nopeasti ja pienessä tilassa.

 FC Halikko on seurana tullut tunnetuksi ensin nimenomaan futsalista ja seuran kasvatteja on pelannut  myös Futsal-liigassa edeten maajoukkue komennuksiin saakka.

FC Halikon tavoitteena on saavuttaa miesten Ykkösen paikka 2017-2018 kaudella ja jopa Liiga-taso tulevaisuudessa.